ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το καλύτερο, έγινε ακόμα πιο καλό! Τώρα το Intercept X με EDR

Στην Sophos δηλώνουν πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοίνωσαν την διάθεση του Intercept X with EDR, μία νέα προσφορά του Intercept Χ που ενσωματώνει την έξυπνη ανίχνευση και ανταπόκριση endpoint (EDR, Endpoint Detection and Response) με την κορυφαία στην βιομηχανία προστασία από malware και exploits.

Με το Intercept X Advanced με EDR, οι ομάδες πληροφορικής και ασφάλειας μπορούν τώρα να ανταποκριθούν καλύτερα στις προκλήσεις των πιο σύνθετων σημερινών απειλών, όπως είναι:

  • Κατανόηση του εύρους και των επιπτώσεων των συμβάντων ασφαλείας
  • Εντοπισμός επιθέσεων που μπορεί να έχουν περάσει απαρατήρητες
  • Αναζήτηση δεικτών μόλυνσης ή παραβίασης σε ολόκληρο το δίκτυο
  • Προτεραιοποίηση γεγονότων για περαιτέρω διερεύνηση
  • Ανάλυση αρχείων για να προσδιοριστεί αν πρόκειται για δυνητικά ανεπιθύμητα ή πραγματικές απειλές
  • Εμπιστευτική αναφορά σχετικά με τη στάση ασφαλείας του οργανισμού ανά πάσα στιγμή
  • Απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις συμμόρφωσης στην περίπτωση κάποιας παραβίασης

Λάβετε υπόψη σας το παλιό σχήμα λόγου «βελόνα στα άχυρα»: Οι περισσότερες λύσεις EDR στην αγορά σήμερα, προσπαθούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο άχυρο για να εξασφαλίσουν ότι τελικώς θα ανακαλυφθεί η βελόνα ή οι βελόνες.

Πρόκειται για μια περίπλοκη, κουραστική και χειροκίνητη διαδικασία. Η προσέγγιση της Sophos όμως είναι διαφορετική: χάρη στην κορυφαία στην βιομηχανία τεχνολογία βαθιάς εκμάθησης και στην αποδεδειγμένη και κατηγορηματικά ισχυρή προστασία, εκθετικά συρρικνώνει τον όγκο του άχυρου για να κάνει την εύρεση της βελόνας ή των βελόνων μία πολύ πιο εύκολη και απλή διαδικασία.

Τα εργαλεία εντοπισμού και ανταπόκρισης endpoint (EDR) δίνουν στις ομάδες ασφαλείας τη δυνατότητα να εντοπίζουν, να διερευνούν και να ανταποκρίνονται στην ύποπτη δραστηριότητα. Οι καλύτερες λύσεις EDR ξεκινούν με την ισχυρότερη προστασία και καμία άλλη λύση δεν προσφέρει ισχυρότερη προστασία από το Intercept X.

Επειδή η τεχνολογία του Intercept X είναι τόσο αποτελεσματική που σταματάει τις παραβιάσεις πριν καν λάβουν χώρα, το EDR workload (φόρτος εργασίας) είναι σημαντικά ελαφρύτερο. Αυτό σημαίνει ότι οι οργανισμοί όλων των μεγεθών μπορούν να βελτιστοποιήσουν τους βασικούς τους πόρους, για να έχουν την δυνατότητα να εστιάσουν στην επιχείρηση ΙΤ τους αντί να βρίσκονται διαρκώς σε θέση να κυνηγούν ψευδώς θετικά ή να πρέπει να ανταποκριθούν σε αναπάντεχα πολλές ειδοποιήσεις και συναγερμούς.

Το έξυπνο EDR που είναι ενσωματωμένο στο νέο «Intercept X Advanced με EDR» αναπαράγει τις δυνατότητες έμπειρων και εξαιρετικά καταρτισμένων αναλυτών, επιτρέποντας στις εταιρείες και στους οργανισμούς να προσθέτουν εμπειρία στην υποδομή τους χωρίς να είναι απαραίτητη η πρόσληψη περισσότερων εργαζόμενων. Το προϊόν εκμεταλλεύεται την βαθιά εκμάθηση, το «threat intelligence» της Sophos και άλλα, για να μιμηθεί τους ρόλους ενός αναλυτή malware, ενός αναλυτή ασφαλείας ή ενός αναλυτή «threat intelligence» μαζί, χωρίς να είναι απαραίτητο να προσλάβει τους ίδιους για να έχει στο οπλοστάσιο του αυτές τις βασικές ικανότητες.

Ακόμη και για μεγαλύτερους οργανισμούς με κέντρο επιχειρησιακής ασφάλειας (SOC), το Intercept X Advanced με EDR παρέχει ένα πολύτιμο πρώτο επίπεδο ανίχνευσης, αφήνοντας τους ανθρώπινους αναλυτές να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι σημαντικότερο. Η καθοδηγούμενη έρευνα επιτρέπει στις ομάδες ασφάλειας όλων των επιπέδων δεξιοτήτων να κατανοούν γρήγορα τη στάση ασφαλείας τους, χάρη στην context-sensitive καθοδήγηση, που προσφέρει προτεινόμενα επόμενα βήματα, σαφείς, οπτικές αναπαραστάσεις επίθεσης και ενσωματωμένη τεχνογνωσία. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, οι αναλυτές μπορούν να ανταποκριθούν με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Για να μάθετε περισσότερα, κατεβάστε το datasheet για το Intercept X Advanced with EDR.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.