ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Νέα

16

Νοέ

Η NSS ανακοίνωνει τη συνεργασία της με μία από τις κορυφαίες αρχές πιστοποίησης, την GlobalSign. Η GlobalSign είναι ένας από τους ηγέτες στις υπηρεσίες πιστοποίησης, από το ξεκίνημα των πρώτων εμπορικών δραστηριοτήτων μέσω διαδικτύου.

Τα πιστοποιητικά της GlobalSign είναι αποδεκτά από όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης (browsers) σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, τα συστήματα, τις φορητές συσκευές αλλά και τις εφαρμογές. Είναι ο ειδικός στην παροχή αξιόπιστων πιστοποιητικών καθώς και στην παροχή ασφαλούς τεχνολογίας για τις φορητές συσκευές.

Η GlobalSign πιστοποιεί ταυτότητες, ιστοσελίδες και συναλλαγές παγκοσμίως από το 1996. Ορισμένα στατιστικά της θα σας πείσουν:
• Έχει εκδόσει έως σήμερα περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια ψηφιακά πιστοποιητικά σε πρόσωπα, ιστοσελίδες και μηχανές.
• Έχει εκδόσει πεισσότερα από 200.000 πιστοποιητικά SSL.
• Πάνω από 20 εκατομμύρια πιστοποιητικά σε όλο τον κόσμο βασίζονται στο public trust που παρέχεται από την GlobalSign.
• Γραφεία στην Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο), στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κίνα.
• Μέλος του ομίλου εταιρειών GMO Internet Inc (TSE:9449).
• Μέλος του CAB Forum, Anti-Phishing Working Group και ιδρυτικό μέλος του Trusted Computing Group.

Ενδεικτικοί πελάτες της GlobalSign αποτελούν οι εξής όμιλοι εταιρειών: Virgin, BBC, Fujitsu Siemens, Toshiba, Motorola, Toyota, Novartis, Vodafone και Skype.

Περισσότερα για την GlobalSign στο http://www.globalsign.eu

11

Νοέ

Η Arkeia Software, με άκρως επιτυχημένη παρουσία στο booth # 1725 της VMworld 2010, που πραγματοποιήθηκε στο Moscone Convention Center στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε οτι οι συνεργάτες και οι πελάτες της μείωσαν σημαντικά την πολυπλοκότητα και το κόστος, χρησιμοποιώντας τους νέους agents αντιγράφων ασφαλείας της Arkeia που βασίζονται στα vStorage APIs της VMware για την προστασία δεδομένων (VADP) .

Ακολουθούν ορισμένα σχόλια για το Arkeia Network Backup.

“Πριν το Arkeia Network Backup, η ανάπτυξη μιας ενιαίας λύσης αντιγράφων ασφαλείας για την προστασία τόσο εικονικού όσο και του φυσικού περιβάλλοντος ήταν περίπλοκη και δαπανηρή, ενώ απαιτούσε ένα συνδυασμό προϊόντων αντιγράφων ασφαλείας με την προσθήκη του παραδοσιακού scripting”, εξηγεί ο Alan Tucker, διευθυντής της Business Computing and Network Services Ltd μιας συμβουλευτικής εταιρείας τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο.

“Ο agent αντιγράφων ασφαλείας της Arkeia για vStorage λειτουργεί άψογα με τους agents αντιγράφων ασφαλείας της Arkeia για φυσικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Linux και Windows”, δήλωσε ο Fabiano Fraga, IT manager, της ITS Group (http://www.itsgroup.com.br/ ), ενός βραζιλιάνικου παροχέα συστημάτων ολοκληρωμένων λύσεων (system integrator) .

