ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos στο Mobile World Congress: Το hacking φορητών συσκευών και το Internet of Things

Η ασφάλεια φορητών συσκευών και το Internet of Things είναι αναπάντεχα χαλαρή, ειδικά σε σύγκριση με αυτή που υπάρχει στα παραδοσιακά desktops. Ο James Lyne, Επικεφαλής του τμήματος Έρευνας Ασφαλείας σε παγκόσμια κλίμακα της Sophos, απέδειξε πόσο πραγματικά ανασφαλείς είναι αυτές οι συσκευές, στην παρουσίαση του στο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη.

Στην ζωντανή επίδειξη που πραγματοποίησε, ο James επέδειξε μερικές τεχνικές που ένας μέτρια εκπαιδευμένος ή ταλαντούχος κυβερνοεγκληματίας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να πάρει τον έλεγχο φορητών συσκευών ή καμερών κλειστών κυκλωμάτων με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet (CCTV).

Στο video παρακάτω, μπορείτε να δείτε τον James να “χακάρει” ένα tablet με Android μέσω WiFi για να εγγράψει video και ήχο, και μπορείτε επίσης να δείτε πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει τον έλεγχο καμερών κλειστού κυκλώματος που δεν διαθέτουν ασφάλεια και που χρησιμοποιούν αδύναμους κωδικούς ασφαλείας ή καθόλου, από την άλλη άκρη του κόσμου.

Όπως προβλέπει ο James στην αναφορά του με τις 10 κορυφαίες τάσεις στην ασφάλεια για το 2015, οι κατασκευαστές συσκευών τύπου Internet of Things έχουν αποτύχει να ενσωματώσουν βασικά πρότυπα ασφάλειας, και οι επιθέσεις σε αυτού του τύπου τις συσκευές είναι πολύ πιθανό να έχουν πολύ δυσάρεστες συνέπειες στον πραγματικό κόσμο.

Και παρά τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που αποθηκεύονται στις φορητές συσκευές μας, πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν ότι απαιτείται καλύτερη ασφάλεια. Το Android της Google είναι ο κυρίαρχος της αγοράς, αλλά οι περισσότερες συσκευές με Android “τρέχουν” παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος που δεν είναι ασφαλείς ενάντια στις σύγχρονες, τελευταίου τύπου απειλές και επιθέσεις.

“Αυτά τα προβλήματα είναι εύκολο να επιδιορθωθούν. Απαιτείται όμως από εμάς να λάβουμε υπόψη μας όλα όσα μάθαμε από τους επιτραπέζιους υπολογιστές (PC) και να τα εφαρμόσουμε γρήγορα – τώρα” είπε ο James.

Πατήστε σε αυτό τον σύνδεσμο για να δείτε την καταπληκτική παρουσίαση του James

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.