Υπηρεσίες

Η NSS ιδρύθηκε από μηχανικούς των οποίων το χόμπυ ήταν η επίλυση τεχνικών προβλημάτων στο τομέα της πληροφορικής

Αυτή η φιλοσοφία παραμένει μέχρι και σήμερα. Έχοντας στη διάθεσή μας ένα επιτελείο από έμπειρους μηχανικούς, υποστηρίζουμε όλα τα προϊόντα που διανέμουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, αλλά και με λιγότερα λάθη.

Οι τύποι των υπηρεσιών που προσφέρει η NSS είναι:

Υπηρεσίες Presales

Υπηρεσίες After Sales

Υπηρεσίες Εκπαίδευσης

Υπηρεσίες Presales & Aftersales


Η τεχνική ομάδα της NSS υποστηρίζει τους συνεργάτες του καναλιού για τη δημιουργία χρονοδιαγραμμάτων των έργων και ρεαλιστικών χρόνων υλοποίησης. Για τους συνεργάτες μας κάνουμε ένα βήμα παραπάνω εξασφαλίζοντας ότι προσφέρουν το κατάλληλο προϊόν στο σωστό χρόνο με τον πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο.

NSS έχει πλήρη επίγνωση της δυσκολίας στην εφαρμογή νέων συστημάτων πληροφορικής, για τους συνεργάτες αλλά και τους τελικούς πελάτες. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της NSS, πιστοποιημένοι επίσημα σε όλα τα προϊόντα που διανέμει η NSS από τους κατασκευαστές, είναι σε θέση να βοηθήσουν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους ως ειδικοί των προϊόντων. Η NSS είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες για την πλήρη υλοποίηση ενός έργου με επιτυχία, με την ακόλουθη μοναδική μεθοδολογία:

 • Στην αρχή, η NSS βοηθά το συνεργάτη για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον τελικό πελάτη ως μέρος της εκπαίδευσής του. Αυτό εξασφαλίζει τη βέλτιστη εφαρμογή των προϊόντων και την αποδεκτή ταχύτητα παράδοσης του έργου. Αυτή είναι μια αποδοτική μέθοδος που παρέχει καλά αποτελέσματα τόσο για το συνεργάτη όσο και τον πελάτη.
 • Μετά από ένα επιτυχημένο έργο, η NSS βοηθά το συνεργάτη για να παραδώσει ένα έργο ως τεχνολογικός σύμβουλος του συνεργάτη, προστατεύοντας το έργο και την επένδυση του τελικού πελάτη. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα που πετυχαίνει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα συμβάλλοντας τα μέγιστα στο ηθικό του συνεργάτη.
 • Τα ιδεατά αποτελέσματα έρχονται όταν ο συνεργάτης παραδίδει ένα έργο ανεξάρτητα από την NSS, εντελώς αυτόνομα. Υπάρχει ένα ειδικό σχέδιο εκπαίδευσης / ενεργοποίησης του συνεργάτη που τον κάνει πολύ ισχυρό ώστε να είναι σε θέση να κάνει πλήρη παράδοση ενός έργου όσο περίπλοκο και να είναι αυτό. Πρόκειται για μια καινοτόμο μεθοδολογία, αφού η NSS δεν διανέμει ένα και μόνο προϊόν, αλλά ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων που ενσωματώνονται το ένα στο άλλο.

Υπηρεσίες Εκπαίδευσης


Η προστιθέμενη αξία της NSS ορίζεται επίσης από την επίσημη εκπαίδευση που μπορεί να εξασφαλίσει για τους συνεργάτες του καναλιού. Η απόκτηση βαθιάς γνώσης σε ένα νέο σύστημα είναι συνήθως δύσκολη και σύνθετη. Η NSS λόγω μεγάλης εμπειρίας μπορεί να μετατρέψει απλούς μηχανικούς με ταλέντο, σε ειδικούς υλοποίησης προϊόντων σε χρόνο μηδέν. Η NSS μπορεί να εκπαιδεύσει τον συνεργάτη σε σχέση με τις βέλτιστες πρακτικές παρουσιάζοντας όλους τους δυνατούς τρόπους υλοποίησης ώστε να αξιοποιηθεί το κάθε υποσύστημα από τα προϊόντα που διανέμει.

