ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Netsparker. Ασφάλεια διαδικτυακών εφαρμογών ή ασφάλεια δικτύου; Πρέπει να επιλεξετε;

Στον σημερινό cloud-first κόσμο, η παραδοσιακή διαχωριστική γραμμή μεταξύ της ασφάλειας δικτύου και της ασφάλειας εφαρμογών έχει αρχίζει να «ξεθωριάζει». Η υποδομή πληροφορικής στη φυσική της μορφή μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από επίπεδα εικονικοποίησης και οι εφαρμογές Ιστού (διαδικτυακές εφαρμογές) συχνά σχεδιάζονται, αναπτύσσονται, δοκιμάζονται και αξιοποιούνται εξ ολοκλήρου στο cloud. Ταυτόχρονα, οι εφαρμογές Ιστού (web applications) έχουν γίνει βασικός στόχος των διαδικτυακών επιθέσεων και σήμερα αντιπροσωπεύουν τα τρία τέταρτα των παραβιάσεων δεδομένων παγκοσμίως. Η ασφάλεια των εφαρμογών Ιστού δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική – παρόλα αυτά εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση ως προς τη θέση της στη συνολική στάση ασφαλείας μίας εταιρείας. Οι καταξιωμένοι οργανισμοί και εταιρείες συχνά διαθέτουν ώριμα προγράμματα ασφάλειας δικτύου. Παρόλα αυτά, η ασφάλεια εφαρμογών Ιστού τυγχάνει πολύ λιγότερης προσοχής και χρηματοδότησης από τους ίδιους οργανισμούς και εταιρείες.

Καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να μεταφέρουν δεδομένα και επιχειρηματική λογική στις διάφορες πλατφόρμες cloud και αρχίζουν να εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις τεχνολογίες Ιστού στις επιχειρήσεις τους, η ασφάλεια πληροφοριών αποτελεί πλέον κορυφαία προτεραιότητα.

Τα επιχειρηματικά δεδομένα, η πνευματική ιδιοκτησία (IP) και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες είναι πλέον πολύτιμα προϊόντα. Ακριβώς για αυτό το λόγο οι κυβερνοεγκληματίες επικεντρώνουν ολοένα και περισσότερο τις επιθέσεις τους στις εφαρμογές Ιστού, για να εξαγάγουν τέτοια δεδομένα. Αυτό παράλληλα δείχνει την ανεπάρκεια της παραδοσιακής αμυντικής δικτυακής περιμέτρου που χρησιμοποιεί τείχη προστασίας να φιλτράρει την δικτυακή κίνηση για να διασφαλίσει την προστασία και την ακεραιότητα των δεδομένων και τον κατάλληλο έλεγχο πρόσβασης. Αν οι ευπάθειες εφαρμογών Ιστού αξιοποιηθούν κατάλληλα από τους κυβερνοεγκληματίες, όχι μόνο επιτρέπουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα αλλά μπορούν να επιτρέψουν τις επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών ή ακόμη και τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού σε επισκέπτες ιστοσελίδων.

Στα σημερινά web assets δεν περιλαμβάνονται μόνο ιστοσελίδες και εφαρμογές Ιστού, αλλά και υπηρεσίες διαδικτύου και διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (APIs) που χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ συστημάτων και παρέχουν το back-end για αμέτρητες εφαρμογές για φορητές συσκευές και κινητά. Σε έναν μεγάλο οργανισμό, μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά web assets διαμοιρασμένα σε πολλά συστήματα και γεωγραφικές περιοχές. Σε αυτή την κλίμακα και επίπεδο της πολυπλοκότητας, η προστασία τους (των web assets) από κυβερνοαπειλές μπορεί να καταστεί δυνατή μόνο με εξειδικευμένες λύσεις ασφαλείας εφαρμογών Ιστού που παρέχουν ακριβή και αξιοποιήσιμα αποτελέσματα, όπως με σύγχρονα προϊόντα ή εργαλεία δυναμικών δοκιμών ασφαλείας εφαρμογών Ιστού (DAST).

Το whitepaper της Netsparker «Ασφάλεια Διαδικτυακών Εφαρμογών ή Ασφάλεια Δικτύου – Πρέπει να επιλέξετε;» εξετάζει την ιστορία της διαδικτυακής ασφάλειας και αναλύει τις τρέχουσες τάσεις για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με τον τον ρόλο της ασφάλειας εφαρμογών Ιστού και της ασφάλειας δικτύου σε οποιοδήποτε ώριμο πρόγραμμα κυβερνοασφάλειας.

Προχωρήστε σε λήψη του whitepaper «Ασφάλεια Διαδικτυακών Εφαρμογών ή Ασφάλεια Δικτύου – Πρέπει να επιλέξετε;» σε μορφή PDF.