ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το Sophos XG Firewall είναι Nutanix AHV και Nutanix Flow-ready

Το Sophos XG Firewall εντάχθηκε στο ισχυρό και αναπτυσσόμενο οικοσύστημα της Nutanix που παρέχει σε επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο τα απαραίτητα εργαλεία για τη συγκεντροποίηση και την εικονικοποίηση των υποδομών πληροφορικής τους.

Το XG Firewall της Sophos είναι πλέον Nutanix AHV και Nutanix Flow-ready για να παρέχει προστασία στις δικτυακές εφαρμογές και στη δικτυακή κίνηση στα εικονικοποιημένα περιβάλλοντα Nutanix. Το XG Firewall προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα εύκολης εφαρμογής, διαχείρισης και απόδοσης που έκαναν γνωστό το Nutanix AHV.

Η Nutanix αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία στις υπερσυγκεντροποιημένες υποδομές (HCI, Hyperconverged Infrastructure) που καθιστούν την υποκείμενη υποδομή -όπως το κέντρο δεδομένων και το cloud- αόρατη και «αφηρηματική» με την έννοια ότι αφήνει τις εταιρείες να επικεντρωθούν στις εφαρμογές και στις υπηρεσίες τους, χωρίς να ανησυχούν για τη διασφάλιση και τη διαχείριση της υποδομής τους. Ο hypervisor «Nutanix AHV» προχωράει στη συγκεντροποίηση ιδιωτικών, δημόσιων και κατανεμημένων clouds, προσφέροντας απλότητα και ευελιξία στη διαχείριση των υποδομών.

Το XG Firewall v18 με τη νέα αρχιτεκτονική Xstream να «τρέχει» στο Nutanix AHV παρέχει βαθύτερη ορατότητα στις εφαρμογές, στη δραστηριότητα δικτύου και στις απειλές – και είναι ικανό να αποτρέψει ακόμα και τις άγνωστες απειλές και επιθέσεις.

Το Nutanix Flow είναι μία software-defined μηχανή πολιτικής δικτύου ενσωματωμένη στο Nutanix AHV παρέχοντας εύκολη και λεπτομερή μικρο-τμηματοποίηση εφαρμογής βάσει πολιτικής.

Το XG Firewall πιστοποιήθηκε για να λειτουργεί με δύο τρόπους (modes) εντός της υποδομής Nutanix AHV:

  1. Στο πρώτο mode, το XG Firewall είναι σε θέση να προσφέρει τυπική προστασία NGFW στο Nutanix AHV, δηλαδή παρόμοια με τη προστασία οποιουδήποτε άλλου φυσικού, εικονικού, cloud ή υβριδικού δικτύου.
  2. Επιπλέον, σε λειτουργία γέφυρας non-IP (non-IP bridge mode) μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δίκτυο ως μέρος της μικρο-τμηματοποίησης του Nutanix Flow για να ανακατευθύνει με διαφάνεια την κυκλοφορία VM μέσω ενός εικονικού XG Firewall που τρέχει σε bridge mode σε κάθε AHV host για την προστασία της κίνησης αμφιδρόμως.

 

Το XG Firewall μπορεί να προστατεύσει την κίνηση που εισέρχεται και εγκαταλείπει την υποδομή Nutanix AHV ενώ παράλληλα είναι σε θέση να προστατεύει την κίνηση εντός του δικτύου που έχει δημιουργηθεί από το Nutanix Flow, εκμεταλλευόμενο τις λεπτομερείς δυνατότητες ανακατεύθυνσης της μικρο-τμηματοποίησης του Nutanix Flow, το οποίο διασφαλίζει ότι οι πολιτικές προστασίας ασφάλειας είναι βελτιστοποιημένες για μεμονωμένες εφαρμογές.

Το σύνολο των χαρακτηριστικών προστασίας του XG Firewall θα βοηθήσει στην διασφάλιση των εφαρμογών Nutanix και της δικτυακής κίνησης, όπως είναι η επιθεώρηση TLS, η πρόληψη εισβολών, ο έλεγχος εφαρμογών, η προστασία και το φιλτράρισμα Ιστού ή η προστασία από τις zero-day απειλές αλλά τα χαρακτηριστικά sandboxing και threat intelligence.

Επισκεφθείτε τη διεύθυνση Sophos.com/Firewall για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προϊόντα XG Firewall.