ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Οι 5 καλύτεροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες MDR

Η πραγματικότητα είναι ότι από μόνες τους, οι τεχνολογικές λύσεις δεν μπορούν να αποτρέψουν κάθε κυβερνοεπίθεση. Για να αποτραπούν οι σημερινές προηγμένες επιθέσεις απαιτείται κυνήγι απειλών, έρευνα και απόκριση που καθοδηγείται από άνθρωπο. Σε αυτό το σημείο είναι που έρχονται οι υπηρεσίες MDR, οι οποίες είναι γνωστές και ως διαχειριζόμενες υπηρεσίες εντοπισμού και απόκρισης.

Η υπηρεσία Sophos MDR είναι μια πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία 24/7 (24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα), η οποία παρέχεται από επαγγελματίες που εξειδικεύονται στον εντοπισμό κυβερνοαπειλών και στην απόκριση, κάτι που οι τεχνολογικές λύσεις από μόνες τους δεν μπορούν να αποτρέψουν.

Ενώ το κυνήγι απειλών μπορεί να πραγματοποιηθεί εσωτερικά χρησιμοποιώντας εργαλεία EDR (εντοπισμός και απόκριση σε απειλές τερματικών συσκευών) και XDR (εκτεταμένος εντοπισμός και απόκριση) υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από τη χρήση μιας υπηρεσίας MDR, είτε σε συνδυασμό με την εσωτερική ομάδα ασφαλείας σας είτε ως μία υπηρεσία που αναλαμβάνουν άλλοι.

Πως να αξιοποιήσετε τις υπηρεσίες MDR

Όλοι οι τύποι επιχειρήσεων και οργανισμών σε όλους τους κλάδους χρησιμοποιούν υπηρεσίες MDR, από μικρές εταιρείες με περιορισμένους πόρους πληροφορικής έως μεγάλες επιχειρήσεις με εσωτερική ομάδα SOC. Υπάρχουν τρία κύρια μοντέλα απόκρισης MDR:

  • Η ομάδα MDR διαχειρίζεται πλήρως την απόκριση σε απειλές για λογαριασμό του πελάτη
  • Η ομάδα MDR συνεργάζεται με την εσωτερική ομάδα, με την απόκριση στις απειλές να είναι συνδιαχειριζόμενη
  • Η ομάδα MDR ειδοποιεί την εσωτερική ομάδα και παρέχει καθοδήγηση για την αποκατάσταση

Στη Sophos υποστηρίζουν και τις τρεις προσεγγίσεις, προσαρμόζοντας τις όποιες ενέργειες ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.

Λόγος # 1: Ενισχύστε τις κυβερνοάμυνες σας

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός παρόχου υπηρεσιών MDR έναντι των εσωτερικών προγραμμάτων επιχειρήσεων ασφαλείας είναι η αυξημένη προστασία από το ransomware και άλλες προηγμένες κυβερνοαπειλές.

Ένας πάροχος MDR θα αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερο όγκο και ποικιλία επιθέσεων από οποιονδήποτε μεμονωμένο οργανισμό, παρέχοντας ένα επίπεδο τεχνογνωσίας που είναι σχεδόν αδύνατο να αναπαραχθεί εσωτερικά. Οι πάροχοι υπηρεσιών MDR έχουν επίσης πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση εργαλείων κυνηγιού απειλών (threat hunting), επιτρέποντάς τους να αποκρίνονται ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το να εργάζονται επίσης ως μέλη μίας μεγαλύτερης ομάδας, οι αναλυτές έχουν την δυνατότητα και την ευκαιρία να μοιραστούν πληροφορίες και γνώσεις με άλλους αναλυτές και επαγγελματίες, επιταχύνοντας περαιτέρω την απόκριση σε περιστατικά και αναπτύσσοντας «κοινοτική ανοσία», κάτι που συμβαίνει όταν πολύτιμα μαθήματα και εμπειρίες από έναν οργανισμό εφαρμόζονται σε άλλους με παρόμοιο προφίλ.

Λόγος #2: Απελευθερώστε το τμήμα IT από πρόσθετα βάρη

Παραδόξως, το μεγαλύτερο όφελος που αναφέρουν οι ομάδες IT από την υιοθέτηση του Sophos MDR είναι ότι τις απελευθερώνει για να προσφέρουν υποστήριξη σε άλλες πρωτοβουλίες της επιχείρησης.

Το κυνήγι απειλών είναι μία χρονοβόρα και απρόβλεπτη εργασία που συχνά εμποδίζει τις ομάδες IT να επικεντρωθούν σε πιο στρατηγικά πρότζεκτ και πρωτοβουλίες. Οι οργανισμοί που χρησιμοποιούν το Sophos MDR αναφέρουν σημαντικά κέρδη αποδοτικότητας IT από τη χρήση της υπηρεσίας της Sophos, κάτι που στη συνέχεια τους επιτρέπει να υποστηρίζουν καλύτερα τους στόχους του οργανισμού τους.

