ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. SD-WAN και XG Firewall

Λίγοι όροι στον χώρο του networking έχουν κάνει τόσο ντόρο πρόσφατα όπως το SD-WAN (Software Defined Networking in a Wide Area Network). Όλος αυτός ο ντόρος συνοδεύτηκε από ίσες δόσεις χρήσιμων πληροφοριών αλλά και κατά κάποιο τρόπο μπερδεμένη ρητορική. Ως αποτέλεσμα, το SD-WAN κατέληξε να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους, ενώ ορισμένοι εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν ποιο είναι ακριβώς το νόημα του.

Βασικά, το SD-WAN σχετίζεται κυρίως με την επίτευξη ενός ή περισσότερων από τους παρακάτω στόχους στην δικτύωση:

  • Μείωση του κόστους συνδεσιμότητας: Οι παραδοσιακές συνδέσεις MPLS είναι δαπανηρές και οι οργανισμοί μετατοπίζονται στις περισσότερο προσιτές επιλογές ευρυζωνικού WAN
  • Επιχειρησιακή συνέχεια: Οι οργανισμοί απαιτούν λύσεις που θα διαχειρίζονται με κομψό τρόπο τις αποτυχίες και τις διακοπές λειτουργίας του WAN και αναζητούν «redundancy», δρομολόγηση, fail-over και συντήρηση συνεδρίας
  • Απλούστερη ενορχήστρωση VPN για τα υποκαταστήματα: Η ενορχήστρωση VPN μεταξύ τοποθεσιών είναι συχνά περίπλοκη και χρονοβόρα, έτσι οι οργανισμοί αναζητούν εργαλεία για την απλούστευση και την αυτοματοποίηση τόσο του «deployment» όσο και των ρυθμίσεων
  • Ποιότητα των κρίσιμης σημασίας εφαρμογών: Οι οργανισμοί επιδιώκουν την προβολή σε πραγματικό χρόνο της κίνησης δεδομένων στις εφαρμογές και της απόδοσης τους, προκειμένου να διατηρήσουν την ποιότητα της συνεδρίας των κρίσιμης σημασίας επιχειρηματικών εφαρμογών

Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς;

Το XG Firewall περιλαμβάνει όλες τις κοινές λειτουργίες και δυνατότητες SD-WAN που χρειάζεστε για την επίτευξη των παραπάνω στόχων. Ελέγξτε το «white paper» για τη λύση XG Firewall and SD-WAN της Sophos για όλες τις λεπτομέρειες και για να αποκτήσετε μία ολοκληρωμένη εικόνα, ωστόσο παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη περίληψη του τρόπου με τον οποίο το XG Firewall μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους SD-WAN που έχετε θέσει για την επιχείρηση σας:

Πολλαπλοί σύνδεσμοι WAN: Το XG Firewall προσφέρει υποστήριξη για πολλαπλούς συνδέσμους WAN, συμπεριλαμβανομένης μιας ποικιλίας επιλογών από «χαλκό», ίνες ή ακόμη και επιλογές για «cellular interface». Το XG Firewall μπορεί να τερματίσει κυκλώματα MPLS χρησιμοποιώντας Ethernet handoff και VDSL μέσω του προαιρετικού μόντεμ SPF της Sophos. Το XG Firewall προσφέρει επίσης βασική παρακολούθηση των συνδέσμων WAN, εξισορρόπηση και fail-over δυνατότητες.

Σύνδεση υποκαταστημάτων: Η Sophos είναι εδώ και καιρό πρωτοπόρος στον τομέα της zero-touch συνδεσιμότητας branch office με τις μοναδικές συσκευές SD-WAN RED. Αυτές οι προσιτές συσκευές είναι εξαιρετικά εύκολες στην εγκατάσταση ακόμα και από κάποιον χωρίς τεχνικές γνώσεις και παρέχουν ένα ισχυρό «Layer 2 tunnel» μεταξύ της συσκευής και ενός κεντρικού τείχους προστασίας XG. Το XG Firewall υποστηρίζει επίσης site-to-site RED tunnels, καθώς και μια ποικιλία τυποποιημένων λύσεων VPN και εύκολους οδηγούς ενορχηστρώσεων και εργαλεία για τη γρήγορη και ανώδυνη σύνδεση μεταξύ γραφείων.

