ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Corero: Το δίκοπο μαχαίρι του να λειτουργείς ένα κέντρο φιλοξενίας δεδομένων

Όσο περισσότερους πελάτες φιλοξενείτε στο κέντρο δεδομένων σας, τόσο το καλύτερο, σωστά; Βεβαίως, αυτό άλλωστε σημαίνει περισσότερα έσοδα. Και αν αυτοί οι πελάτες βρίσκονται σε πολλαπλές βιομηχανικές καθέτους, ακόμα καλύτερα, σωστά;

Η υποστήριξη μίας ποικιλίας από τύπους πελατών προστατεύει την εταιρεία σας από τις διακυμάνσεις στα έσοδα εφόσον κάποια δύσκολη οικονομική συγκυρία επηρρεάσει κάποιες καθέτους και όχι τις άλλες. Αλλά εδώ εντοπίζεται το πρόβλημα. Η φιλοξενία ενός τέτοιου ποικιλόμορφου συνόλου πελατών στο κέντρο δεδομένων σας μπορεί να αποτελέσει δίκοπο μαχαίρι.

Τα οικονομικά οφέλη ενός επεκτατικού συνόλου πελατών είναι αδιαμφισβήτητα. Ωστόσο, η άλλη πλευρά του να εξυπηρετείς ένα ευρύ και ποικιλόμορφο πελατολόγιο είναι η αυξημένη έκθεση στο να γίνεται θύματα επιθέσεων DDoS (Distributed-Denial of Service, Κατανεμημένης Άρνησης Εξυπηρέτησης).

Μία επίθεση DDoS σε ένα κέντρο φιλοξενίας δεδομένων έχει πολλές επιπτώσεις:

  • Μία επίθεση DDoS σε ένα μόλις πελάτη που φιλοξενείται μπορεί να προκαλέσει μία μακρά διακοπή στη λειτουργία του κέντρου δεδομένων και να σημάνει σημαντικές παράπλευρες απώλειες για τους υπόλοιπους πελάτες σας.
  • Ένας “συμβιβασμένος” (μολυσμένος με κακόβουλο λογισμικό) διακομιστής που φιλοξενείται στο κέντρο δεδομένων σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία ισχυρή πηγή επιθέσεων botnet που θα επηρρεάσει αρνητικά την φήμη σας.
  • Οποιαδήποτε υποβάθμιση ή διακοπή της διαθεσιμότητας των υπηρεσιών σας θα σας κοστίσει στα έσοδα σας

Η ίδια η επιτυχία της αύξησης των πελατών σας, σας καθιστά επιρρεπείς και ευάλωτους σε επιθέσεις. Είναι αυτονόητο ότι η ζημιά που θα προκληθεί μπορεί να είναι δαπανηρές διακοπές λειτουργίας του κέντρου δεδομένων, προβλήματα και τριβές με τους πελάτες σας ενώ μπορεί να στοιχίσει στην φήμη της εταιρείας σας. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατεύσετε την επιχείρηση σας και τους πελάτες σας από τις επιθέσεις DDoS:

  • Αναπτύξτε μία on-premise λύση μετριασμού των επιθέσεων DDoS
  • Εξασφαλίστε λύση ανίχνευσης, ειδοποιήσεων και μετριασμού πραγματικού χρόνου
  • Αποκτήστε μεγαλύτερη ορατότητα στην κυκλοφορία των δεδομένων μέσα και έξω από το κέντρο δεδομένων σας

Οι πάροχοι κέντρων φιλοξενίας δεδομένων μπορούν να:

  • Προστατεύουν την κρίσιμης σημασίας υποδομή του κέντρου δεδομένων από επιθέσεις DDoS σε πραγματικό χρόνο
  • Διασφαλίζουν την διαθεσιμότητα της υπηρεσίας και ότι ικανοποιούνται οι SLAs (Service-Level Agreements), ακόμα και κατά την διάρκεια επίθεσης DDoS
  • Προσφέρουν πολύτιμη πρόσθετη διορατικότητα ασφαλείας και προστασίας στους πελάτες που φιλοξενείτε

Καλούμε τους πάροχους υπηρεσιών hosting να λειτουργήσουν προληπτικά και ενεργά, για να εξασφαλίσουν τόσο τις επιχειρήσεις τους όσο και τους πελάτες τους από τις επιθέσεις DDoS. Η Corero προσφέρει εκπληκτικές λύσεις προστασίας που θα ικανοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Δείτε τις λύσεις άμεσα.  

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.