ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Fortra. Τα κενά ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cloud σας

Δεν είναι είδηση ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις λειτουργούν πλέον στο νέφος (cloud). Η μετάβαση στο νέφος οδηγεί σε καλύτερη συνεργασία, καλύτερη αποθήκευση δεδομένων και με χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τους πόρους υποδομής. Το πιθανότερο είναι και ο δικός σας οργανισμός να απολαμβάνει αυτή τη στιγμή τις ευκολίες του νέφους.

Το cloud έχει αναδιαμορφώσει τον τρόπο λειτουργίας των οργανισμών αλλά όπως συμβαίνει και με κάθε σημαντική μετάβαση, νέα εμπόδια έκαναν την εμφάνιση τους στην ασφάλεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς το νέφος έχει και αυτό τα δικά του τρωτά σημεία και ευπάθειες. Αν βασίζεστε στα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας της Microsoft, τότε αρκεί να ξέρετε ότι δεν επαρκούν για να αναχαιτίσετε ή να σταματήσετε τις προηγμένες απειλές. Σύμφωνα με την Gartner, η Microsoft αδυνατεί να ανιχνεύσει και να εξαλείψει το 20% των προηγμένων απειλών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αυτός είναι ο λόγος που συνιστά μια αρχιτεκτονική πολλαπλών επιπέδων για την ασφάλεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cloud.

Συμβαδίζει με τις δυνατότητες σας η ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παραμένει ένας σημαντικός στόχος για επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Στη πρόσφατη Data Breach Investigation Report (DBIR) της Verizon αναφέρεται ότι οι τρεις βασικοί τρόποι που βασίζονται οι επιτιθέμενοι για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα ενός οργανισμού είναι το ηλεκτρονικό ψάρεμα, τα κλεμμένα διαπιστευτήρια σύνδεσης και η εκμετάλλευση (exploit) ευπαθειών.

Παραδοσιακά, μια ασφαλής πύλη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βρισκόταν στο επίκεντρο των πλατφορμών ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Καθώς ωστόσο συνεχίζεται η υϊοθέτηση του νέφους, οι σημερινές δυνατότητες που παρέχουν οι ασφαλείς πύλες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι εγγενείς πάροχοι υπηρεσιών cloud είναι περιορισμένες και επομένως υπολείπονται στην παροχή επαρκούς προστασίας.

Οι απόπειρες παραβίασης του επιχειρησιακού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (BEC) και το ηλεκτρονικό ψάρεμα κυριαρχούν στο τοπίο των απειλών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το πιθανότερο είναι η τρέχουσα παραδοσιακή λύση email που χρησιμοποιείτε να δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θέτουν αυτές οι εξελιγμένες απειλές. Σύμφωνα με την έκθεση του FBI για το κυβερνοέγκλημα ή το διαδικτυακό έγκλημα, οι επιθέσεις BEC στα εισερχόμενα των τελικών χρηστών που αναφέρθηκαν αυξήθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 43% μεταξύ του 2021 και του 2022.

Η ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δυσκολεύεται να ανιχνεύσει τις επιθέσεις BEC επειδή δεν περιέχουν κακόβουλους συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία και βασίζονται σχεδόν πλήρως σε τακτικές κοινωνικής μηχανικής. Το παραποιημένο περιεχόμενο δημιουργείται πλέον από προηγμένες τεχνικές με αποτέλεσμα να φαίνεται αληθοφανές στους παραλήπτες -συμπεριλαμβανομένης και της πλατφόρμας ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Γιατί η ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρώτης γραμμής είναι ανεπαρκής

Το να συμβαδίζετε με την ασφάλεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί συχνά να μοιάζει με φαύλο κύκλο. Μόλις αισθανθείτε καλά για τη λύση ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, εμφανίζονται νέες απειλές που δημιουργούν μεγαλύτερα έξοδα για πολλαπλά επίπεδα προστασίας πολλούς προμηθευτές και περιβάλλοντα προς διαχείριση. Τα εργαλεία πρώτης γραμμής δεν σχεδιάστηκαν για να λύσουν τις στοχευμένες επιθέσεις που βασίζονται στην κοινωνική μηχανική.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη της Fortra 2023 διαπίστωσε ότι ο κορυφαίος πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cloud αδυνατεί να ανιχνεύσει και να αναχαιτίσει 625 απειλές ετησίως για κάθε 1.000 χρήστες!

Προστασία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cloud της Fortra

Η διατήρηση της ασφάλειας των ψηφιακών πληροφοριών και η λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ζωτικής σημασίας για έναν οργανισμό. Το λανσάρισμα του Cloud Email Protection της Fortra περιλαμβάνει μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών, όπως η ανίχνευση με βάση AI/ML, η πληροφόρηση απειλών και η εκπαίδευση ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας και πολλά άλλα.

Η Fortra συνδύασε τις δυνατότητες των Agari, Clearswift και PhishLabs, δημιουργώντας μια νέα πλατφόρμα ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cloud που παρέχει πολύπλευρη άμυνα κατά των προηγμένων απειλών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια ενιαία λύση.

Το θεμέλιο του Cloud Email Protection της Fortra ενσωματώνει την επιστήμη των δεδομένων, την παγκόσμια πληροφόρηση για τις απειλές στα εισερχόμενα και την αυτοματοποιημένη αποκατάσταση. Αυτό το θεμέλιο καθιστά το Cloud Email Protection τη μοναδική ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου cloud που συνδυάζει αυτά τα χαρακτηριστικά σε μια ενιαία πλατφόρμα cloud-native – σταματώντας απειλές που παρακάμπτουν τις παραδοσιακές άμυνες.

Επιστήμη δεδομένων: Μέσω της επιστήμης των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης, το Cloud Email Protection εφαρμόζει μοντέλα μηχανικής μάθησης, μεγάλα γλωσσικά μοντέλα και νευρωνικά δίκτυα για να σταματήσει άγνωστες απειλές.

Global Inbox Threat Intelligence: Με τη μαζική συγκέντρωση κακόβουλων δεικτών από τα εισερχόμενα των χρηστών παγκοσμίως, το Cloud Email Protection μπορεί να σταματήσει τις αναδυόμενες απειλές.

Επιχειρήσεις αντιμετώπισης απειλών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Το Cloud Email Protection εξορύσσει δεδομένα απειλών σε εκατομμύρια εισερχόμενα μηνύματα χρηστών και αναπτύσσει αντίμετρα για νέα μοτίβα επιθέσεων.

Συνεχής ανίχνευση και απόκριση: Σε επιχειρησιακή κλίμακα, το Cloud Email Protection εντοπίζει και εξαλείφει αυτόματα απειλές σε όλο το περιβάλλον ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Fortra διαθέτει δυνατότητες όπως προηγμένη ανίχνευση βάσει τεχνητής νοημοσύνης/ μηχανικής εκμάθησης (AI/ML), νοημοσύνη απειλών, εκπαίδευση ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας και πολλά άλλα. Όλες αυτές οι δυνατότητες αποτελούν μέρος του προϊόντος Cloud Email Protection της Fortra, το οποίο ενσωματώνει απόλυτα το όραμά μου για μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της ομάδας που συμβάλλει στην προστασία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Cloud και αναμένω με ανυπομονησία να ηγηθώ πρωτοβουλιών που προωθούν την καινοτομία σε αυτό το δυναμικό τοπίο προϊόντων της Fortra.

Πηγή: Fortra