“Οι πελάτες μας χρειάζονται λύσεις τόσο για φυσικά όσο και εικονικά περιβάλλοντα» παρατηρεί ο Steve Premeau, CTO της Premeau Enterprises, μία συμβουλευτική εταιρεία για την προστασία των δεδομένων που εξυπηρετεί εκπαιδευτικά ιδρύματα και μικρές επιχειρήσεις στην Αμερική. “Δεν είναι πλέον περιορισμένοι στο να παράγουν αντίγραφα ασφαλείας εφαρμογών που εξυπηρετούν αποκλειστικά περιβάλλον VMware. Τώρα, όλες οι απαιτήσεις για προστασία των δεδομένων ικανοποιούνται από μια ενιαία λύση προστασίας δεδομένων: το Arkeia Network Backup. “

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο
http://www.arkeia.com/en/company/press-releases/429-arkeia-customers-reduce-cost-and-complexity-of-vmware-backups

2

Νοέ

Η Arkeia Software ανακοίνωσε το Arkeia Network Backup έκδοση 9.0 με την επόμενης γενιάς τεχνολογία ” progressive deduplication “, που αποκτήθηκε μέσω της εξαγοράς της εταιρείας Kadena Systems το 2009. Η έκδοση 9.0 προσφέρει συνολική λειτουργικότητα deduplication, που είναι από την πλευρά της πηγής (source-side), εσωτερική (in-line) και βάσει περιεχομένου (content-aware). Η νέα τεχνολογία deduplication θα είναι διαθέσιμη σε ολόκληρη τη σειρά λογισμικού της Arkeia, των συσκευών της καθώς και εικονικών συσκευών. Επιπλέον χαρακτηριστικά γνωρίσματα της έκδοσης 9 αποτελούν η προηγμένη κρυπτογράφηση, οι βελτιώσεις στο Web user interface και εκτεταμένη υποστήριξη της πλατφόρμας.

Η έκδοση 9 θα είναι διαθέσιμη το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Πεισσότερες πληροφορίες για τη νέα αυτή τεχνολογία θα βρείτε στο http://www.arkeia.com/en/company/press-releases/440-arkeia-software-announces-arkeia-network-backup-version-90

27

Οκτ

Η CommuniGate Systems ανακοίνωσε την επιτυχία της ετήσιας συνόδου στο Bodrum της Τουρκίας καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την αντίστοιχη σύνοδο για το 2011.

Με τίτλο “Beating Skype and Google at their own game”, η συνόδος προσέλκυσε πάνω από 40 υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών όπως τις Zain, Turk Telekom, Etisalat, Atheeb, Smartworld, Deutsche Telekom, Moldcell, Nobel Telecom, Kazak Telecom, Brennercom, Batelco και πολλοί άλλων εταιρειών. Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις περιελάμβαναν βασικά ζητήματα που οι μεγαλύτεροι τηλεπικοινωνιακοί φορείς παγκοσμίως αντιμετωπίζουν στη σημερινή ταχέως εξελισσόμενη ανταγωνιστική αγορά.

Υπογραμμίστηκε πως η τεχνολογία της CommuniGate Systems παρέχει τη δυνατότητα στους πάροχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να προσφέρουν εμπλουτισμένες σε χαρακτηριστικά ενοποιημένες επικοινωνίες (UC) σε μορφή Cloud, με τη δική τους επωνυμία, με υψηλότερη ποιότητα και μεγαλύτερη αξιοπιστία από κάθε άλλον over-the-top (OTT) πάροχο, συμπεριλαμβανομένου του Skype και του Google Voice. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, η CommuniGate Systems παρουσίασε προεπισκοπήσεις και επιδείξεις των τελευταίων Mobile Unified Communications client technology, του Pronto! 4,0 και του Pronto! Mobile. Pronto! Mobile, το οποίο το τέταρτο τρίμηνο του 2010 θα καταστεί διαθέσιμο για το iPhone 4, το iPad καθώς και για συσκευές Symbian και Android.

