ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos: «Visionary» στο Magic Quadrant 2020 για Network Firewalls της Gartner

Η Gartner τοποθέτησε την εταιρεία Sophos σε περίοπτη θέση στο Magic Quadrant 2020 για Network Firewalls. Η Sophos ήταν η μία από τις δύο -μόνο- εταιρείες που αναγνωρίστηκαν ως «Visionary» στην τριμηνιαία έκθεση της μεταξύ 18 προμηθευτών που συμμετείχαν. Αυτή η τελευταία διάκριση ουσιαστικά υπογραμμίζει την ηγετική της θέση στην αγορά και την συνεχιζόμενη δέσμευση της για καινοτομία.

Το βασικό και καθοριστικό πλεονέκτημα του Sophos XG Firewall έναντι των ανταγωνιστικών προϊόντων είναι η συγχρονισμένη ασφάλεια και η τύπου XDR ενσωμάτωση, που επιτρέπει στα endpoint, firewall και άλλες λύσεις ασφαλείας επόμενης γενιάς, να μοιράζονται πληροφορίες και να αυτοματοποιούν τον εντοπισμό και την ανταπόκριση με τρόπους που οι μεμονωμένες λύσεις «point» αδυνατούν να κάνουν. Πελάτες λένε ότι θα έπρεπε να διπλασιάσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους στον τομέα της ασφάλειας για να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο προστασίας χωρίς το πλεονέκτημα της συγχρονισμένης ασφάλειας. Λένε επίσης ότι αντιμετωπίζουν λιγότερα περιστατικά ασφαλείας και μπορούν να εντοπίσουν και να ανταποκριθούν ταχύτερα στα όποια ζητήματα προκύπτουν.

Οι δυνατότητες Εκτεταμένης Ανίχνευσης και Ανταπόκρισης (XDR) που μειώνουν την πολυπλοκότητα της διαμόρφωσης ασφαλείας, της ανίχνευσης απειλών και της ανταπόκρισης, έχουν αναδειχθεί ως οι πλέον κρίσιμες σημερινές ανάγκες καθώς όσοι εργάζονται στους τομείς ασφάλειας και διαχείρισης κινδύνων αγωνίζονται με πολλά εργαλεία ασφαλείας από διαφορετικούς προμηθευτές, με μηδαμινή ενσωμάτωση δεδομένων και χωρίς οργανωμένη ανταπόκριση.

«Τα βασικά στοιχεία που αποκαλύπτουν την αξία ενός προϊόντος XDR είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας των λειτουργιών ασφαλείας και η ενίσχυση των δυνατοτήτων ανίχνευσης και ανταπόκρισης, με το να ενσωματώνει περισσότερα στοιχεία ασφαλείας σε ένα ενοποιημένο σύνολο που προσφέρει πολλαπλές ροές τηλεμετρίας, διάφορες επιλογές για πολλαπλές μορφές ανίχνευσης ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί πολλαπλές μεθόδους ανταπόκρισης. Gartner, “Innovation Insight for Extended Detection and Response” (2020)»

Αυτή η αναγνώριση από την Gartner καταδεικνύει την καινοτομία της Sophos στο XDR και τη σαφή κατανόηση του τι χρειάζονται οι διαχειριστές και οι υπεύθυνοι ασφαλείας για να επιτύχουν μεγαλύτερη ορατότητα, ευκολότερη διαχείριση και καλύτερη ανίχνευση απειλών και ανταπόκριση σε ολόκληρο το οικοσύστημα τους.

Μείνετε μπροστά από το εξελισσόμενο τοπίο των απειλών

Οι προηγμένες απειλές και οι εξελιγμένοι εχθροί (π.χ. χάκερ) αλλάζουν διαρκώς και κλιμακώνουν τις τακτικές, τις τεχνικές και τις διαδικασίες τους (TTP) για να παρακάμψουν τους ελέγχους ασφαλείας παλαιού τύπου, να παρατείνουν ή να αποφύγουν τον εντοπισμό και να εκτελέσουν επιτυχείς επιθέσεις. Το 2020 συγκεκριμένα, οι ομάδες κυβερνοεγκληματιών και τα στελέχη του κακόβουλου λογισμικού φαίνεται πως εξελίχθηκαν, όπως αποδεικνύεται και από τις επιθέσεθς Maze, WastedLocker και άλλες σύγχρονες επιθέσεις ransomware.

Για να διατηρηθεί η επαφή με τέτοιους εξελιγμένους εισβολείς και επιτιθέμενους απαιτείται συνεχής καινοτομία. Νωρίτερα φέτος, η Sophos παρουσίασε τη νέα αρχιτεκτονική “Xstream” για το Sophos XG Firewall εισάγοντας μια σειρά από νέες και βελτιωμένες δυνατότητες, όπως:

  • Επιθεώρηση TLS 1.3 για την ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού: Η νέα μηχανή TLS που είναι port-agnostic διπλασιάζει την απόδοση της κρυπτογράφησης σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις XG
  • Βελτιστοποιημένη απόδοση κρίσιμης σημασίας εφαρμογών: Τα νέα στοιχεία ελέγχου πολιτικής FastPath βελτιώνουν την απόδοση των εφαρμογών SD-WAN και της κίνησης, συμπεριλαμβανομένων των Voice over IP, SaaS και άλλων.
  • Ανάλυση απειλών με την ευφυΐα της SophosLabs: Παρέχεται προστασία από zero-day απειλές και νέες παραλλαγές ransomware με πολλαπλά, κορυφαία στην κλάση τους, μοντέλα μηχανικής εκμάθησης και ασυναγώνιστη πληροφόρηση για ύποπτα αρχεία που εισέρχονται στο δίκτυό σας.
  • Προσαρμοσμένη σάρωση κίνησης: Η πρόσφατα αναβαθμισμένη μηχανή Deep Packet Inspection (DPI) αξιολογεί δυναμικά βάσει κινδύνου τις ροές κυκλοφορίας και τις αντιστοιχεί στο κατάλληλο επίπεδο σάρωσης απειλών, αυξάνοντας την απόδοση έως και κατά 33% στα περισσότερα περιβάλλοντα δικτύου.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση και αναφορές cloud στο Sophos Central: Οι συγκεντρωτικές δυνατότητες διαχείρισης και δημιουργίας αναφορών του Sophos Central παρέχουν στους πελάτες δυνατότητες διαχείρισης πολλαπλών firewalls και ευέλικτο cloud reporting σε ολόκληρη την έκταση της υποδομής σας χωρίς πρόσθετη χρέωση.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Sophos για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το XG Firewall και την αρχιτεκτονική Xstream.