ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos εξαγόρασε την εταιρεία SOC.OS

Η Sophos είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι εξαγόρασε την SOC.OS, μία καινοτόμο εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που δίνει λύση στα προβλήματα της κόπωσης από τις ειδοποιήσεις (alert fatigue) και της περιορισμένης ορατότητας, τα οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα σε περιβάλλοντα ασφάλειας πληροφορικής. Εντοπίζοντας και ξεχωρίζοντας τα σήματα «κλειδιά» από όλον τον θόρυβο, το ομώνυμο προϊόν SOC.OS ενοποιεί και προτεραιοποιεί τις ειδοποιήσεις από μεγάλους όγκους ειδοποιήσεων ασφαλείας που προέρχονται από δεκάδες προϊόντα πληροφορικής και πλατφόρμες σε όλη την έκταση ενός οργανισμού, επιτρέποντας στις ομάδες ασφαλείας να τις κατανοούν ταχύτερα και να ανταποκρίνονται στις πιο επείγουσες από αυτές.

Με το SOC.OS, η Sophos σχεδιάζει να εξελίξει τις λύσεις Managed Threat Response (MTR) και Extended Detection and Response (XDR) για οργανισμούς όλων των μεγεθών, συμπεριλαμβάνοντας πρόσθετη τηλεμετρία και πλαίσιο (context) από ειδοποιήσεις και συμβάντα που παράγονται από δεκάδες τερματικές συσκευές, διακομιστές, τείχη προστασίας, προϊόντα διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης (IAM), φόρτων εργασίας στο cloud, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προϊόντα ασφάλειας τρίτων για φορητές συσκευές.

Σύμφωνα με τον οδηγό αγοράς «Gartner® Market Guide for Extended Detection and Response» που δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου 2021, «για να κάνετε το XDR μία μακροπρόθεσμη επένδυση, πρέπει να αξιολογήσετε το εύρος και το βάθος της ενοποίησης του οικοσυστήματος. Όσο ευκολότερα είναι δυνατόν να ενσωματωθεί το XDR στο υπάρχον περιβάλλον σας, τόσο καλύτερη επένδυση θα είναι».

Το Sophos MTR είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νέες προσφορές στην ιστορία της εταιρείας. Η Sophos πλέον έχει μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις Managed Detection and Response (MDR) στον κόσμο, παρέχοντας ανώτερα αποτελέσματα στην ασφάλεια των επιχειρήσεων μέσω μίας υπηρεσίας MTR και έχοντας περισσότερους από 8.000 πελάτες. Το κορυφαίο αίτημα των πελατών της Sophos, όσον αφορά τη βελτίωση της υπηρεσίας της εταιρείας, ήταν να παρέχει «καλύτερη ενσωμάτωση με τα υπάρχοντα περιβάλλοντα ασφαλείας» και με την καινοτόμο τεχνολογία του SOC.OS, η Sophos θα είναι σε θέση να τους προσφέρει ακριβώς αυτό που ζήτησαν – να ενσωματώνει απρόσκοπτα τις λύσεις MTR και XDR της εταιρείας με το υπάρχον σύνολο λύσεων ασφάλειας και πληροφορικής ενός οργανισμού και να βελτιστοποιήσει την απόδοση της επένδυσής τους. Το SOC.OS θα παρέχει επίσης στο Προσαρμοστικό Οικοσύστημα Κυβερνοασφάλειας (Adaptive Cybersecurity Ecosystem) της Sophos ένα ευρύτερο σύνολο τηλεμετρίας τρίτων ούτως ώστε οι αναλυτές ασφαλείας να έχουν καλύτερη ορατότητα σε σημαντικά γεγονότα και ειδοποιήσεις. Το SOC.OS διαθέτει μια εντυπωσιακή λίστα ενσωματώσεων που θα ωφελήσουν τους πελάτες της Sophos καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει και να επεκτείνει τις κορυφαίες στον κλάδο δυνατότητες XDR και MDR της.

«Η κόπωση από τις ειδοποιήσεις και η έλλειψη ορατότητας εξακολουθούν να μαστίζουν τις ομάδες ασφαλείας παγκοσμίως. Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω και στο πλαίσιο των διαρκώς μεταβαλλόμενων κυβερνοαπειλών και του τοπίου που είναι γεμάτο προκλήσεις εξαιτίας της έλλειψης ταλέντου, οι αμυνόμενοι χρειάζονται νέα, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να τους βοηθήσουν να επιλύσουν τα πιο περίπλοκα περιστατικά στον λιγότερο χρόνο. Για πολλούς αμυνόμενους ωστόσο, η πολυπλοκότητα και το κόστος των παραδοσιακών λύσεων ασφαλείας αποτελούν τροχοπέδη για την υιοθέτηση τους.​ Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τη Sophos, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις μελλοντικά από κοινού. Μαζί είμαστε ισχυρότεροι από όσο είμασταν χωριστά και συνδυάζοντας τις δυνατότητές μας, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πραγματικά μοναδικά, αποδοτικότερα και ιδιαίτερα προσιτά προϊόντα και υπηρεσίες σε όσους τα χρειάζονται περισσότερο και σε παγκόσμια κλίμακα» δήλωσε ο Dave Mareels, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της SOC.OS.

Ο Joe Levy, Chief Technology Officer (CTO) της Sophos δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που φέρνουμε την ομάδα και την τεχνολογία της SOC.OS στην Sophos. Εν τω μεταξύ, εκ μέρους της Sophos, θα ήθελα να απευθύνω ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα στους εργαζόμενους και sτους πελάτες της SOC.OS».

Περισσότερες πληροφορίες για την εξαγορά μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Πηγή: Sophos