Περισσότερες πληροφορίες για το κορυφαίο αυτό γεγονός θα βρείτε στο http://communigate.com/main/news/news_article_10132010_1.html

30

Σεπ

Η Array Networks ανακοίνωσε ότι η Needham Bank τριπλασίασε τη χρήση της απομακρυσμένης πρόσβασης μετά την εγκατάσταση του DesktopDirect. Οι υπάλληλοι της τράπεζας μπορούν στο εξής να έχουν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές από οποιοδήποτε σημείο, χωρίς κανένα κίνδυνο διαρροής δεδομένων. Με το DesktopDirect, η Needham Bank έχει επωφεληθεί από την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων της, διασφαλίζοντας παράλληλα τα πρότυπα ασφαλείας και τους τραπεζικούς κανονισμούς .Όλα αυτά σε μια πολύ καλή τιμή.

Με το DesktopDirect της Array, οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση στα αρχεία και τις εφαρμογές τους από απομακρυσμένες τοποθεσίες συχνότερα εφόσον δε χρειάζεται να απομνημονεύουν επιπλέον κωδικούς πρόσβασης. Επίσης, αφότου το DesktopDirect δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης μέσω iPhone και iPad, η τράπεζα έχει δεί ένα ραγδαία επιταχυνόμενο ρυθμό υιοθέτησης στο σύνολο των ωρών χρήσης, αλλά και έναν σχεδόν στιγμιαίο τριπλασιασμό των ενεργών χρηστών απομακρυσμένης πρόσβασης.

28

Σεπ

H Smartworld ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της παροχής υπηρεσιών UC Smart Hosted σε cloud για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Η υπηρεσία προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, standard και premium ενώ παρέχει μια και μόνο ασφαλή πλατφόρμα για τα e-mails,τις επαφές,τα στιγμιαία μηνύματα (instant messaging),το ημερολόγιο,την ανταλλαγή αρχείων, τη φορητότητα μέσω κινητών συσκευών (mobility), την τηλεφωνία καθώς και 24 × 7 υποστήριξη των πελατών. Έτσι οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαχειρίζονται ευκολότερα πληροφορίες, να εργάζονται και να συνεργάζονται οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.

Η υπηρεσία αυτή της Smartworld αποτελεί μια ασφαλή ολοκληρωμένη λύση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με interface ιδιαίτερα φιλικό προς το χρήστη που επιτρέπει στις εταιρείες να την εφαρμόσουν αμέσως και να την ενσωματώσουν στις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές και έξυπνα τηλέφωνα (smartphones). Κατά συνέπεια, οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες με ευκολία. Επιπλέον,η cloud-based λύση δίνει στις επιχειρήσεις ευελιξία και πλήρη έλεγχο για απρόσκοπτη προσθήκη ή αφαίρεση λογαριασμών των εργαζομένων από την υπηρεσία.

21

Σεπ

Εκτός των πορτών WAN, έχει προστεθεί μια θύρα USB για την υποστήριξη 3G modem. Τα νέα Peplink 20 και 30 παρέχουν υψηλή ταχύτητα και αξιόπιστη απόδοση και είναι η τέλεια επιλογή για τους απαιτητικούς χρήστες και τα οικιακά γραφεία.

Σημαντικές εφαρμογές της σειράς Balance:

Το διαδίκτυο έχει γίνει μια βασική υπηρεσία για τη βιομηχανία ξενοδοχείων. Η εταιρεία Hotels & Resorts, μια από τις δέκα κορυφαίες εταιρείες ξενοδοχείων στις ΗΠΑ, χρησιμοποιεί Peplink Balance για να παρέχει εύκολη πρόσβαση στο Internet για τους επισκέπτες. Μάθετε πώς να εξασφαλίσετε γρήγορο και αξιόπιστο διαδίκτυο με το νέο case study στο

http://www.peplink.com/document/case_study_destination_hotel.pdf

Η μείωση του κόστους με την αντικατάσταση των συστημάτων MPLS (Multiprotocol Label Switching) τα οποία κρίνονται ακριβά είναι όλο και πιο δημοφιλής. Η εταιρεία Warehouse Specialists χρησιμοποιεί με επιτυχία τα Peplink Balance προς αντικατάσταση των δαπανηρών MPLS σε όλους τους κλάδους. Εκτός της δραματικής μείωσης των εξόδων,το Peplink βελτιώνει επίσης τη διαθεσιμότητα του δικτύου. Το site-to-Site VPN Bonding παρέχει μια οικονομικώς αποδοτική, εξαιρετικά αξιόπιστη και ασφαλή λύση για σύνδεση με όλες τις θέσεις γραφείου. Δείτε πώς γίνεται αυτό στο case study που ακολουθεί.

