ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Γιατί να επιλέξετε το Sophos Endpoint Protection; Για την καινοτόμο τεχνολογία και την νοημοσύνη ενάντια στις απειλές

Μία σημερινή λύση προστασίας endpoint πρέπει να μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα από το να μπλοκάρει το malware.

Η λύση endpoint που έχει θα πρέπει να είναι αρκετά έξυπνη για να παρεμποδίζει επιθέσεις βασισμένη σε ύποπτες συμπεριφορές, και θα πρέπει να είναι ικανή να ανιχνεύει και να καθαρίζει μολύνσεις την ώρα που συμβαίνουν.

Η προστασία Sophos Endpoint ενσωματώνει μία γκάμα καινοτόμων τεχνολογιών που ασφαλίζουν συστήματα Windows, Mac και Linux ενάντια στο malware και ενάντια σε προηγμένες απειλές όπως είναι οι στοχευμένες επιθέσεις.

Η Sophos γνωρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει 100% πρόληψη, στο 100% των περιπτώσεων. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, η λύση Sophos Endpoint Protection περιλαμβάνει επόμενης-γενιάς (Next-Gen) χαρακτηριστικά όπως τα Malicious Traffic Detection (Ανίχνευση Κακόβουλης Κίνησης) και Sophos System Protector (Προστασία Συστήματος Sophos).

Συσχετίζοντας ύποπτες συμπεριφορές με απειλές από την SophosLabs, το Sophos Endpoint Protection αναγνωρίζει απειλές που δεν έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν και προστατεύει τους χρήστες από κάθε γωνία.

Malicious Traffic Detection

Το Malicious Traffic Detection ή MTD παρεμποδίζει το malware από το να εκπληρώσει ορισμένες συμπεριφορές για να κάνει την βρωμοδουλειά του. Τυπικά, όταν ένα malware εισέλθει σε ένα υπολογιστή, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να επικοινωνήσει με τον διακομιστή του επιτιθέμενου κυβερνοεγκληματία για να ζητήσει επιπλέον οδηγίες, για να κατεβάσει περισσότερο malware και για να αποστείλει κλεμμένα δεδομένα στον επιτιθέμενο ή στους επιτιθέμενους.

Με το MTD, η Sophos είναι ικανή να διαπιστώσει αν ένας μολυσμένος υπολογιστής θα αποπειραθεί να επικοινωνήσει εκτός δικτύου με ύποπτους τρόπους, για να εντοπίσει και να αφαιρέσει το malware από το μηχάνημα.

Για παράδειγμα, το MTD μπορεί να αναγνωρίσει αν κάποιος από τους υπολογιστές στο δίκτυο σας έχει μολυνθεί με το ransomware με την ονμασία CryptoWall, το οποίο χρησιμοποιεί ένα μυστικό κλειδί κρυπτογράφησης για να κρυπτογραφήσει όλα τα αρχεία και τους συνδεδεμένους σκληρούς δίσκους ή μέσα αποθήκευσης και στην συνέχεια ζητάει λύτρα μέχρι να λάβει το κλειδί αποκρυπτογράφησης για να τους αποκρυπτογραφήσει στην συνέχεια.

Για να εκπληρώσει το CryptoWall τον στόχο του, είναι απαραίτητο να λάβει πρώτα ένα κλειδί κρυπτογράφησης από τον διακομιστή του επιτιθέμενου. Το MTD μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση του CryptoWall να “καλέσει σπίτι”, να επικοινωνήσει δηλαδή με τον διακομιστή του επιτιθέμενου και το παρεμποδίζει από το να λάβει το κλειδί κρυπτογράφησης. Ακριβώς εκείνη την στιγμή, το Sophos Endpoint Protection αφαιρεί το malware και έτσι προλαμβάνει την μελλοντική ζημιά.

Sophos System Protector

Το Sophos Endpoint Protection ενσωματώνει ένα σωρό από διαφορετική στοιχεία ή αισθητήρες. Είναι ικανό να σαρώσει ένα αρχείο και να δει τι περιέχει και τι κάνει ο κώδικας του προτού ακόμα τρέξει. Διαθέτει ένα Host Intrusion Prevention System (HIPS) που κοιτάει για κακές συμπεριφορές καθώς το λογισμικό τρέχει. Και μπορεί να ανιχνεύει κακόβουλες ιστοσελίδες και exploit kits με το να ελέγχει για πράγματα όπως κακόβουλη javascript που περιέχει exploits.

Με όλους αυτούς τους διαφορετικούς τρόπους και δυνατότητες να ελέγξεις ένα αρχείο για να διαπιστωθεί αν είναι τελικά επικίνδυνο, απαιτείται ένας έξυπνος τρόπος να συνδέσεις όλα αυτά τα κομμάτια μεταξύ τους. Το Sophos System Protector είναι ο μαέστρος της ορχήστρας – συντονίζει όλες αυτές τις διαφορετικές δραστηριότητες. χρησιμοποιώντας νοημοσύνη ενάντια σε απειλές από την SophosLabs, η οποία μπορεί και βγάζει νόημα από όλες αυτές τις πληροφορίες που λαμβάνονται από όλους αυτούς τους διαφορετικούς αισθητήρες.

Ακόμα περισσότεροι λόγοι για να επιλέξετε το Sophos Endpoint Protection

Αν κοιτάζετε για να αλλάξετε σε μία προστασία endpoint (τελικού σημείου) που να είναι απλώς καλύτερη, υπάρχουν πέντε λόγοι για να λάβετε υπόψη σας και να επιλέξετε τελικά το Sophos Endpoint Protection.

Μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να ασφαλίσετε τον οργανισμό ή την εταιρεία σας με προστασία που προσφέρει αυτά τα οφέλη:

  • Καινοτόμος τεχνολογία από ένα ηγέτη της βιομηχανίας
  • Εξαιρετική απόδοση που δεν θα καθυστερεί τους χρήστες σας
  • Σοφιστικέ απλότητα – θα σας γλυτώσει χρόνο και κάνει την διαχείριση απλή υπόθεση
  • Αδειοδότηση με βάση τους χρήστες για την φιλοξενία ενός μοντέρνου εργατικού δυναμικού
  • Ευέλικτη εγκατάσταση/ ανάπτυξη – on-premise ή στο cloud

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο πρωτότυπο άρθρο εδώ.