ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. 3 τρόποι που το SD-WAN μπορεί να βοηθήσει με τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Σε όλους τους κλάδους, οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν τελευταία σαρωτικές τεχνολογικές αλλαγές.

Αν και πολλές επιχειρήσεις, έχουν φροντίσει και έχουν πάρει τα μέτρα τους για τέτοιες σαρωτικές αλλαγές και disruptions, με κάποιες μάλιστα να αγκαλιάζουν στρατηγικά τέτοιες αλλαγές, εντούτοις υπάρχουν και περιπτώσεις που πιάνονται απροετοίμαστες. Ο ξαφνικός και δυναμικός ψηφιακός μετασχηματισμός (DX) που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19 είναι ένα παράδειγμα.

Σε μια προσπάθεια να συμβαδίσουν με τη νέα κανονικότητα, όπως την ονομάζουμε, αρκετές επιχειρήσεις – ιδίως εκείνες στην υγειονομική περίθαλψη, στην εκπαίδευση και στο λιανικό εμπόριο – αγκάλιασαν την απομακρυσμένη εργασία και τα βασισμένα στο cloud επιχειρηματικά μοντέλα, μετατοπίζοντας τους επιχειρησιακούς φόρτους εργασίας τους σε πολλαπλά clouds και υιοθετώντας εφαρμογές SaaS για να εμφανιστούν περισσότερο ανταγωνιστικές και πελατοκεντρικές.

Ως αποτέλεσμα, οι ηγέτες της πληροφορικής και οι CXOs πολλών επιχειρήσεων ξεκίνησαν να εικονικοποιούν (virtualize) κέντρα δεδομένων, εταιρικά γραφεία και απομακρυσμένες ιστοσελίδες, προκειμένου να υιοθετήσουν και να αναπτύξουν το κατανεμημένο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο αποτελεί και την πρώτη απαίτηση για μια επιτυχημένη στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού.

Παρόλα αυτά, και καθώς οι οργανισμοί ξεκίνησαν να εφαρμόζουν τέτοιες θεμελιώδεις βελτιώσεις, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η παραδοσιακή αρχιτεκτονική δικτύωσης αποτελεί μία σημαντική πρόκληση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Και με το παραδοσιακό πλεονέκτημα του δικτύου να εξαφανίζεται γρήγορα – δίνοντας τη θέση του στο καθοριζόμενο από το λογισμικό Wide Area Networking (SD-WAN)- η παραδοσιακή κυβερνοασφάλεια χρειάζεται να επανεξεταστεί εκ νέου.

Με την αξιοποίηση των λύσεων SD-WAN ως μέρος ενός διασυνδεδεμένου συστήματος κυβερνοασφάλειας, ο οργανισμός σας μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τον ψηφιακό μετασχηματισμό για να επιδείξει μία ανθεκτική και στιβαρή στάση κυβερνοασφάλειας που θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτών των ευμετάβλητων καιρών.

Δείτε πως ο οργανισμός σας μπορεί να επωφεληθεί από την ασφαλή εφαρμογή του SD-WAN:

1.Αυξήστε την απόδοση και βελτιώστε την ορατότητα στη δικτυακή κίνηση για να αποκομίσετε οφέλη πέρα ​​από την εξοικονόμηση χρημάτων.

Τις πρώτες μέρες του SD-WAN, τα επιχειρήματα υπέρ της τεχνολογίας επικεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην αντικατάσταση των δικτύων MPLS για την μείωση του λειτουργικού κόστους και τους κόστους συνδεσιμότητας.

Στην πραγματικότητα, το ασφαλές SD-WAN προσφέρει πολλά περισσότερα από τα παραπάνω. Βοηθά στην καλύτερη προτεραιοποίηση των κρίσιμης σημασίας επιχειρηματικών εφαρμογών και διατηρεί την ποιότητα των συνεδριών, όσον αφορά την κίνηση, για υψηλής προτεραιότητας λύσεις όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Office 365, το CRM, το βίντεο και το VoIP.

Και αυτός είναι ένας τομέας όπου τα XG Firewall και Sophos Synchronized Security προσφέρουν ένα εκπληκτικό πλεονέκτημα χάρη στην ορατότητα εφαρμογών, στη δρομολόγηση και στο quality-of-service για κρίσιμες εφαρμογές.

Το Synchronized Application Control παρέχει 100% ορατότητα στις δικτυακές εφαρμογές, παρέχοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον εντοπισμό κρίσιμης σημασίας εφαρμογών σε κατανεμημένα δίκτυα. Το Synchronized SD-WAN, ένα χαρακτηριστικό της «συγχρονισμένης ασφάλειας» (Synchronized Security) της Sophos, αξιοποιεί την πρόσθετη σαφήνεια και αξιοπιστία της ταυτοποίησης εφαρμογών που έρχεται με την κοινή χρήση πληροφοριών από το Synchronized Application Control μεταξύ των διαχειριζομένων (από το Sophos) τερματικών συσκευών (endpoints) και του XG Firewall.

2.Υιοθετήστε το multi-cloud

Με το ασφαλές SD-WAN, μια ψηφιακή επιχείρηση μπορεί να υιοθετήσει μια στρατηγική multi-cloud για να βελτιώσει την απόδοση και την διαθεσιμότητα των εφαρμογών καθώς και την εμπειρία των τελικών χρηστών.