http://www.peplink.com/document/case_study_wsi.pdf

Επίσης με το Peplink Balance καθίσταται απλό να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο cloud 24 / 7. Παρακολουθείστε το video για να δείτε πώς το Peplink Balance προστατεύει τη συνδεσιμότητα του cloud σας στο

http://www.youtube.com/watch?v=tEK5kZaHrBw

Αναλυτική σύγκριση των προϊόντων στο http://www.peplink.com/balance/tech-spec/

8

Σεπ

Το θέμα του συνεδρίου είναι “Virtual Roads, Actual Clouds” ενώ η VMworld 2010 θα διαθέτει περισσότερες από 170 παρουσιάσεις από τη VMware και το όλους τους εταίρους και πελάτες της που παγκοσμίως καινοτομούν στον κλάδο της εικονικοποίησης. Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στη συζήτηση περί της μείωσης της πολυπλοκότητας της μηχανογράφησης ώστε μέσω εικονικοποίησης και cloud computing να μετατραπεί σταδιακά σε υπηρεσία η συμβατική πληροφορική. Περισσότεροι από 200 εκθέτες και χορηγοί υποστηρίζουν την εκδήλωση.

Παρουσίαση και επίδειξη νέων τεχνολογιών εικονικοποίησης και cloud computing που θα αφορούν σύγχρονες υποδομές, πλατφόρμες εφαρμογών καθώς και υπολογιστές των τελικών χρηστών θα πραγματοποιηθούν Τρίτη 31 Αυγούστου 2010 ενώ θα είναι διαθέσιμη και μέσω webcast στη διεύθυνση www.vmware.com/go/vmworld-general-sessions .

Αξίζει να σημειωθεί πως θα πραγματοποιηθεί κανονικά και φέτος η VMworld Europe 2010 στην Κοπεγχάγη στις 12 έως 14 Οκτωβρίου 2010.

17

Αυγ

“Έχουμε ένα ετερογενές δίκτυο με συστήματα Linux (SuSE) και όλα τα είδη των Windows Servers. Ο διακομιστής Arkeia είναι σε μια μηχανή Linux με πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη StorageTek L20 με δύο μονάδες κασσετών SDLT. Τα αντίγραφα ασφαλείας είναι μόνο προσθετικά (incremental backup) τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα πλήρη (full backup) και είναι περίπου 500-600 MB. Στο παρελθόν, ακόμη και οι διακομιστές IBM AIX και Unixware υποστηρίζονταν απόλυτα με Arkeia”.

Martin Wilde, IT Μηχανικός

17

Αυγ

Η Array εξυπηρετεί περισσότερους από 5.000 εταιρικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και τους παρόχους υπηρεσιών.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο βασίζονται σε Array, συμπεριλαμβανομένων:

Τουλάχιστον το 20% απο αυτές ανήκουν στο Forbes Global 2000
Τις 8 από τις 10 κορυφαίες τράπεζες του κόσμου
Τις 8 από τις 10 κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο
Τις 3 κορυφαίες επιχειρήσεις με κριτήριο το μερίδιο αγοράς σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές και κατηγορίες προϊόντων

