ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos XDR: Βελτιστοποιημένη κονσόλα Ερευνών και ενσωμάτωση δεδομένων Office 365

Η Sophos είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει νέες, συναρπαστικές βελτιστοποιήσεις στην κονσόλα διερεύνησης στο Sophos XDR καθώς και ενσωμάτωση με τα δεδομένα του Microsoft 365.

Ελαχιστοποιήστε τον χρόνο διερεύνησης με την κονσόλα Ερευνών

Ο χρόνος είναι εξαιρετικά πολύτιμος όταν διερευνάται ένα συμβάν. Η κατανόηση της έκτασης και του αντικτύπου είναι κρίσιμης σημασίας για τη διαμόρφωση μιας γρήγορης και αποτελεσματικής ανταπόκρισης. Η κονσόλα Έρευνες έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των πολυάσχολων πλέον ομάδων ασφαλείας και διαχείρισης πληροφορικής.

Εξοικονομήστε χρόνο, δείτε την εικόνα συνολικά με συγκεντρωτικές (aggregated) ανιχνεύσεις

Οι πολλαπλές, ξεχωριστές ανιχνεύσεις απειλών στο ίδιο ευρύτερο συμβάν συσχετίζονται αυτόματα και ανατίθενται στην ίδια Έρευνα. Για παράδειγμα, ανιχνεύσεις που ενεργοποιούν τον ίδιο κανόνα ταξινόμησης απειλής εντός 24 ωρών προστίθενται σε μία μοναδική Έρευνα, εξαλείφοντας την ανάγκη να προστεθούν χειροκίνητα από έναν αναλυτή. Οι ανιχνεύσεις που επηρεάζουν τις ίδιες συσκευές επίσης προστίθενται αυτομάτως στην ίδια Έρευνα, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο στην ομάδα SOC (Security Operations Center) και βοηθώντας τη να κατανοήσει το ταχύτερο δυνατόν την έκταση και τον αντίκτυπο ενός συμβάντος.

Οι αναλυτές μπορούν επίσης να προσθέτουν χειροκίνητα ανιχνεύσεις σε μια Έρευνα ή να δημιουργήσουν εκ νέου μία Έρευνα αξιοποιώντας ένα checkbox πολλαπλών επιλογών για να ελαχιστοποιήσουν τον χρόνο ενασχόλησης.

Ταχύτερη ανταπόκριση χάρη στις αυτόματες ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Όταν δημιουργείται μία νέα Έρευνα, τα σχετικά μέλη της ομάδας ειδοποιούνται αυτόματα για την ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιλαμβάνει μία περίληψη της έρευνας με κρίσιμες πληροφορίες για την γρήγορη και αποτελεσματική ενημέρωση του αναλυτή, όπως το αναγνωριστικό (ID) της Έρευνας, τον βαθμό επικινδυνότητας της ανίχνευσης, τον αριθμό των συσκευών που επηρεάστηκαν και έναν γρήγορο σύνδεσμο στην έρευνα. Η ομάδα επίσης ειδοποιείται αυτόματα όταν μία έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ανατίθεται σε ένα νέο μέλος της.

Εργαστείτε ως μία ενιαία ομάδα χρησιμοποιώντας δυναμικές σημειώσεις

Η ενότητα σημειώσεων στην κονσόλα Ερευνών παρέχει στα μέλη της ομάδας τη δυνατότητα να μοιράζονται γρήγορα μεταξύ τους πληροφορίες για την πρόοδο και τα αποτελέσματα. Μπορεί να προστεθεί ελεύθερης μορφής κείμενο, χαρακτηριστικό που διευκολύνει τις ομάδες με πολλούς αναλυτές να συνεργάζονται, να μοιράζονται πληροφορίες και να ανταποκρίνονται ταχύτερα στις απειλές.

Δείτε την εικόνα συνολικά – νέα ενσωμάτωση δεδομένων Microsoft 365

Πολλοί οργανισμοί χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Microsoft 365, κάτι που την καθιστά πολύτιμο κομμάτι της κυβερνοασφάλειας. Ο νέος connector στο Sophos Central για το Microsoft 365 επιτρέπει στους χρήστες XDR να συμπεριλάβουν αυτήν την πλούσια πηγή δεδομένων στις Έρευνες απειλών και στη συντήρηση της ασφάλειας των λειτουργιών πληροφορικής του οργανισμού. Ένα παράδειγμα είναι ο εντοπισμός χρηστών με ύποπτα μεγάλους αριθμούς αποτυχημένων προσπαθειών σύνδεσης.

Ξεκινώντας

Όλοι οι πελάτες Sophos XDR μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κονσόλα Ερευνών μέσω του το Sophos Central. Οι περισσότερες από αυτές τις ισχυρές λειτουργίες είναι ήδη διαθέσιμες στους πελάτες του Sophos XDR, με τις τελευταίες να έχουν διατεθεί από τις 7 Φεβρουαρίου 2022. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα του Microsoft 365 είναι απαραίτητο να έχει ενεργοποιηθεί ο connector: Συνδεθείτε στο Sophos Central -> Ενσωματώσεις τρίτων -> Αρχεία καταγραφής δραστηριότητας χρήστη Microsoft 365.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το Sophos XDR, μπορείτε είτε να ξεκινήσετε μια δοκιμή (αν έχετε λογαριασμό Sophos Central) είτε να δοκιμάσετε το Intercept X, το οποίο περιλαμβάνει XDR.

Πηγή: Sophos