ΠΡΟΪΟΝΤΑ

H πλήρης προστασία δεδομένων για MSPs γίνεται απλή υπόθεση με το Datto Endpoint Backup for Servers

Η εξέλιξη των επιχειρήσεων και των υποδομών πληροφορικής τα τελευταία χρόνια ήταν συγκλονιστική και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα δεδομένα να κατανέμονται ανομοιόμορφα στο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Το ζήτημα είναι ότι το παραπάνω κατέστησε -και καθιστά- δύσκολη την παρακολούθηση των δεδομένων όσο και του διακομιστή που τα φιλοξενεί. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό για τους παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSPs) όπως είστε εσείς να είναι καλά προετοιμασμένοι ώστε να μπορούν να προστατεύουν και να αποκαθιστούν όλους τους κρίσιμης σημασίας φόρτους εργασίας του διακομιστή σας, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους.

Λόγω της διασποράς των δεδομένων, είναι πολύ δύσκολο για τους MSPs να παρέχουν πλήρη προστασία σε «περιπτώσεις ακροδικτύωσης» (edge), στις οποίες περιλαμβάνονται μικρές επιχειρήσεις με μεμονωμένους διακομιστές, διακομιστές που βρίσκονται σε πολύ απομακρυσμένα ή αφιλόξενα μέρη ή διακομιστές κατανεμημένους σε πολλές τοποθεσίες. Εξίσου περίπλοκη και χρονοβόρα γίνεται επίσης η υλοποίηση, η εφαρμογή και η διαχείριση της υποδομής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των φόρτων εργασίας του διακομιστή, ειδικά όταν υπάρχει ανάγκη εφαρμογής μίας ξεχωριστής επιτόπιας συσκευής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε κάθε τοποθεσία. Και στα παραπάνω, προστίθεται και το βαρύ κόστος που επωμίζονται οι MSPs για την εκτέλεση ολόκληρης της επιχείρησης.

Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι πάροχοι διαχειριζόμενων υπηρεσιών τείνουν να αποφεύγουν την εφαρμογή ή τη διαχείριση υποδομών αντιγράφων ασφαλείας. 

Οι κίνδυνοι για τους MSPs 

Η απροθυμία διαχείρισης των υποδομών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να είναι δαπανηρή για τους MSPs καθώς αφήνει τα δεδομένα των πελατών τους απροστάτευτα. Η έλλειψη υποδομής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων δημιουργεί κινδύνους απώλειας δεδομένων και αφήνει τους πελάτες εκτεθειμένους απέναντι σε επιθέσεις ransomware κάτι που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης για μεγάλο χρονικό διάστημα και σημαντικές απώλειες για τη φήμη του ίδιου του παρόχου διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSP). Και αυτό με τη σειρά του μπορεί να έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην κερδοφορία του MSP. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, η συγκεκριμένη κατάσταση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με έξυπνο τρόπο. 

Απευθείας δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο νέφος 

Μια ειδικά φτιαγμένη για τον σκοπό αυτό υποδομή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε ένα κέντρο δεδομένων δεν είναι πάντα η λύση. Το να συμπληρώσετε όμως τη τεχνολογική στοίβα σας με μία λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας απευθείας στο νέφος είναι η ιδανική επιλογή. Με τη βοήθεια μιας ενοποιημένης, απευθείας-στο-νέφος (direct-to-cloud) λύσης επιχειρηματικής συνέχειας και αποκατάστασης από καταστροφές (BCDR) μπορείτε να ενισχύσετε την προστασία των δεδομένων σας και να την απομακρύνετε από τα όρια των κύριων κέντρων δεδομένων. Έτσι, μπορείτε να εξαλείψετε όλες τις πολυπλοκότητες που σχετίζονται με την υλοποίηση, την εφαρμογή και τη διαχείριση της σύγχρονης υποδομής πληροφορικής, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια από τεχνικά ζητήματα και εστιάζοντας στο να βοηθήσετε τους πελάτες σας να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Ένας άλλος λόγος για να ενισχύσετε τη τεχνολογική στοίβα σας και να επιλέξετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απευθείας στο νέφους είναι η δυνατότητα νέων εσόδων και ευκαιριών με υγιή περιθώρια κέρδους. Το παραπάνω, θα επιτρέψει στις υπηρεσίες εφεδρείας να επεκταθούν πέρα από τις σφαίρες επιρροής τους περιλαμβάνοντας και την προστασία των συστημάτων των πελατών για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος απώλειας δεδομένων και η πιθανότητα διακοπής της επιχειρηματικής λειτουργίας -σε μεγάλα λειτουργικά περιθώρια.

Αλλάζει τα δεδομένα για τους MSPs

Το Datto Endpoint Backup for Servers προσφέρει συμπαγείς, απευθείας στο νέφος λύσεις επιχειρηματικής συνέχειας και αποκατάστασης από καταστροφές (BCDR) για διακομιστές οπουδήποτε. Σχεδιασμένη ειδικά για MSPs, η συγκεκριμένη λύση συνδυάζει τη δυνατότητα άμεσης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο νέφος με την προστασία έναντι του ransomware και με ισχυρές δυνατότητες αποκατάστασης από καταστροφές (DR) ενώ η διαχείριση της πραγματοποιείται μέσω μίας ενιαίας πύλης διαχείρισης. Επιπλέον, εξαλείφει την ανάγκη επιτόπιας εγκατάστασης υλικού (hardware). 

Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα αυτά που φέρνει

Ενίσχυση της φήμης σας και των πελατών σας

Οι επιθέσεις ransomware βρίσκονται σε άνοδο εξαιτίας κυρίως του καθυστερημένου εντοπισμού τους. Μια τέτοια απειλή μπορεί να οδηγήσει σε απρογραμμάτιστη διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης για σημαντικό χρονικό διάστημα θέτοντας σε κίνδυνο τη φήμη της εταιρείας σας. Η τελευταία λύση της Datto, με τις μοναδικές δυνατότητες εντοπισμού ransomware, σαρώνει για τα τυχόν αρχικά σημάδια μίας τέτοιας επίθεσης και ελέγχει τακτικά τα αντίγραφα ασφαλείας που είναι αποθηκευμένα στο Datto Cloud με το Cloud Deletion Defense™ -προστατεύοντας τις επιχειρήσεις των πελατών σας από καταστροφές. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση και την ενίσχυση της φήμης των πελατών σας όσο και της δικής σας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε ότι οι ίδιες τεχνολογίες για την εξάλειψη των απειλών ransomware που υπάρχουν στα Datto SIRIS και Datto Continuity για το Microsoft Azure χρησιμοποιούνται και εδώ. 

Επέκταση των υπηρεσιών BCDR 

Το Datto Endpoint Backup for Servers επεκτείνει το εύρος των υπηρεσιών BCDR που προσφέρετε και συμβάλλει στη δημιουργία νέων ροών εσόδων για την επιχείρηση σας, προσφέροντας πλήρη προστασία για «περιπτώσεις ακροδικτύωσης» (edge). Παρά την επέκταση των υπηρεσιών, το κόστος που συνεπάγεται η παροχή πλήρους προστασίας (αντίγραφα ασφαλείας, DR και DR testing) ακολουθεί δομή flat-fee, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος είναι χαμηλότερο από αυτό των προμηθευτών «do-it-yourself» (DIY) το οποίο είναι υψηλότερο αλλά και απρόβλεπτο. Η λύση της Datto συνοδεύεται από χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) καθώς δεν περιλαμβάνει κρυφές/μεταβλητές χρεώσεις. Δεν υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις για αποθήκευση στο νέφος, για υπολογιστές ή για DR testing ή DR. Και ένα τέτοιο οικονομικό μοντέλο τιμολόγησης επιτρέπει την προβλέψιμη επιχειρηματική ανάπτυξη τόσο για εσάς όσο και για τους πελάτες σας. 

Απλοποιώντας την επιχείρηση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 

Η πρόσφατη μεταστροφή στο υβριδικό επιχειρηματικό μοντέλο οδήγησε σε αυξημένη πολυπλοκότητα στο τοπίο της πληροφορικής, με δεδομένα και διακομιστές να βρίσκονται διάσπαρτοι σε πολλές τοποθεσίες. Το Datto Endpoint Backup for Servers συνοδεύεται από μια κεντρική διαδικτυακή κονσόλα διαχείρισης που απλοποιεί τη ροή εργασιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων εξοικονομώντας χρόνο και εξαλείφοντας την πολυπλοκότητα με λίγα μόνο κλικ. Η διαδικτυακή κονσόλα διαχείρισης συνδέεται τόσο με το Datto BCDR όσο και με το Datto Continuity για το Microsoft Azure. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική διαχείριση της στοίβας αντιγράφων ασφαλείας σας από μια μοναδική και ενιαία κονσόλα είναι πλέον πραγματικότητα. Η αρχιτεκτονική της λύσης της Datto που έχει στο επίκεντρο τον πάροχο διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSP) προσφέρει βέλτιστη τεχνική αποδοτικότητα και το ελάχιστο κόστος σε σύγκριση με λύσεις enterprise IT.

Με την καλύτερη τεχνική υποστήριξη στην κατηγορία

Πιστοποιημένοι από την Datto ειδικοί είναι διαθέσιμοι για να σας βοηθήσουν γρήγορα με αποδεδειγμένη υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο. Έτσι, διασφαλίζεται η σωστή παρακολούθηση των υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης από καταστροφές (DR) και την ώθηση τη δική σας, όσο και των πελατών σας, προς την επιτυχία.

Σχεδιασμένο για να βοηθά στην ανάπτυξη των MSPs

Με το Datto Endpoint Backup for Servers λαμβάνετε δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας χωρίς συσκευές (χωρίς appliances), απευθείας στο νέφος (cloud) μέσω μιας υλοποίησης που τοποθετεί στο επίκεντρο τον πελάτη για συνεπή προστασία δεδομένων σε απομακρυσμένους διακομιστές, κέντρα δεδομένων, Azure και SaaS. Χάρη στην ευκολία διαχείρισης που προσφέρει η ενιαία κονσόλα, οι καθημερινές λειτουργίες και διεργασίες απλοποιούνται και εξορθολογίζονται, αυξάνοντας τη συνολική απόδοση BCDR με έξυπνες λειτουργίες όπως η επαλήθευση στιγμιότυπου οθόνης, οι αυτοματοποιημένες δοκιμές και οι ειδοποιήσεις μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ως αποτέλεσμα, οι MSPs σαν εσάς έχουν στη διάθεση τους μία πολύ απλούστερη και εξυπνότερη λύση BCDR που τους λύνει τα χέρια.

Κάτι που δείχνει αυτή την προηγμένη, εξυπνότερη διαδικασία BCDR είναι η ωριαία δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των διακομιστών των πελατών σας απευθείας στο ασφαλές και ιδιωτικό Datto Cloud, χαρακτηριστικό που διασφαλίζει την ταχεία αποκατάσταση στην περίπτωση διακοπής λειτουργίας, κυβερνοεπιθέσεων και τυχαίων συμβάντων. Και αυτό θέτει τα πρότυπα για μια ασφαλή υποδομή νέφους (cloud) ενώ παράλληλα ανοίγει τον δρόμο για ανεμπόδιστη επιχειρηματική ανάπτυξη.

Πηγή: Datto