ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos απλοποιεί την προστασία WiFi, με την προσθήκη της υπηρεσίας Sophos Wireless στο Sophos Central

Τον περασμένο Απρίλιο, η Sophos ανακοίνωσε το Sophos Central (γνωστό παλαιότερα ως Sophos Cloud), την νέα ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης της εταιρείας. Η διάθεση του Sophos Cloud σηματοδότησε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στην απλοποίηση της διαχείρισης ασφαλείας, σε μία βιομηχανία που ολοένα και περισσότερο τείνει προς τα πολύπλοκα point προϊόντα.

Στην Sophos παραμένουν ακλόνητα πιστοί στην άποψη ότι η ισχυρή, πλήρης χαρακτηριστικών κορυφαία ασφάλεια θα πρέπει να είναι ενοποιημένη και απλή στην χρήση. Και πρόσφατα, η Sophos έκανε ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός πάνω στο όραμα της, καθώς προσθέτει το Sophos Wireless στο ολοένα διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο ασφαλείας του Sophos Central.

Αν ο Αβραάμ Μάσλοου σήμερα επαναδιατύπωνε την θεωρία της Ιεράρχησης των Αναγκών, η ασύρματη πρόσβαση θα βρισκόταν κατά πάσα πιθανότητα στις πρώτες ψυχολογικές ανάγκες, μαζί με το φαγητό και το νερό. Λόγω της αδιάκοπής απαίτησης ή ανάγκη μας να είμαστε συνδεδεμένοι για προσωπικού ή επαγγελματικούς λόγους, η διαχειριζόμενη στο σύννεφο αγορά WiFi συνεχίζει να αυξάνεται με εξαιρετικό ρυθμό, με τους αναλυτές της αγοράς να υποδηλώνουν ότι δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι επιβράδυνσης.

Στην Sophos έχουν γνωρίσει σημαντικές επιτυχίες με την UTM/ Firewall-managed ασύρματη δικτύωση της, οπότε και το επόμενο λογικό βήμα για την Sophos είναι η επέκταση της προσφοράς της, φέρνοντας την απλότητα που έκανε την Sophos διάσημη σε χρήστες και εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο, στον cloud-managed wireless networking χώρο. Με τον τρόπο αυτό, θα βοηθήσει τους εταίρους και τους πελάτες της να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πεινασμένων για wireless συνδέσεις χρηστών τους με απλότητα και ασφάλεια.

Οι διαχειριστές θα είναι πλέον σε θέση να ρυθμίσουν και να διαχειριστούν ασύρματα δίκτυα απευθείας από την κονσόλα διαχείρισης στο Sophos Central. Η νέα υπηρεσία Sophos Wireless χρησιμοποιεί το φάσμα των Sophos Access Points, και η οποία, αν οι συνεργάτες και οι πελάτες της εταιρείας το επιθυμούν, μπορεί να είναι διαχειρίσιμη μέσω των Sophos SG UTM και XG Firewall.

Η διαχειριζόμενη στο Sophos Central υπηρεσία Sophos Wireless έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τις βασικές ρυθμίσεις και τον έλεγχο της ασύρματης δικτύωσης συμπεριλαμβανομένων των:

  • Πίνακας ελέγχου “μίας ματιάς” με τα δεδομένα συνδεσιμότητας network και client
  • Πληροφορίες για το traffic usage βάσει κατηγοριοποίησης στον ιστό
  • Απλή Multi-site διαχείριση και setup
  • Visual network planner και ενσωμάτωση με Google Maps

Ο κύκλος ανάπτυξης τριών εβδομάδων του Sophos Central επιτρέπει στην εταιρεία να προσθέσει βαθύτερη λειτουργικότητα και να ανοίξει τον δρόμο για μοναδικές καινοτομίες Συγχρονισμένης Ασφάλειας μελλοντικά. Όπως έχει ήδη κάνει με τα Endpoint και Firewall ήδη, η Sophos σκοπεύει να ενεργοποιήσει την ομιλία/ επικοινωνία της ασύρματης δικτύωσης με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας του Sophos Central, όπως με τις ασφάλειες Endpoint, Mobile, Web και Server για να ενισχύσει περαιτέρω τα επίπεδα ασφαλείας.

Η προσθήκη του Wireless στο Sophos Central, προσθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα σε αυτό που έχει ευρέως αναγνωριστεί ως ένα εκπληκτικά ισχυρό και εύκολο στην χρήση εργαλείο για την διαχείριση προϊόντων endpoint, mobile, web και server.

  • To Sophos Central επιτρέπει στους Εταίρους και στους πελάτες της Sophos και στους χρήστες τους να αξιοποιήσουν πλήρως την ασφάλεια:
  • Το Sophos Central Partner βοηθάει τους εταίρους και τους συνεργάτες της Sophos να παρακολουθούν τις επιχειρήσεις τους, να αναγνωρίζουν άμεσα ευκαιρίες για πρόσθετα έσοδα και διαθέτει απρόσκοπτα jump-points για το Sophos Central Admin.
  • Το Sophos Central Admin οδηγεί τις εξελίξεις σε ότι έχει να κάνει με την συγχρονισμένη ασφάλεια σε πραγματικό χρόνο. Η αναγνώριση και η αντιμετώπιση απειλών, μετατρέπεται σε σχέση ενός ή δύο κλικ.
  • Το Sophos Central Self Service καθιστά απλή την εργασία των τελικών χρηστών με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε καραντίνα, και μελλοντικά,  με το bring-your-own-device provisioning, με την κρυπτογράφηση δεδομένων, με την ρύθμιση του WiFi και με πολλά, πολλά άλλα.

Αλλά η Sophos δεν σταματάει εδώ – και εργάζεται για να καταστήσει το Sophos Central ακόμα ισχυρότερο και να εξασφαλίσει την ισορροπία μεταξύ της ισχυρής λειτουργικότητας και της ευκολίας χρήσης. 

Σύντομα η Sophos θα προσθέσει μία ακόμη σημαντική υπηρεσία στο Sophos Central, μείνετε συντονισμένοι! Για να μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία Sophos Wireless επισκεφτείτε την ιστοσελίδα sophos.com/wireless.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.