Αυτή η ταχεία αύξηση του αριθμού των πελατών υπογραμμίζει την εξαιρετική ποιοτικά πρόταση της Array που στηρίζεται στις σταθερές σειρές προϊόντων της εταιρείας και το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο. Η πρόταση αυτή προσφέρει αξιοπιστία, επεκτασιμότητα και την πρόσβαση για πολλές επιχειρηματικές εφαρμογές και δικτυακές υποδομές.Τα Application Delivery Controllers και Universal Access Controllers έχουν εγκατασταθεί σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών, της κυβέρνησης, των τραπεζών, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και των μεγάλων επιχειρήσεων. Με σταθερό πελατολόγιο,η Array έχει πελάτες που εκτείνονται σε όλο τον κόσμο,τη Βόρεια Αμερική, την Ασία προς τον Ειρηνικό,την Eυρώπη,τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

3

Αυγ

Η Apparatus, εταιρεία παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας συμπληρώνει 4 συνεχή έτη συνεργασίας στην ανάπτυξη του Arkeia Network Backup.

Η Apparatus είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες IT consulting και παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας με έδρα την Indianapolis στην πολιτεία της Indiana στις ΗΠΑ.
Η Apparatus χρησιμοποιεί το Arkeia Network Backup απο το 2006 στο κέντρο δεδομένων της στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στην Indianapolis για ασφαλή και αξιόπιστα αντίγραφα ασφαλείας.

“Το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της Arkeia προσφέρει υψηλή απόδοση και αξιοπιστία κάτι που οι υπηρεσίες φιλοξενίας απαιτούν” επιβεβαιώνει ο John Daily αρχιτέκτονας εσωτερικών υποδομών (infrastructure architect) της Apparatus και συμπληρώνει “Εμείς προστατεύουμε πάνω από εκατό διακομιστές εφαρμογών με το Arkeia Network Backup V8. Το λογισμικό είναι σταθερότατο. Το Arkeia Network Backup απλά δεν αποτυγχάνει ποτέ”.

Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Πωλήσεων της NSS στο +30 210 5914326.

29

Ιούλ

TMX-Stacked-small.gif

Η Array Networks παρουσιάζει τη νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος AppVelocity, για τα συστήματα Application Delivery Controllers (ADC) για χρήση σε υπολογιστικά περιβάλλοντα Cloud.


Η νέα έκδοση λογισμικού AppVelocity αξιοποιεί την τεχνολογία πολλαπλών πυρήνων της SpeedCore για την περαιτέρω βελτίωση της επίδοσης της έως και 10 φορές!

Η Array Networks ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματός της AppVelocity (APV) για ADC. Αξιοποιώντας την αρχιτεκτονική SpeedCore ™, το νέο ArrayOS ™ 8,1 αξιοποιεί πλήρως την 64-bit επεξεργασία και τη multi-core τεχνολογία για να επιφέρει εντυπωσιακές βελτιώσεις στις επιδόσεις, το χειρισμό πακέτων και τη χωρητικότητα της μνήμης μέχρι και 10 φορές!

Η νέα έκδοση προσφέρει επίσης βελτίωση στην αποσυμφόρηση του διακομιστή (server offload) και τη δυνατότητα επιτάχυνσης (SSL acceleration) χρησιμοποιώντας νέες και βελτιωμένες λειτουργίες για το διακομιστή όπως κατανομή φορτίου, προσωρινή αποθήκευση, συμπίεση, παρακολούθηση σε επίπεδο συστήματος , ανθεκτικότητα μονάδων, εφαρμογή παρακολούθησης της ροής και αντιμετώπιση προβλημάτων. Όλα τα παραπάνω ενισχύουν τη συνολική απόδοση και επεκτασιμότητα ακόμη και σε συνθήκες έντονης κυκλοφoρίας δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.arraynetworks.net/?PageID=563

28

Ιούλ

winner-theme.gif

Μετά την κυκλοφορία της πρώτης μηχανής ελέγχου πακέτων (DPI) ανοιχτού πηγιαίου κώδικα (open source) το 2009, η Ipoque διοργανώνει πλέον ένα διαγωνισμό ανάπτυξης OpenDPI με βραβείο 500 ευρώ για το νικητή.