Για παράδειγμα, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να συμβαδίζουν με τις μεταβαλλόμενες εκπαιδευτικές τεχνολογίες και να αναπτύσσουν πλούσιους πόρους κατάρτισης και μάθησης σε πολλαπλά σύννεφα ή νέφη. Ομοίως, ένας οργανισμός υγειονομικής περίθαλψης μπορεί εύκολα να επιτρέψει τη χρήση νέων τεχνολογιών και εφαρμογών υγειονομικής περίθαλψης, όπως η ηλεκτρονική υγεία ή τηλευγεία, τηλενοσηλευτική, η τηλεϊατρική και οι cloud-based διαγνωστικές λύσεις.

Την ώρα που υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης του SD-WAN στον κλάδο όσον αφορά τις εφαρμογές multi-cloud, πρέπει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία ψηφιακού μετασχηματισμού απαιτεί την εφαρμογή της σωστής ασφάλειας cloud. Σύμφωνα με την έρευνα The State of Cloud Security 2020, το 70% των οργανισμών που χρησιμοποιούν το δημόσιο σύννεφο πέφτουν θύματα περιστατικών κυβερνοασφάλειας, που περιλαμβάνουν ransomware, επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, κλοπές προσωπικών δεδομένων, παραβιασμένους λογαριασμούς και απόπειρες κρυπτογράφησης.

Αν και οι λύσεις δικτύωσης SD-WAN προσφέρουν κάποια ενσωματωμένη ασφάλεια, τελευταία αυξάνονται οι οργανισμοί που επιδιώκουν να ενσωματώσουν προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας SD-WAN. Και σε αυτό το σημείο είναι που το Sophos XG firewall υπερέχει, καθώς προσφέρει μία ισχυρή και ευέλικτη λύση συνδεσιμότητας και ασφάλειας για κάθε τύπο δικτύου – συμπεριλαμβανομένων δημόσιων, ιδιωτικών και υβριδικών clouds για ένα γεωγραφικά κατανεμημένο σενάριο SD-WAN.

3.Κάντε το δίκτυo σας πιο ευέλικτο

Το μεγαλύτερο κίνητρο για τις περισσότερες πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού είναι η δημιουργία δικτύων που μπορούν να επεκταθούν ή να κλιμακωθούν γρήγορα για να καλύψουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες ενός οργανισμού. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, το παραδοσιακό μοντέλο «hub-and-spoke» είναι αδύνατο να λειτουργήσει πλέον. Πολλές επιχειρήσεις δεν βλέπουν πλέον την ανάγκη για μονολιθικά κέντρα δεδομένων και περισσότερη συνδεσιμότητα για τη δημιουργία ενός ενιαίου κομβικού εταιρικού δικτύου που περιλαμβάνει απομακρυσμένες τοποθεσίες και υποκαταστήματα.

Αντ’ αυτού, οι οργανισμοί στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε εγγενείς εφαρμογές cloud και αναπτύσσονται σε περιβάλλοντα πολλαπλών cloud όπως το Amazon AWS, το Microsoft Azure και το Google Cloud Platform για να καταστήσουν τους πόρους τους εύκολα προσβάσιμους σε απομακρυσμένους εργαζόμενους, υποκαταστήματα, συνεργάτες και πελάτες χωρίς να χρειάζεται να «κατευθύνουν» την κίνηση προς ένα κεντρικό data center.

Απομακρύνοντας λοιπόν το λογισμικό και τις εικονικές υπηρεσίες από την υποκείμενη φυσική υποδομή, το SD-WAN παρέχει περισσότερη ευελιξία και αυτοματισμούς και παράλληλα μειωμένη πολυπλοκότητα για την πραγματοποίηση αλλαγών στο δίκτυο. Οι συσκευές Sophos XG Firewall και SD-RED επιτρέπουν στις βιομηχανίες να συνδέουν απομακρυσμένα γραφεία, συσκευές και πόρους στο cloud εύκολα και με ασφάλεια.

Η λύση ασφαλείας Sophos SD-WAN μάλιστα διευκολύνει με zero-touch συνδεσιμότητα σε υποκαταστήματα και στην περιφέρεια του δικτύου, με ασφαλείς συνδέσεις VPN και κρυπτογράφηση επαγγελματικού επιπέδου για την ασφαλή σύνδεση απομακρυσμένων τοποθεσιών και υποκαταστημάτων σε μια κατανεμημένη εγκατάσταση δικτύου.

Συμπέρασμα

Μια εξαιρετικά ευέλικτη και επεκτάσιμη υποδομή δικτύου είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη των απαιτήσεων οποιασδήποτε πρωτοβουλίας ψηφιακού μετασχηματισμού (DX) – και για τη διαχείριση των αναγκών της επιχείρησης και των πελατών της μελλοντικά. Καθώς όλο και περισσότεροι οργανισμοί ετοιμάζονται να επωφεληθούν από τις υποδομές SD-WAN, η προστασία του δικτύου, των εφαρμογών SaaS και των ροών εργασίας στο σύννεφο αποτελούν προτεραιότητα για την ασφάλεια. Η Sophos έχει δεσμευτεί να προσφέρει όσο χρειάζονται οι πελάτες της για να προχωρήσουν με τον καθοδηγούμενο από το SD-WAN ψηφιακό μετασχηματισμό τους και συνεχίζει να επενδύει στις δυνατότητες ασφάλειας, ενορχήστρωσης και συνδεσιμότητας SD-WAN.

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση Sophos.com/SD-WAN για να μάθετε περισσότερα.

Πηγή: Sophos