Η NSS είναι ένα Εξουσιοδοτημένο Εκπαιδευτικό Κέντρο (Authorized Training Center) για πολλά προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών. Τα μαθήματα διδάσκονται στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα με τα υλικά κατάρτισης (documentation) στα Αγγλικά. Οι τιμές περιλαμβάνουν τα υλικά κατάρτισης, τα κουπόνια για τη συμμετοχή στα επίσημα online test του κατασκευαστή όταν αυτά είναι διαθέσιμα, καφέ και μεσημεριανό γεύμα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Ο στόχος της NSS είναι να διδάξει στο κοινό όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποδοτική και αποτελεσματική ανάπτυξη μίας λύσης, μεγιστοποιώντας τις επενδύσεις που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί.

Η ομάδα των στελεχών που προσφέρει την τεχνική εκπαίδευση συνδυάζει βαθιά γνώση των προϊόντων με εκτενή εμπειρία στο σχεδιασμό λύσεων σε πραγματικούς πελάτες και την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν σε κάθε είδους πελάτη. Όλα τα μαθήματα μας διδάσκονται από ειδικούς συστημάτων με χρόνια εμπειρία σε τεχνική υποστήριξη έχοντας βαθιά γνώση των προϊόντων, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν όχι μόνο να μάθουν πώς να ρυθμίσουν, αλλά και πώς να αποφύγουν συνηθισμένα λάθη στην υλοποίηση λύσεων χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της NSS. Τα περισσότερα από τα προγράμματα κατάρτισης περιλαμβάνουν ειδικές ασκήσεις που πρέπει να γίνουν σε πραγματικό χρόνο από τους υποψήφιους. Οι αίθουσες εκπαίδευσης μας μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 6 υποψηφίους, επιτρέποντας υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης και αλληλεπίδρασης με τον εκπαιδευτή ανεβάζοντας την εκπαιδευτική εμπειρία σε ένα πραγματικά υψηλό επίπεδο.

Παρακολουθώντας τα μαθήματα κατάρτισης της NSS μπορείτε να επιτύχετε:

 • Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των διαδικασιών IT, εξοικονομώντας πολλές ώρες διαχείρισης.
 • Βελτιωμένη απόδοση των προϊόντων, έχοντας ως αποτέλεσμα πολύ λιγότερες κλήσεις που αφορούν υποστήριξη.
 • Μειωμένο χρόνο υποστήριξης συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που απαιτείται για καταγραφή και διαχείριση προβλημάτων, κλήσεις συνδιάσκεψης, καταγραφή αρχείων συμβάντων (logs) κλπ.
 • Βελτίωση της κατανόησης και υιοθέτηση όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών από τα προϊόντα, μεγιστοποιώντας την επένδυση και διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πληροφοριών.
 • Γνώση των τελευταίων βέλτιστων πρακτικών της αγοράς, καθώς και τις πιο πρόσφατες απειλές και πώς αυτές μπορούν να καταπολεμηθούν.

Τα γραφεία της NSS που λαμβάνουν χώρα οι εκπαιδεύσεις, είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα με το Αττικό Μετρό, που αποτελεί τον απλούστερο και ταχύτερο τρόπο για να κινηθεί κάποιος εντός της Αθήνας. Επιβιβάζεστε στη Γραμμή 3 (Μπλε), και αποβιβάζεστε στον Κεραμεικό, όπου το κτήριό μας βρίσκεται στα 70 μέτρα.

Σε περίπτωση που έχετε ελεύθερο χρόνο, θα χαρούμε πολύ να οργανώσουμε μαζί σας μια ιδιωτική ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο μνημείο της Ακρόπολης, ή οποιοδήποτε αλλού επιθυμείτε να πάτε στην Αθήνα !

