ΠΡΟΪΟΝΤΑ

CyberArk: Πέντε κλειδιά διασφάλισης των κρίσιμης σημασίας επιχειρησιακών εφαρμογών στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού

Βρισκόμαστε στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού. Πράγματα όπως το σύννεφο (cloud), η εικονικοποίηση και το λεγόμενο «containerization» γίνονται σιγά, σιγά «mainstream».

Όμως εξαιτίας της έντονης ρητορικής και του τεχνολογικού «hype» που περιβάλλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του είδους, είναι πολύ εύκολο να χάσετε τον δρόμο σας και να προσπεράσετε όλα όσα πραγματικά οδηγούν τις εξελίξεις στον επιχειρησιακό χώρο και βρίσκονται πίσω από την πραγματική καινοτομία αυτής της εποχής.

Σε εδραιωμένες βιομηχανίες όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος και ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ανατρεπτικές τεχνολογίες και τεχνολογίες ρήξης με τεράστια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως ταχύτητα, ευελιξία και ανθεκτικότητα, που δημιουργήθηκαν από μικρά, ευέλικτα «start-ups» (νεοφυείς εταιρείες) που ξεπέρασαν τους εδραιωμένους στο χώρο παίκτες.

Σήμερα, οι εδραιωμένες στον χώρο εταιρείες υϊοθετούν τις νέες τεχνολογίες για να επανακτήσουν την ηγετική τους θέση στην αγορά. Πραγματικά διανύουμε συναρπαστικές εποχές στην τεχνολογία B2B (Business to Business) όμως τι γίνεται με την μηχανή της επιχείρησης; Οι κρίσιμης σημασίας επιχειρησιακές εφαρμογές είναι ο κινητήρας που διατηρεί τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς σε λειτουργία. Και αυτές επίσης γνωρίζουν αλλαγές με την υϊοθέτηση εφαρμογών cloud και SaaS, αλλά δεν είναι και λίγες οι φορές που παραβλέπονται σε ότι αφορά την ασφάλεια τους.

«Business critical» για έναν βασικό λόγο

Οι «business-critical»  εφαρμογές  και  δεδομένα  είναι  απαραίτητα  για  την αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης και το λεγόμενο «business continuity» αφού μια τυχαία διακοπή θα ήταν καταστροφική. Εξετάστε το μέγεθος των πληροφοριών και τις εφαρμογές στον οργανισμό σας. Ανάλογα με τον τομέα που δραστηριοποιήστε και τον βιομηχανικό κλάδο που ανήκετε, θα έχετε τη δική σας λίστα κρίσιμων επιχειρησιακών εφαρμογών και συναφών δεδομένων, τα οποία, σε περίπτωση συμβιβασμού ή απώλειας, μπορούν να θέσουν την επιχείρησή σας σε κατάσταση αδράνειας ή εκτός λειτουργίας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν εφαρμογές όπως apps χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και τα συναφή ευαίσθητα δεδομένα των πελατών, επίσης εφαρμογές προγραμματισμού και διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP) που βοηθούν στη διαχείριση του κρίσιμης σημασίας αποθεματικού για λιανοπωλητές ή για νοσοκομεία ή ακόμα και κρίσιμης σημασίας εφαρμογές ηλεκτρονικής καταγραφής της υγείας (EHR) που αποθηκεύουν ζωτικής σημασίας ηλεκτρονικές πληροφορίες για την υγεία των ασθενών (ePHI) και αφορούν τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, τα νοσοκομεία και τους ασφαλιστές.

Αλλά πως οι διάφορες εταιρείες και οργανισμοί διασφαλίζουν όλες αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες και τις εφαρμογές που τα αποθηκεύουν και τα διαχειρίζονται; Δυστυχώς, πολλές επιχειρήσεις και φορείς πληροφορικής βρίσκονται σε μία ριψοκίνδυνη θέση. Παρόλο που κάνουν εξαιρετική δουλειά με την διαχείριση και την επιμέλεια των σωστών για τις ανάγκες τους εφαρμογών, από ότι φαίνεται δεν κάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για την προστασία αυτών των εξαιρετικά δαπανηρών επενδύσεων που «τρέχουν» ουσιαστικά τις επιχειρήσεις τους – και ουσιαστικά οδηγούν τις σχέσεις τους με τους πελάτες.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα CyberArk Business Critical Application στην οποία συμμετείχαν 1.450 υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων επιχειρήσεων και IT που διεξήχθησαν σε οκτώ χώρες της περιοχής EMAA (Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική), το 61% απάντησε ότι ακόμη και ο μικρότερος χρόνος διακοπής που επηρεάζει τις εφαρμογές κρίσιμης σημασίας για τις επιχειρήσεις θα ήταν εξαιρετικά ενοχλητικός και θα επηρέαζε σοβαρά την επιχείρηση. Ωστόσο, το 70% αυτών των επιχειρήσεων δεν δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των κρίσιμης σημασίας επιχειρησιακών εφαρμογών. Τι μπορείτε να κάνετε για να γεφυρώσετε αυτό το κενό; Η CyberArk μόλις κυκλοφόρησε το e-book «Η Εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού: 5 κλειδιά για την διασφάλιση των κρίσιμης σημασίας επιχειρησιακών εφαρμογών» (The Age of Digital Transformation: 5 Keys to Securing Business Critical Applications), που παρέχει όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Παρακάτω υπάρχει μία προεπισκόπηση των δύο πρώτων σημείων.

1.Προσδιορίστε ποιες εφαρμογές είναι πραγματικά κρίσιμης σημασίας για την επιχείρηση σας

Ως επικεφαλής της ασφαλείας, είναι αυτονόητο ότι πρέπει «να είστε ένα με την επιχείρηση». Μάθετε την ομάδα των επιχειρησιακών ηγετών σας καθώς και τους ηγέτες βασικών λειτουργιών όπως του οικονομικού τμήματος, του τμήματος ανθρωπίνων πόρων και μάρκετινγκ. Μόλις αποκτήσετε γνώση για τις σημαντικές επιχειρησιακές πρωτοβουλίες, θα είστε σε καλύτερη θέση για να εντοπίσετε τις επιχειρησιακές εφαρμογές που είναι πραγματικά κρίσιμης σημασίας. Αυτές θα μπορούσαν να είναι εφαρμογές SaaS ή ακόμα και προσαρμοσμένες εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί με εργαλεία και μεθοδολογίες DevOps.

2.Αποκτήστε αυτοπεποίθηση και άνεση με το σύννεφο (και διασφαλίστε το)

Κατανοήστε ποια είναι η στρατηγική σας, το σχέδιο μετανάστευσης και τα χρονοδιαγράμματα σας για τις «on-premises» εφαρμογές που μεταβαίνουν στο νέφος ή για νέες εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για περιβάλλοντα cloud. Συνεργαστείτε με διαλειτουργικούς φορείς για να διασφαλίσετε ότι η ασφάλεια προνομιακής πρόσβασης είναι βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς κοιτάζετε να μετακινήσετε εφαρμογές στο νέφος ή να υιοθετήσετε νέες cloud εφαρμογές.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τρόπους-κλειδιά σχετικά με την διασφάλιση των κρίσιμης σημασίας επιχειρησιακών εφαρμογών μπορείτε να εγγραφείτε για να κατεβάσετε το e-book από εδώ.