Λόγος #3: Αποκτήστε ηρεμία 24/7

Με κακόβουλους παράγοντες και κυβερνοεγκληματικές ομάδες να βρίσκονται παντού στον κόσμο, ενδέχεται να βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποια επίθεση ανά πάσα στιγμή. Παρέχοντας κάλυψη 24/7, οι υπηρεσίες MDR παρέχουν σιγουριά και ηρεμία, κάτι αναμφισβήτητα σημαντικό στο σημερινό απειλητικό περιβάλλον στον κυβερνοχώρο.

Για τις ομάδες IT το παραπάνω σημαίνει, στην κυριολεξία, ότι έχουν τη δυνατότητα να κοιμούνται ήσυχες τη νύχτα. Πλέον, μπορούν να χαλαρώσουν γνωρίζοντας ότι πλέον την ευθύνη αναλαμβάνει ο πάροχος της υπηρεσίας MDR. Για τους ανώτερους ηγέτες και τους πελάτες, η κάλυψη 24/7 που προσφέρουν έμπειροι επαγγελματίες και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που υπάρχει ανά πάσα στιγμή αποτελούν διαβεβαίωση ότι τα δεδομένα τους και ο ίδιος ο οργανισμός προστατεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Λόγος # 4: Προσθέστε τεχνογνωσία, όχι προσωπικό

Το κυνήγι απειλών είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση. Τα άτομα σε αυτόν τον χώρο πρέπει να διαθέτουν ένα συγκεκριμένο και εξειδικευμένο σύνολο δεξιοτήτων, γεγονός που καθιστά τη στρατολόγηση τεχνογνωσίας στον τομέα του κυνηγιού απειλών μία αρκετά δύσκολη αποστολή για πολλούς οργανισμούς. Οι υπηρεσίες MDR παρέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία αντί για εσάς. Στη Sophos, υπάρχουν εκατοντάδες εξειδικευμένοι επαγγελματίες και αναλυτές που παρέχουν αδιάκοπα υπηρεσίες MDR σε πελάτες της εταιρείας σε όλο τον κόσμο.

Λόγος # 5: Βελτιώστε την απόδοση της επένδυσης σας στην κυβερνοασφάλεια

Η διατήρηση μιας ομάδας κυνηγιού απειλών 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, είναι δαπανηρή, καθώς απαιτεί προσωπικό πλήρους απασχόλησης τουλάχιστον πέντε ή έξι ατόμων. Οι υπηρεσίες MDR παρέχουν έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο για να προστατεύσετε τον οργανισμό σας και να επεκτείνετε περαιτέρω τον προϋπολογισμό σας για την κυβερνοασφάλεια. Επιπλέον, αυξάνοντας την προστασία σας, οι υπηρεσίες MDR μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο μίας δαπανηρής παραβίασης δεδομένων και παρέχουν μία ασπίδα προστασίας ενάντια στις οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση που βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα σημαντικό συμβάν ή περιστατικό.

Αν χρησιμοποιείτε έναν πάροχο MDR που προσφέρει επίσης λύσεις endpoint και άλλες λύσεις κυβερνοασφάλειας, μπορείτε να απολαμβάνετε σημαντικά πλεονεκτήματα και οφέλη TCO από τη συνεργασία σας με έναν πάροχο καθώς και από την απλοποίηση και των εξορθολογισμό του συνολικού έργου διαχείρισης. Επιπλέον, επιλέγοντας έναν προμηθευτή που σας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε τις υπάρχουσες επενδύσεις σας, μπορείτε να αυξήσετε την απόδοση τους (ROI) χωρίς πρόσθετες δαπάνες.

Μάθετε περισσότερα

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα μεγαλύτερα οφέλη που αναφέρονται από οργανισμούς που χρησιμοποιούν υπηρεσίες MDR, κατεβάστε το whitepaper της Sophos από εδώ.

Η υπηρεσία Sophos MDR είναι η πιο αξιόπιστη υπηρεσία MDR στον κόσμο, προστατεύοντας περισσότερους από 11.000 οργανισμούς από τις πλέον προηγμένες απειλές, συμπεριλαμβανομένου και του ransomware. Με την υψηλότερη βαθμολογία στην έκθεση Gartner Peer Insights™² και την διάκριση Top Vendor στο 2022 G2 Grid® για υπηρεσίες MDR που εξυπηρετούν την αγορά των μεσαίων επιχειρήσεων, με το Sophos MDR η κυβερνοάμυνα σας βρίσκεται σε καλά χέρια.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να συζητήσετε πως μπορεί να σας βοηθήσει, μιλήστε με έναν από τους συμβούλους της Sophos ή επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.sophos.com/mdr σήμερα.

Πηγή: Sophos