Μέσα σε λίγους μήνες μετά την έναρξη της κυκλοφορίας του,το OpenDPI,το open source λογισμικό της ipoque, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού πάνω απο 5000 φορές για κατέβασμα. Πρόσφατα, ξεκίνησε και ο διαγωνισμός ανάπτυξης του OpenDPI ο επονομαζόμενος και “Ipoque Open”. Όποιος καταφέρει να ενσωματώσει το OpenDPI σε υποδομή Linux netfilter θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να κερδίσει 500 ευρώ.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό βρίσκονται στο http://opendpi.org.

Η προθεσμία είναι έως τις 19 Αυγούστου 2010. Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν τον κώδικά τους στο http://code.google.com/p/opendpi/.

27

Ιούλ

Χρησιμοποιώντας το Arkeia Network Backup, οι πελάτες της Pictime Datacenter επωφελούνται απο την αύξηση της αξιοπιστίας,της ταχύτητας και της άμεσης διαχείρισης ιδιαίτερων περιπτώσεων ανάκτησης δεδομένων με αποτέλεσμα τη βελτίωση της κερδοφορίας τους.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο Fabien Dachicourt,Τεχνικός Διευθυντής της Pictime: “Η εγκατάσταση ενός υποσυστήματος Arkeia Network Backup για τη διασύνδεση με τον κοινό διακομιστή αντιγράφων ασφαλείας (backup agent) επιτυγχάνεται σε 15 λεπτά μόνο. Μπορεί να αναπτυχθεί δύο φορές ταχύτερα από οποιαδήποτε προηγουμένως χρησιμοποιούμενο προϊόν backup, ενώ και η παροχή αντιγράφων ασφαλείας και η επαναφορά τους με Arkeia έχουν αποδειχθεί πολύ πιο αξιόπιστα.”

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη χρήση του Arkeia Network Backup εντός της Pictime, η εταιρεία αποφάσισε να ενσωματώσει και λύσεις αντιγράφων ασφαλείας στις προσφερόμενες υπηρεσίες της.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.arkeia.com/en/company/press-releases/418-pictime-datacenter-selects-arkeia-software-for-hosted-backup-services

19

Ιούλ

H VMware ανακοίνωσε τα νέα χαρακτηριστικά του VMware Go ™, μιας υπηρεσίας Web-based που παρέχει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMBs), μια εύκολη διέξοδο για εικονικοποίηση των εφαρμογών τους με την αυτοματοποίηση της εγκατάστασης και παραμετροποίησης του κορυφαίου hypervisor, VMware ESXi.

Το hypervisor είναι μια εικονική μηχανική οθόνη (Virtual Machine Monitor – VMM) που επιτρέπει σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα να τρέχουν ταυτόχρονα σε έναν υπολογιστή, μια δυνατότητα που ονομάζεται εικονικοποίηση υλικού. Το hypervisor παρουσιάζει τα φιλοξενούμενα λειτουργικά συστημάτα με μια εικονική πλατφόρμα και οθόνες.

Με το VMware Go ™, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όχι μόνο μπορούν εύκολα να εικονικοποιούν servers αλλά και να δημιουργούν νέες εικονικές μηχανές, ενώ οι πελάτες που έχουν ήδη δημιουργήσει εικονικές μηχανές σε VMware ® Server μπορούν τώρα να τις μεταφέρουν σε VMware ESXi αφού υπάρχει πλήρης συμβατότητα.

Ένα επιπλέον νέο χαρακτηριστικό του VMware Go ™ είναι η Συλλεκτική Νοημοσύνη (Collective Intelligence) . Με την Συλλεκτική Νοημοσύνη, οι χρήστες μπορούν να δουν ποιοι άλλοι χρήστες έχουν εγγραφεί σε κάθε στάδιο της διαδικασίας της εικονικοποίησης ώστε να μπορούν να είναι περισσότερο σίγουροι οτι έχουν λάβει τις σωστές αποφάσεις σε σχέση με την εικονικοποίηση. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να δουν αναφορές πληροφορίες όπως ο μέσος αριθμός των εικονικών μηχανών που οι χρήστες δημιουργούν σε κάθε VMware ESXi διακομιστή, τις πέντε πρώτες κατηγορίες υλικού οι οποίες επιλέγονται για να τρέξει το VMware ESXi, καθώς και τις πέντε πρώτες εικονικές συσκευές που χρήστες έχουν κατεβάσει από VMware Go και άλλα.

