ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαθέσιμο το Sophos Web Appliance 4.3 με νέα χαρακτηριστικά Sandstorm και άλλα

Η Sophos είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το λανσάρισμα της τελευταίας έκδοσης του Sophos Web Appliance 4.3 το οποίο προσθέτει τις βελτιωμένες δυνατότητες του Sophos Sandstorm και αναβαθμίζει ολοκληρωτικά το υποκείμενο λειτουργικό σύστημα Sophos Web Appliance με ένα νέο βελτιωμένο πυρήνα (kernel).

Αν δεν γνωρίζετε και δεν είστε εξοικειωμένοι με το Sophos Sandstorm, προσφέρει στον οργανισμό και στην επιχείρηση σας ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας για να αμυνθεί ενάντια σε ταχύτατες, στοχευμένες απειλές όπως το ransomware, οι προηγμένες επίμονες απειλές (APTs, Advanced Persistent Threats) και νεότερο, άγνωστο malware.

Από το λανσάρισμα του, το Sandstorm έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές με τους πελάτες της Sophos, οπότε η εταιρεία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει νέα χαρακτηριστικά που κάνουν το Sandstorm ακόμα πιο ισχυρό.

Υποβολή ύποπτου αρχείου  στο Sandstorm μέσω του dashboard του Sophos Web Appliance

Σε απάντηση στα αιτήματα των πελατών της, η Sophos πρόσθεσε ένα χαρακτηριστικό υποβολής αρχείων στο Sophos Web Appliance (SWA) 4.3. Με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ο διαχειριστής SWA μπορεί γρήγορα και εύκολα να υποβάλλει ένα ύποπτο αρχείο στο Sandstorm χρησιμοποιώντας το dashboard του SWA απλώς ανεβάζοντας το αρχείο ή υποβάλλοντας ένα URL. Απαιτείται έγκυρη άδεια χρήσης του Sandstorm για την υποβολή του αρχείου.

Δείτε πόσο απλό είναι:

Υποβάλλετε το αρχείο στο Sandstorm στο dashboard:

Τότε αναμένεται να δείτε μία σελίδα επιβεβαίωσης υποβολής αρχείου στο Sandstorm:

 

Στην συνέχεια θα δείτε το αποτέλεσμα δραστηριότητας στο Sandstorm:

 

Συμμόρφωση με τις απαιτήσεις παραμονής δεδομένων επιλέγοντας την τοποθεσία του κέντρου δεδομένων του Sandstorm σας

Πέρα από το νέο χαρακτηριστικό υποβολής αρχείου, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το κέντρο δεδομένων που επιθυμείτε να στέλνετε αρχεία για ανάλυση μέσω του Sandstorm, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις παραμονής δεδομένων που ενδεχομένως να έχετε.

Επιπρόσθετες βελτιστοποιήσεις

  • Αναρίθμητες διορθώσεις για την αύξηση της απόδοσης, της σταθερότητας και της ασφάλειας ως μέρος της αναβάθμισης του πυρήνα του OS.
  • Αφαίρεση της περιττής υποστήριξης του YouTube για Σχολεία το οποίο η Google απενεργοποίησε πρόσφατα
  • Οι διαχειριστές μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αν μία υποβολή στο Sandstorm αποδειχτεί κακόβουλη μετά το κατέβασμα του αρχείου από τον χρήστη.
  • Μπλοκάρισμα πρόσθετων δυνητικά επικίνδυνων τύπων αρχείων βάσει πολιτικής συμπεριλαμβανομένων Windows Scripts, Windows System Files και εφαρμογών HTML.
  • Υποστήριξη χρήσης TLS 1.2 για όλες τις επικοινωνίες Sandstorm.

Σημείωση: Σύντομα, θα είστε σε θέση να λαμβάνετε τις αναφορές του Sandstorm μόνο μέσω TLS 1.2. Αν τρέχετε το Sandstorm σε V4.2.x τότε θα πρέπει να αναβαθμίσετε το ταχύτερο δυνατόν για να αποτρέψετε την απώλεια της πρόσβασης στις αναφορές του Sandstorm μέσω του dashboard. Απαιτείται έγκυρη ή δοκιμαστική άδεια χρήσης του Sandstorm για την ενεργοποίηση του Sandstorm στο Sophos Web Appliance.

Υπάρχουν πολλά ακόμη να δείτε στη νέα έκδοση του Sophos Web Appliance και του Sandstorm. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.