ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αρίστευσε στην δοκιμή του AV-Test το Sophos Mobile Security. Ανίχνευσε το 100% του malware στο Android

Οι ειδικοί στην αξιολόγηση προϊόντων ασφάλειας AV-Test έδωσαν βραβεία για το καλύτερο λογισμικό antivirus στο λειτουργικό σύστημα Android τον περασμένο Ιανουάριο, και για ακόμη μία φορά η Sophos αρίστευσε στην δοκιμή ανιχνεύοντας το 100% του malware. 

Η δωρεάν λύση Antivirus και Security για το Android (Sophos Mobile Security) ανίχνευσε με ακρίβεια και μπλόκαρε κάθε ένα από τα 2950 δείγματα κακόβουλων εφαρμογών Android που χρησιμοποιήθηκαν στην δοκιμή, και μάλιστα χωρίς ούτε ένα λανθασμένο θετικό αποτέλεσμα. 

Το AV-Test έδωσε στην εφαρμογή της Sophos σκόρ προστασίας (Protection Score) 6.0 (με άριστα το 6.0) ενώ βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης με 6.0 στην Χρηστικότητα (Usability). Στην κατηγορία της χρηστικότητας, η Sophos αρίστευσε χάρη στην ιδιαίτερα υψηλή απόδοση της εφαρμογής, η οποία δεν καθυστερούσε την συσκευή και δεν μείωνε την διάρκεια της μπαταρίας. 

Μεμονωμένα τεστ στην δοκιμή επίσης έδειξαν, ότι η εφαρμογή Antivirus της Sophos δεν ανίχνευσε λανθασμένα καμία νόμιμη εφαρμογή από τις σχεδόν 3000 εφαρμογές που έλαβαν μέρος στην δοκιμή από το Google Play ή άλλα νόμιμα app stores τρίτων. Όσοι θέλετε μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της δοκιμής εδώ. Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν για Android φορητές συσκευές από το Google Play store

Σχετικά με την σουίτα Sophos Mobile Security 

Η εφαρμογή Sophos Mobile Security είναι μία ιδιαίτερα ισχυρή αλλά παράλληλα ισχυρή εφαρμογή που προστατεύει τις συσκευές Android χωρίς να επιβαρύνει την απόδοση ή την διάρκεια της μπαταρίας. Χρησιμοποιώντας την ενημερωμένη μέχρι και το τελευταίο λεπτό νοημοσύνη της SophosLabs, σαρώνει αυτόματα της εφαρμογές κατά την διάρκεια της εγκατάστασης. 

Άλλα σπουδαία χαρακτηριστικά της Sophos Mobile Security είναι ο ενσωματωμένος σύμβουλος ιδιωτικότητας, η υποστήριξη κρυπτογράφησης δεδομένων και συσκευής, καθώς και η προστασία με κωδικό των εφαρμογών μεμονωμένα. Ο χρήστης μπορεί να εφαρμόσει προστασία με κωδικό στις ευαίσθητες εφαρμογές όπως εκείνων για email. 

Η εφαρμογή Sophos Mobile Security είναι διαθέσιμη δωρεάν για τους χρήστες Android, ωστόσο είναι διαθέσιμη και σε έκδοση για επιχειρήσεις την οποία μπορείτε να διαχειριστείτε μέσω του Sophos Mobile Control, του προϊόντος διαχείρισης και ασφάλειας φορητών συσκευών σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα της Sophos

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.