ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Έχετε κρυπτογράφηση; Λάβετε υπόψη σας 6 πράγματα για να επιλέξετε την κατάλληλη λύση κρυπτογράφησης

Με τον πολλαπλασιασμό των δεδομένων και την ανάγκη να υπάρχει πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή, η κρυπτογράφηση έρχεται στο προσκήνιο δυναμικά ως το καλύτερο σημείο για να ξεκινήσετε την στρατηγική ασφάλειας δεδομένων της εταιρείας σας. 

Πέρα από ορισμένες κοινότυπες ιδέες σχετικά με την κρυπτογράφηση, ότι είναι αρκετά περίπλοκη για να υλοποιηθεί ή αρκετά μεγάλος μπελάς στην διαχείριση της, να ξέρετε ότι τέτοια ζητήματα δεν υφίστανται αν επιλέξετε την σωστή λύση κρυπτογράφησης. 

Παρακάτω, θα βρείτε έξι βασικά σημεία που πρέπει να έχετε στον νου σας καθώς επιλέγετε την κατάλληλη λύση κρυπτογράφησης για την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας.

1. Ευχρηστία: Ένα προϊόν ασφάλειας που είναι πολύ περίπλοκο στην χρήση του δεν προσφέρει και πολύ ασφάλεια τελικά. Μία λύση κρυπτογράφησης πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και πλήρης, αλλά παράλληλα θα πρέπει να είναι απλή: θα πρέπει να προστατεύει τα δεδομένα παντού –σε κατάσταση ηρεμίας, σε χρήση ή κατά την διαμεταγωγή- αλλά δεν θα πρέπει να παίρνει και πολύ χρόνο ή πόρους IT για την εφαρμογή ή την διαχείριση της.

Ψάξτε για ένα προϊόν κρυπτογράφησης που είναι εύκολο στην εφαρμογή και στην ανάπτυξη, και με μία εύκολη στην χρήση, διαισθητική κονσόλα διαχείρισης. Θα πρέπει επίσης να επιτρέπει την απλή βασική διαχείριση και την επιβολή της πολιτικής προστασίας δεδομένων της εταιρείας σας.

2. Multi-Platform: Εντοπίστε μία λύση που να καλύπτει όλους τους τύπους κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των λύσεων που προσφέρουν διάφορα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows, OS X (Mac), Android, iOS κ.ά.

3. Προσαρμοστικότητα: Ιδανικά, θέλετε μία λύση που να προστατεύει τα δεδομένα σας χωρίς να παρεμβάλλεται και συνεπώς να δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή εργασία σας. Η λύση κρυπτογράφησης που θα επιλέξετε, θα πρέπει να προσαρμόζεται στην εργασιακή ροή του οργανισμού σας, και όχι το ανάποδο. 

4. Ανεξάρτητη δημόσια αποδοχή και υποστήριξη: Πριν πάρετε μία απόφαση, ρίξτε μία ματιά και σε αυτά που λένε και άλλοι για το προϊόν. Σιγουρέψτε, ανεξάρτητα από την εταιρεία και το προϊόν που θα επιλέξετε για την κρυπτογράφηση σας, να έχει καλές κριτικές και την απαραίτητη αποδοχή από τρίτους, όπως από αναλυτές του κλάδου, από reviewers και πελάτες. 

5. Δυνατότητες κλιμάκωσης και επεκτασιμότητα: Καθώς μεγαλώνει η επιχείρηση σας, θα χρειαστείτε μία λύση κρυπτογράφησης που αναπτύσσεται και μεγαλώνει μαζί σας. 

6. Απόδειξη συμμόρφωσης: Στην περίπτωση που συμβεί το χειρότερο και τα δεδομένα σας κλαπούν ή χαθούν, η κρυπτογράφηση εξασφαλίζει ότι δεν θα είναι δυνατόν να διαβαστούν και ότι θα είναι άχρηστα στα χέρια εκείνων που τα έκλεψαν. Αν εργάζεστε σε μία κάθετη ή σε ένα τόπο που υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία για την κλοπή δεδομένων ή κανονισμοί, οι ερευνητές θα απαιτήσουν αποδείξεις ότι τα δεδομένα σας ήταν κρυπτογραφημένα. 

Μάθετε περισσότερα για τον τρόπο που η κρυπτογράφηση μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος σας καθώς και πως να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν κρυπτογράφησης. Ρίξτε μία ματιά στον απλό και ευκολονόητο οδηγό κρυπτογράφησης της Sophos, διάφορα διασκεδαστικά βίντεο που σας δείχνουν γιατί είναι απαραίτητο να κρυπτογραφείτε τα δεδομένα σας καθώς και έναν ολοκληρωμένο οδηγό αγοράς λύσεων κρυπτογράφησης στην ιστοσελίδα: sophos.com/encrypt.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.