ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Πέντε λόγοι για να δώσετε προτεραιότητα στην προστασία των προνομιακών λογαριασμών

Για περισσότερο από μία δεκαετία, η CyberArk έχει επικεντρωθεί στο να προσφέρει βοήθεια σε εταιρείες που επιθυμούν να προστατεύσουν τα υψηλής αξίας περουσιακά τους στοιχεία στο εσωτερικό του δικτύου. Με τα χρόνια, η ασφάλεια προνομιακών λογαριασμών εξελίχθηκε από έργο με γνώμονα την συμμόρφωση σε προνοητικά στρατηγικά προγράμματα που έχουν υιοθετηθεί σε εύρος μεγάλων επιχειρήσεων.

Κατά την διάρκεια αυτής της πορείας, η CyberArk έχει καινοτομήσει και ενισχύσει την προσφορά της για να παραμείνει μπροστά από τις διαρκώς μεταβαλλόμενες προηγμένες απειλές, ωστόσο η εταιρεία συνεχίζει να εστιάζει στο να βοηθήσει τους πελάτες της να προστατεύσουν προληπτικά τους προνομιούχους λογαριασμούς τους. Σήμερα, η πλατφόρμα της CyberArk προσφέρει ένα νέο επίπεδο ασφάλειας στο εσωτερικό του δικτύου, και σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους οργανισμούς να οικοδομήσουν και να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη στα συστήματα πληροφορικής τους και να προστατεύσουν όσα έχουν σημασία. Αυτό δεν αποτελεί μόνο αποστολή για την CyberArk, είναι το πάθος της εταιρείας. Η στενή συνεργασία με τους πελάτες και η επιμόρφωση και εκπαίδευση της αγοράς σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές δεν είναι μόνο σημαντικά, είναι απολύτως απαραίτητα για το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας. Οι βέλτιστες πρακτικές δεν είναι στατικές, εξελίσσονται καθώς αποκτώνται νέες ιδέες. Η CyberArk ακούει, παρατηρεί, δημιουργεί συνεργασίες και συμβουλεύει καθώς οι αναδύονται νέες απειλές ή εξελίσσονται οι υπάρχουσες.

Η CyberArk εργάζεται με ομάδες ασφαλείας σε εταιρείες σχεδόν από κάθε κλάδο, και υπάρχει μία αυξανόμενη αναγνώριση ότι η ασφάλεια προνομιακών λογαριασμών πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Τα πρωτοσέλιδα και οι επικεφαλίδες για κυβερνοεπιθέσεις εκτείνονται πολύ πέρα από τα νοσοκομεία, τα κυβερνητικά ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.  Όλοι οι οργανισμοί διαθέτουν πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία –δεδομένα για υπαλλήλους, πελάτες, διευθύνσεις IP, οικονομικές πληροφορίες- και όλοι οι οργανισμοί έχουν προνομιακούς λογαριασμούς που πρέπει να ασφαλιστούν για να προστατευτούν όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.

Τα διαπιστευτήρια –και ιδίως τα προνομιακά διαπιστευτήρια- δίνουν στους επιτιθέμενους τα απαραίτητα δικαιώματα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε διακομιστές και να κλέψουν δεδομένα ή να κυνηγήσουν τους ελεγκτές τομέα (domain controllers) για να αποκτήσουν τον έλεγχο του περιβάλλοντος πληροφορικής. Τα διαπιστευτήρια είναι η πύλη προς τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία ενός οργανισμού και είναι ο κοινός παρονομαστής στον κύκλο ζωής μίας κυβερνοεπίθεσης. Η προστασία των προνομιακών λογαριασμών και των διαπιστευτηρίων πρέπει να είναι στην κορυφή της ατζέντας για την ασφάλεια μιας επιχείρησης. Στην πραγματικότητα, ήρθε η ώρα ώστε η επιχείρηση να δώσει προτεραιότητα στην προστασία των διαπιστευτηρίων και των προνομιακών λογαριασμών.

Με αυτό κατά νου, η CyberArk επισήμανε πέντε λόγους για να κάνετε την ασφάλεια των προνομιακών λογαριασμών σας πρώτη προτεραιότητα στην επιχείρηση σας, και κάθε ένας από αυτούς περιγράφεται λεπτομερώς στον νέο οδηγό της εταιρείας, τον οποίο σας ενθαρρύνει να τον διαβάσετε.

5 κορυφαίοι λόγοι για να δώσετε προτεραιότητα στην ασφάλεια προνομιακών λογαριασμών:

  • Μία λύση για την προστασία απέναντι σε απειλές από το εσωτερικό του οργανισμού αλλά και από εξωτερικές επιθέσεις
  • Οι προνομιακοί λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν τον ταχύτερο δρόμο προς τους ελεγκτές του τομέα σας
  • Το προνόμιο είναι ο δρόμος που ακολουθείται περισσότερο
  • Τα συστήματα ασφαλείας σας πρέπει να είναι ασφαλή
  • Η προστασία και ασφάλιση προνομιακών λογαριασμών είναι το πρώτο μέτρο μετά από κάποια επίθεση

Δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία των προνομιακών λογαριασμών, μειώνει άμεσα το προφίλ κινδύνου του οργανισμού σας με μετρήσιμη απόδοση της επένδυσης σας.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.