Υποστήριξη και ενορχήστρωση VPN: Το XG Firewall προσφέρει υποστήριξη για όλες τις τυπικές επιλογές site-to-site VPN που θα περιμένατε συμπεριλαμβανομένων των IPSec, SSL καθώς και της μοναδικής λύσης RED Layer 2 tunnel της Sophos με routing που είναι εξαιρετικά ισχυρή και αποδεδειγμένη ότι λειτουργεί πολύ αξιόπιστα σε high-latency καταστάσεις όπως με over-satellite συνδέσμους. Ο Sophos Firewall Manager ή ο Central Firewall Manager προσφέρουν επίσης εργαλεία κεντρικής ενορχήστρωσης VPN πολλαπλών τοποθεσιών για εύκολη ρύθμιση ενός δικτύου συνδέσεων VPN SD-WAN. Το XG Firewall προσφέρει επίσης μια ευέλικτη επιλογή failback για την αυτόματη «επαναφορά» στην αρχική σύνδεση VPN όταν αποκατασταθεί μίας σύνδεση ή ένας σύνδεσμος WAN.

Εφαρμογή ορατότητας και δρομολόγησης: Δεν μπορείτε να δρομολογήσετε αυτό που δεν μπορείτε να προσδιορίσετε, οπότε η ακριβής, αξιόπιστη ταυτοποίηση εφαρμογής και η ορατότητα είναι εξαιρετικά σημαντικά πράγματα. Εδώ είναι ένας τομέας που το XG Firewall και η Συγχρονισμένη Ασφάλεια παρέχουν απίστευτο πλεονέκτημα.

Το χαρακτηριστικό Synchronized Application Control παρέχει 100% σαφήνεια και ορατότητα σε όλες τις δικτυωμένες εφαρμογές, παρέχοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον εντοπισμό κρίσιμης σημασίας εφαρμογών, ιδιαίτερα των αφανών ή προσαρμοσμένων εφαρμογών.

Το XG Firewall περιλαμβάνει επίσης δρομολόγηση βάσει εφαρμογής και επιλογή διαδρομής σε κάθε κανόνα του τείχους προστασίας καθώς και δρομολόγηση βάσει πολιτικής (PBR), καθιστώντας εύκολη την άμεση κατεύθυνση της σημαντικής κίνησης δεδομένων των εφαρμογών από την βέλτιστη διεπαφή WAN. Επιπλέον, περιλαμβάνει προκαθορισμένα αντικείμενα Fully Qualified Domain Name (FQDN) για δημοφιλείς υπηρεσίες SaaS cloud με χιλιάδες ορισμούς FQDN hosts που περιλαμβάνονται «out-of-the-box» και με την επιλογή να προσθέσετε εύκολα ακόμα περισσότερους.

Τι έπεται για το SDWAN με το XG Firewall;  

Το XG Firewall περιλαμβάνει πολλές καινοτόμες λύσεις που βοηθούν τους οργανισμούς να επιτύχουν τους στόχους που θέλουν να επιτύχουν σε ότι αφορά στο SD-WAN- από εξαιρετικές επιλογές συνδεσιμότητας WAN έως τις μοναδικές συσκευές RED SD-WAN της Sophos, την ασύγκριτη ορατότητα των εφαρμογών και τις εξαιρετικές επιλογές δρομολόγησης.

Το XG Firewall προσφέρει ισχυρή, ευέλικτη συνδεσιμότητα δικτύου και αποτελεί μία λύση ασφάλειας για κάθε τύπο δικτύου ενώ η Sophos συνεχίζει να επενδύει στις δυνατότητες SD-WAN σε επερχόμενες κυκλοφορίες, με νέα χαρακτηριστικά παρακολούθησης και διαχείρισης συνδέσεων, ενορχήστρωση VPN και δρομολόγηση εφαρμογών.

Ρίξτε μία ματιά στο white-paper XG Firewall and SD-WAN Solution για να μάθετε πως το XG Firewall μπορεί και ανταποκρίνεται στις κορυφαίες προκλήσεις με το SD-WAN και βοηθά τους οργανισμούς να επιτύχουν τους σημαντικούς στόχους τους με το SD-WAN.