Προγράμματα Εκπαίδευσης & Λεπτομέρειες

Τα προγράμματα κατάρτισης που προσφέρουμε προγραμματίζονται αρκετά τακτικά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην εταιρία μας, αλλά μπορούν να διεξαχθούν και σε άλλο χώρο εφόσον αυτό ζητηθεί, ως μέρος μιας ειδικής συμφωνίας και εφόσον τηρούνται οι υψηλές προδιαγραφές που έχουμε θέσει. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο training@nss.gr για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας συγκεκριμένα ή αν θέλετε να προτείνετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που δεν αναφέρεται παρακάτω:

Sophos UTM Certified Engineer Course

Duration:

2 Days Classroom Training

Objectives:

This hands-on course is designed to give you a good understanding of Unified Threat Management concept and demonstrate Sophos technology simultaneously. It consists of theory components, demonstrations and practical labs, covering all aspects of the Sophos UTM. It explores best practice for network deployment and configuration, focusing on system administration and troubleshooting. Upon successful completion of this course, students will know how to deploy Sophos UTM in complex environments, Configure Web and SMTP proxies, implement firewall configurations, manage endpoint and e-mail protection using the UTM, set up VPN’s for branch offices and roaming users, integrate the UTM with AD, LDAP and RADIUS, use the UTM as a DNS and DHCP server / forwarder

Prerequisites:

Good knowledge in Networking

Overview:

 • Unified Threat Management Overview
 • Deployment of Sophos UTM in a customer network
 • Basic configuration and troubleshooting
 • Firewall, network and security settings
 • Configuring local user authentication and AD/LDAP integration
 • Setting up UTM to manage FTP and HTTP traffic
 • Configuring the UTM for e-mail protection
 • Setting up site-to-site VPN’s and Remote Access
 • Configuring the UTM to protect internal Web Servers
 • Architecture, configuration and deployment of Endpoint Protection
 • System management and reporting
 • Lab Exercises

Sophos Endpoint Protection Certified Engineer Course

Duration:

2 Days Classroom Training

Objectives:

This hands-on workshop provides high level technical understanding of Sophos Endpoint Security and Control products. Learn about the components, how they are deployed across a network, and focus on system configuration, troubleshooting and best practice. This course equips students with knowledge of all the component parts of Endpoint Security and Control. It presents best practices for network deployment, focusing on system configuration and troubleshooting.

Prerequisites:

Moderate knowledge in Networking, Windows Server Environments, SQL Databases

Overview:

 • Deployment of Sophos Enterprise Console
 • Deployment of Sophos Anti-Virus across a Windows network
 • Advanced administration tasks within Sophos Anti-Virus and Enterprise Console
 • Application control, device control, and effectively managing threats and potentially unwanted applications (PUAs)
 • General troubleshooting
 • Dealing with a virus outbreak
 • Lab Exercises

Sophos Data Protection Certified Engineer Course

Duration:

2 Days Classroom Training

Objectives:

This course is designed to provide orientation and training on Sophos Safeguard Enterprise product explaining all the different components, features, and best-practice configurations. Upon Successful completion of this course you will be able to install and implement SafeGuard in an users’ environment, administer SafeGuard via the management Center interface, perform basic troubleshooting, start protecting laptops and desktops from data loss and the resulting fines that can accompany data loss.

Prerequisites:

Moderate Knowledge in Networking, PKI & Encryption principles, Windows Server Environments, SQL Databases

Overview:

 • SafeGuard components and their inter-communication and configuration
 • Policies and basic setup
 • Client deployment
 • High-level coverage of the modules that are a part of the SafeGuard Client and their usage
 • Basic Support of deployed clients
 • Lab Exercises

Sophos Mobile Control Certified Engineer Course

Duration:

1 Day Classroom Training

Objectives:

Upon successful completion of this course you will be able to begin your installation of the Sophos Mobile Control product in a standard environment, identify reasoning behind platform requirements, describe and demonstrate all significant features of the product, including Power User & Admin features, identify how to best capture information on complex problems, communicate effectively for resolution and manage the resolution path.