Δείτε το promotional video του VMware Go στο http://www.youtube.com/watch?v=HQd6PM5TMDA

29

Ιούν

Ανακοινώθηκε η επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας VMware και Novell σύμφωνα με την οποία η VMware θα διανέμει και θα υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα SUSE Linux Enterprise Server. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η VMware σκοπεύει επίσης να τυποποιήσει την προσφερόμενη εικονική συσκευή (Virtual Appliance) της με λειτουργικό σύστημα SUSE Linux Enterprise Server.

Οι πελάτες που θα επιλέξουν SUSE Linux Enterprise Server για εικονικές μηχανές VMware σε VMware vSphere θα δικαιούνται να λάβουν συνδρομή για SUSE Linux Enterprise Server που θα περιλαμβάνει διορθώσεις και ενημερώσεις. Επιπλέον η VMware με το ευρύ δίκτυο των συνεργατών της θα είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να αγοράσουν τεχνική υποστήριξη για το SUSE Linux Enterprise Server.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.vmware.com/go/sles-for-vmware

23

Ιούν

Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση σε επιχειρηματικές εφαρμογές και προσφέρει ταυτόχρονη πολλάπλή προβολή desktop,άρα και τη μετατροπή του iPad σε ένα πλήρες επιχειρηματικό εργαλείο.


Η Array Networks ανακοίνωσε την έναρξη της εφαρμογής DesktopDirect iPad, η οποία επιτρέπει στους χρήστες την πλήρη,ασφαλή και γρήγορη απομακρυσμένη πρόσβαση υπολογιστών γραφείου. Οι επιχειρήσεις μπορούν να παρέχουν πλέον στους εργαζομένους άμεση πρόσβαση στους υπολογιστές τους και σε όλες τις εφαρμογές μέσω του iPad, χωρίς κίνδυνο διαρροής δεδομένων.

Σχεδιασμένο ειδικά για το iPad, η εφαρμογή εκμεταλλεύεται την πλήρους μεγέθους οθόνη του iPad και παρέχει μια ολοκληρωμένη όψη της επιφάνειας εργασίας των απομακρυσμένων επιτραπέζιων υπολογιστών, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την παραγωγικότητα για τους χρήστες που έχουν πρόσβαση σε επιχειρηματικές εφαρμογές χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία τους στον επαγγελματικό χώρο.

Οι εφαρμογές και τα δεδομένα παραμένουν στα κεντρικά μηχανογραφικά συστήματα χωρίς να προκύπτουν ζητήματα ασφαλείας διαρροής δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.arraynetworks.net/entry.asp?PageID=529

8

Ιούν

Η VMware ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση του VMware Fusion 3.1, προσφέροντας το καλύτερο τρόπο για να τρέξουν τα Windows στο Mac. Η ενημέρωση του λογισμικού παρέχεται δωρεάν για όλα τους χρήστες VMware Fusion 3.

Με περισσότερα από 20 νέα χαρακτηριστικά, κάποια από τα βασικά του σημεία του περιλαμβάνουν:
Ταχύτητα, καλύτερη λειτουργία 3D γραφικών, μετάβαση από τις εικονικές συσκευές σε Mac με ευκολία, εύκολη συνδεσιμότητα USB (USB EasyConnect), ενοποίηση περιβάλλοντος εργασίας (Unity), υποστήριξη για πιο απαιτητικές εικονικές μηχανές, διαθεσιμότητα και καλύτερη πολιτική τιμολόγησης.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.vmware.com/company/news/releases/fusion3-1-ga.html