ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαθέσιμη η νέα σειρά Sophos Switch

Πρόκειται για μία πολυαναμενόμενη κυκλοφορία προϊόντος, η οποία δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή.

Αν ήδη σκέφτεστε την αντικατάσταση του firewall σας, τότε είναι πολύ πιθανό να σκέφτεστε την αντικατάσταση και άλλων μερών της δικτυακής υποδομής σας. Αν πρόκειται να αντικαταστήσετε το Wi-Fi σας, και σκέφτεστε να εγκαταστήσετε περισσότερα από ένα ή δύο σημεία πρόσβασης, θα χρειαστεί να τους παρέχετε και το απαραίτητο ρεύμα αλλιώς θα βρεθείτε σε θέση να αναζητάτε διαθέσιμες… πρίζες.

Ενδεχομένως επίσης να χρειαστεί να διαχωρίσετε τις συσκευές IoT από άλλες επαγγελματικές συσκευές στο δίκτυο κάποιου από τα πολλά υποκαταστήματα σας. Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι σχεδόν πάντα ένας μεταγωγέας (switch). Και αν όλα τα παραπάνω προέρχονται από τον ίδιο προμηθευτή, τότε μπορείτε γενικώς να βελτιώσετε την ορατότητα σας στο δίκτυο, να μειώσετε τα περιττά έξοδα διαχείρισης και ενδεχομένως να βελτιστοποιήσετε και την τιμή (στην οποία θα τα προμηθευτείτε).

Αν και τα switches ή οι μεταγωγείς δεν είναι συνήθως τα πρώτα προϊόντα που έρχονται κατά νου όταν εξετάζονται θέματα κυβερνοασφάλειας, οι μεταγωγείς επιπέδου πρόσβασης αποτελούν γενικά τη θηροφυλακή για την πρόσβαση σε συσκευές στο υπόλοιπο δίκτυο και σαν να μην έφτανε αυτό, αποτελούν τους άρχοντες της τμηματοποίησης. Όπως ενδεχομένως θα γνωρίζετε ήδη λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές, η δικτυακή τμηματοποίηση αποτελεί «κλειδί» για την ελαχιστοποίηση της έκθεσης ενός δικτύου στην περίπτωση κάποιας παραβίασης καθώς εμποδίζει την «πλευρική κίνηση» (lateral movement). Φυσικά, πολλές άλλες λύσεις παίζουν τον δικό τους ρόλο σε αυτό το σενάριο, αλλά ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάτε τον ρόλο που παίζει ένας μεταγωγέας (switch).

Ακριβώς για αυτό λόγο, και κατόπιν απαίτησης των πελατών της, η Sophos παρουσίασε τα δικά της switches.

Sophos Switch Series

Αρχικά, η Sophos θα διαθέσει οκτώ μοντέλα, με δύο ακόμα να αναμένονται στα μισά του έτους 2022. Δείτε παρακάτω κάποια από τα χαρακτηριστικά τους.

Όλα τα switches είναι διαχειριζόμενα μέσω του Sophos Central μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα της Sophos, ωστόσο το πλήρες σύνολο χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων διαμόρφωσης θα είναι μόνο διαθέσιμο μέσω ενός τοπικού διαδικτυακού (web) περιβάλλοντος χρήσης από την ημέρα της κυκλοφορίας τους. Η διαχείριση τους επίσης υποστηρίζεται και μέσω περιβάλλοντος CLI (Command Line Interface) ή μέσω SNMP (Simple Networking Management Protocol). Το Sophos Central θα αποτελέσει κλειδί για ορισμένες μοναδικές δυνατότητες στο μέλλον και ναι, η Sophos σκοπεύει να προσφέρει δυνατότητες συγχρονισμένης ασφάλειας (Synchronized Security) στα switches της, ωστόσο δεν υπάρχει τελική ημερομηνία για την εισαγωγή αυτής της λειτουργικότητας που να μπορεί να επικοινωνήσει με τους πελάτες της επί του παρόντος.

Αν είστε μία από τις πολλές επιχειρήσεις που φαίνεται να «παλεύουν» με τη σύνδεση και τροφοδοσία ολοένα και περισσότερων συσκευών και αναζητάτε τρόπους για να ανακτήσετε τον έλεγχο του δικτύου σας, τα μοντέλα Sophos Switch ενδέχεται να είναι η τέλεια λύση. Τα switches της Sophos είναι ιδανικά για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, υποκαταστήματα, καταστήματα λιανικής και για υπηρεσίες. Ακόμη και τα απομακρυσμένα γραφεία ή τα οικιακά γραφεία μπορούν να επωφεληθούν από το περισσότερο business-oriented setup των switches της Sophos, ειδικά σήμερα που πολλά από αυτά τα απομακρυσμένα γραφεία έχουν μετατραπεί από προσωρινά σε μόνιμα.

Με τις υπάρχουσες συνθήκες (π.χ. την έλλειψη chips που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο), η κυκλοφορία ενός προϊόντος hardware απαιτεί λίγο παραπάνω συντονισμό και προσπάθεια, ωστόσο από τις 16 Δεκεμβρίου, η Sophos θα έχει σε μία πρώτη φάση ορισμένες περιορισμένες ποσότητες switches. Σταδιακά, και από τον Ιανουάριο του 2022 θα διατεθούν περισσότερες ποσότητες προϊόντων ενώ στις 11 Ιανουαρίου, η εταιρεία σκοπεύει να κάνει και την επίσημη ανακοίνωση της διάθεσης τους στην αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εταιρείας στη διεύθυνση sophos.com/switch.

Πηγή: Sophos