Prerequisites:

Moderate knowledge in Networking and Mobile Operating Systems handling

Overview:

 • Live tour of the Sophos Mobile Control web interface
 • Overview of prerequisites and installation procedures
 • Review of deployment options for Sophos Mobile Control clients
 • Review of common administrative tasks within Sophos Mobile Control
 • Best-practices for defining polices, deploying apps, and locking/wiping mobile devices
 • Lab Exercises

Sophos UTM Certified Architect Course

Duration:

4 Days Classroom Training

Objectives:

Upon completion of the Sophos UTM Certified Architect training course, students can acquire the skills needed to configure, manage, and update the different features of Sophos UTM solution, even in the most complex network environments. The main focus of this training is based upon the advanced configuration options and more sophisticated scenarios. Typical implementation tasks from practice are provided and analyzed by the participants themselves, configured and tested. With the completion of the advanced lab exercises, participants can achieve very deep product knowledge being able to design solutions of any caliber. This course is designed for anyone who has good exposure to Sophos UTM and wishes to increase their technical understanding of the product to a higher level, particularly in order to pass the Sophos UTM Certified Architect exam.

Prerequisites:

Deep knowledge in Networking, Sophos UTM Engineer Certification

Overview:

 • Advanced Networking and Network Protection
 • Advanced User Authentication and Web Protection implementations
 • Advanced VPN Connectivity for site-to-site or roadwarrior access
 • Multi Domain E-mail Security and Reporting
 • Troubleshooting and analysis techniques
 • Advanced Lab Exercises completion

Sophos Endpoint Protection Certified Architect Course

Duration:

3 Days Classroom Training

Objectives:

Upon Completion of this course students will be able to define the architecture and dimensioning of the solution within the customer site, install and configure the Endpoint Protection solution in a multi-server environment, configure the solution by following the best practices of Sophos. After this course student will be able to perform troubleshooting of all components of the solution, migrate the system to a different server and even have an idea of how Sophos SQL database behind the solution is working. This course is designed for people who had exposure to Sophos Endpoint Security and Control and wish to increase their technical understanding of the product to a superior level.

Prerequisites:

Good knowledge in Networking, Windows Server Environments, SQL Databases, Sophos Endpoint Protection Engineer Certification

Overview:

 • Install the product in a complex environment
 • Prepare recommendations around deployment and best practice in a complex environment
 • Resolve issues of high complexity
 • Identify reasoning behind platform requirements and how to overcome shortfalls in infrastructure
 • Perform detailed ad-hoc customisation to meet requirements
 • Identify how to best capture information on complex problems
 • Advanced Lab Exercises completion

Sophos Data Protection Certified Architect Course

Duration:

3 Days Classroom Training

Objectives:

Upon Completion of this course students will be able to define the architecture and dimensioning of the solution within the customer site, deploy and configure the SafeGuard Enterprise solution following the best practices of Sophos. Following that course, students will be able to to perform good troubleshooting of all components of the solution, being able to install the product in a complex environment, describe and demonstrate all significant features of the product, including Power User & Admin features in order to perform the most advanced administrative tasks and control an enterprise diverse environment’s security efficiently and effectively

Prerequisites:

Good knowledge in Networking, PKI & Encryption principles, Windows Server Environments, SQL Databases, Sophos Data Protection Engineer Certification

Overview:

 • Architectural Overview of the solution
 • Prerequisites of a Succesful Deployment
 • Walkthrough of Disk Encryption, Data Exchange, Configuration Protection, File Share and Cloud Storage Configuration
 • Advanced Server Configuration & Endpoint Deployment
 • Advanced Administration Tasks within Management Console
 • Policy configuration and Update
 • Reporting and Auditing
 • Analysis of the Client Architecture
 • Data Recovery Process
 • System Updating
 • Advanced administration tasks within Sophos Management Center Console
 • Tokens and smartcards
 • Advanced Lab Exercises completion

Sophos Mobile Control Certified Architect Course

Duration:

2 Days Classroom Training

Objectives:

Upon Completion of this course students will have the opportunity to acquire the skills needed to configure, manage, and update the different features of the solution Sophos Mobile Control on an expert level. Students participating in the course will be able to describe and demonstrate the main features of the solution, define system requirements, designing an architecture for deployment, install and configure Sophos Mobile Control, configure the solution in compliance with the best practices of Sophos and last but not least being able to troubleshooting the individual components of the solution

Prerequisites:

Good knowledge in Networking, Knowledge about Active Directory & Microsoft Exchange or other Email Infrastructure, Knowing how to use a web server with a web interface or similar infrastructure, Know the iOS devices, Android and Windows Mobile, Sophos Mobile Protection Engineer Certification

Overview:

 • System Installation
 • Customer overview
 • Device Management
 • Console Management
 • Configuring Devices
 • Policy configuration
 • Sophos Mobile Security
 • Upgrade procedures
 • Backup and restore procedures

CommuniGate Pro Administrator Course

Duration:

4 Days Classroom Training

Objectives:

Upon completion of the Administrator Course training, students become eligible on how to configure the system as an expert, how to solve common problems and how to avoid common mistakes. Get educated from CommuniGate experts with years of technical support experience and in depth product knowledge.

Prerequisites:

Moderate knowledge of Email Infrastructure & SIP telephony

Overview:

 • Introduction, CommuniGate Pro Overview, Platforms & Documentation, Installation
 • Message transfer and delivery, Router, Rules & Content, SMTP Plugins, Black & White-listing
 • Domains & Accounts, IMAP/POP/MAPI and Collaboration, Message access, Web Access & Lists, Calendars
 • Web Access & Lists, File Hierarchy, Webmail, Web skins & Customization, Languages
 • RealTime Communications, VoIP & SIP, PSTN integration, XMPP, PBX, SIP Applications, Monitoring & Troubleshooting
 • Advanced Topics, System Architecture, Dynamic Cluster, Load Balancing, CDR Processing, CLI Access, Perl modules, Encryption & Security, Performance Tuning, Migration Techniques

Array Networks APV Engineer Course

Duration:

3 Days Classroom Training

Objectives:

Upon completion of the Array Networks Engineer training, students can acquire a deep understanding of Array Networks application delivery and load balancing solutions and their key competitive advantages, obtain the knowledge to properly install as well as making correct sizing recommendations, troubleshooting problems and out-maneuvering competitors during RFQs.

Prerequisites:

Good knowledge in Networking

Overview:

 • Introduction of the APV Series
 • Installation Basics, Quick Start
 • Server Load Balancing, Application Health Checking
 • HTTP Caching, SSL Acceleration, HTTP Compression
 • URL Filter & Rewrite, Webwall
 • Clustering & Config Sync, Link Load Balancing
 • Global Server Load Balancing
 • Advanced Networking
 • Troubleshouting

Array Networks AG Engineer Course

Duration:

3 Days Classroom Training

Objectives:

Upon completion of the Array Networks Engineer training, students can acquire a deep understanding of Array Networks access gateway solutions and their key competitive advantages, obtain the knowledge to properly install as well as making correct sizing recommendations, troubleshooting problems and out-maneuvering competitors during RFQs.

Prerequisites:

Good knowledge in Networking

Overview:

 • Introduction of the SPX and AG Series
 • Installation Basics, Networking Possibilities
 • Access Methods, Client Security
 • Virtual Site configuration, Clustering
 • Portal Installation & Customization
 • DesktopDirect
 • Advanced Features
 • Troubleshouting

PePLink Certified Engineer Course

Duration:

1 Day Classroom Training

Objectives:

Upon completion of the Peplink Certified Engineer (PCE) training, students can acquire a deep understanding of Peplink products and their key competitive advantages, obtain the knowledge to properly install and maintain Peplink products as well as making correct product recommendations, troubleshooting problems and out-maneuvering competitors during RFQs.

Prerequisites:

Moderate knowledge in Networking

Overview:

 • PePLink VPN Concept, Unbreakable VPN, SpeedFusion Hot-Failover, SpeedFusion Bonding & Applications
 • Peplink and Pepwave Product Suite Overview & Configuration
 • Balance and MAX Router Overview & Configuration, Web Admin, Standard WAN Load Balancer Deployment, Drop-in Mode, Inbound Load Balancing, Control Outgoing Traffic, High Availability, WLAN Controller, QoS Bandwidth Control, Service Forwarding & Passthrough
 • Wireless AP Overview and Configuration, Network Configuration, Secure Access Configurations, WDS Configuration, Wireless Network Discovery
 • Surf Series Overview and Configuration, Cellular Mode, WiFi Mode, Wired Mode, WAN Failover