ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Τι είναι η μηδενική εμπιστοσύνη και γιατί το ZTNA είναι τόσο σημαντικό;

 Η εμπιστοσύνη είναι μια επικίνδυνη λέξη στην πληροφορική, ειδικά όταν αυτή η εμπιστοσύνη παρέχεται ή χορηγείται χωρίς ιδιαίτερη προσοχή: όταν δηλαδή θεωρείται δεδομένη, υπονοείται ή όταν δεν αμφισβητείται ποτέ.

Η δημιουργία μίας κλειστής περιμέτρου όπου όλοι εντός του δικτύου και όλα είναι πλήρως αξιόπιστα έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα προβληματικό ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ελαττωματικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, πολλά δίκτυα εξακολουθούν να λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο δίκτυο, είτε φυσικά είτε μέσω VPN, έχει ευρεία πρόσβαση σε οτιδήποτε βρίσκεται εντός του δικτύου, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συσκευή του.

Πρέπει να υπάρχει καλύτερος τρόπος, σωστά; Λοιπόν, υπάρχει. Ονομάζεται μηδενική εμπιστοσύνη… ή αλλιώς «δεν εμπιστεύεστε τίποτα και κανέναν, επαληθεύετε τα πάντα… διαρκώς».

Με τη μηδενική εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει κάποιος ή κάτι που να είναι απεριόριστης εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη πρέπει να κερδίζεται – διαρκώς. Το Zero Trust είναι ένας πολύ απλός και κομψός τρόπος μικρο-τμηματοποίησης του δικτύου, έτσι ώστε μόνο οι χρήστες που αποδεικνύουν την ταυτότητά τους και διαθέτουν συμβατές και συμμορφούμενες συσκευές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πολύ συγκεκριμένους πόρους – και ΟΧΙ σε ολόκληρο το δίκτυο. Αυτό έχει τεράστια οφέλη για την ασφάλεια.

Παρακολουθήστε το σύντομο τρίλεπτο βίντεο παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το γιατί η μηδενική εμπιστοσύνη είναι τόσο σημαντική:

Sophos ZTNA

Το Sophos ZTNA αξιοποιεί τις βασικές αρχές της μηδενικής εμπιστοσύνης για να παρέχει στους εργαζόμενους ασφαλή πρόσβαση στις εφαρμογές δικτύου, στα δεδομένα και στα συστήματα που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους… ανεξάρτητα από το που βρίσκονται.

Απλώς, είναι ένας καλύτερος τρόπος παροχής δικτυακής πρόσβασης για όσους εργάζονται απομακρυσμένα (π.χ. από το σπίτι τους) με σημαντικά βελτιωμένη ασφάλεια, ευκολότερη διαχείριση και μία σημαντικά περισσότερο διάφανη εμπειρία για τον τελικό χρήστη σε σύγκριση με το παλιό VPN.

Και το Sophos ΖΤΝΑ είναι η μοναδική λύση ZTNA που είναι στενά ενσωματωμένη με προστασία endpoint επόμενης γενιάς «σχηματίζοντας» μία ενιαία λύση με έναν agent και μία κονσόλα διαχείρισης από έναν προμηθευτή για όλες τις ανάγκες προστασίας και συνδεσιμότητας των απομακρυσμένων εργαζομένων σας.

Δείτε το Sophos ZTNA στην ιστοσελίδα Sophos.com/ZTNA.

Πηγή: Sophos