ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Πρώτη έκθεση «MSP Perspectives 2024»

Οι πάροχοι διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSPs) κατατάσσουν την έλλειψη δεξιοτήτων στον κυβερνοχώρο ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την κυβερνοασφάλεια.

Οι επιχειρήσεις στρέφονται όλο και περισσότερο στους παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών (Managed Service Providers – MSP) για την εξειδικευμένη υποστήριξη που απαιτείται για να ασφαλίσουν τον οργανισμό τους απέναντι στις αναπόφευκτες κυβερνοεπιθέσεις. Καταδεικνύοντας την αυξανόμενη ζήτηση, η εταιρεία ερευνών Canalys εκτιμά ότι τα έσοδα από τις διαχειριζόμενες υπηρεσίες θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 14% το 2024.

Σε αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, οι ευκαιρίες ανάπτυξης για τους MSPs είναι σημαντικές. Η πρώτη έκθεση της Sophos «MSP Perspectives 2024» ρίχνει φως στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι MSPs καθώς και στα «ανοίγματα» και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την επιτάχυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της κερδοφορίας.

Από τη μείωση των καθημερινών δαπανών μέσω της ενοποίησης των πλατφορμών διαχείρισης έως τη βελτιστοποίηση της δέσμευσης με τους προμηθευτές διαχειριζόμενων υπηρεσιών εντοπισμού και αντιμετώπισης περιστατικών κυβερνοασφαλείας (MDR) και την αξιοποίηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ της κυβερνοασφάλειας και της κυβερνοασφάλισης, η έκθεση επισημαίνει ευκαιρίες μπορούν να αξιοποιήσουν οι MSPs για την προώθηση των επιχειρήσεων τους, ενισχύοντας παράλληλα την προστασία των πελατών τους απέναντι στις παραβιάσεις και το ransomware.

Πληροφορίες από 350 MSPs σε τέσσερις χώρες

Η έκθεση MSP Perspectives 2024 μοιράζεται τα αποτελέσματα μιας ανεξάρτητης έρευνας με τη συμμετοχή 350 πάροχων διαχειριζόμενων υπηρεσιών στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία και στην Αυστραλία, η οποία διεξήχθη τον Μάρτιο του 2024.

Η έκθεση παρέχει νέες πληροφορίες για την πραγματικότητα των επιχειρήσεων MSP σήμερα, εστιάζοντας σε πέντε βασικούς τομείς του τρόπου λειτουργίας τους: τα εργαλεία RMM και PSA, τη διαχείριση της κυβερνοασφάλεια, τις υπηρεσίες MDR, τις προκλήσεις και τους ενδεχόμενους κινδύνους, καθώς και τον αντίκτυπο της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο.

Διαβάστε την έκθεση για να αποκτήσετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα ευρήματα καθώς παρακάτω παρατίθενται μερικά από τα βασικά συμπεράσματα.

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις και κίνδυνοι για μία επιχείρηση MSP

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση και αναφέρθηκε από το 39% των MSPs είναι η πρόκληση του να συμβαδίσουν με τις πιο πρόσφατες λύσεις/τεχνολογίες κυβερνοασφάλειας. Σύμφωνα με τα ευρήματα που προέκυψαν, ανάμεσα στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι MSPs συγκαταλέγονται η πρόσληψη αναλυτών κυβερνοασφάλειας για να συμβαδίσουν με την αύξηση του πελατολογίου τους και η διατήρηση της επαφής τους με τις τελευταίες κυβερνοαπειλές.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση και αναφέρθηκε από το 39% των MSPs είναι η πρόκληση του να συμβαδίσουν με τις πιο πρόσφατες λύσεις/τεχνολογίες κυβερνοασφάλειας. Σύμφωνα με τα ευρήματα που προέκυψαν, ανάμεσα στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι MSPs συγκαταλέγονται η πρόσληψη αναλυτών κυβερνοασφάλειας για να συμβαδίσουν με την αύξηση του πελατολογίου τους και η διατήρηση της επαφής τους με τις τελευταίες κυβερνοαπειλές.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η έλλειψη εσωτερικών δεξιοτήτων κυβερνοασφάλειας θεωρείται από τους MSP ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κυβερνοασφάλεια τόσο για τη δική τους επιχείρηση όσο και για τους οργανισμούς των πελατών που βοηθούν να προστατεύσουν. Θεωρούν επίσης ότι τα κλεμμένα δεδομένα πρόσβασης και διαπιστευτήρια καθώς και τα μη επιδιορθωμένα κενά ασφαλείας και ευπάθειες αποτελούν τους τρεις μεγαλύτερους κινδύνους για τους πελάτες τους.

Όπως σχολιάζει ο Scott Barlow αντιπρόεδρος MSP της Sophos

«Η ταχύτητα της καινοτομίας σε ολόκληρο το πεδίο μάχης της κυβερνοασφάλειας σημαίνει ότι είναι πλέον δυσκολότερο από ποτέ για τους MSPs να συμβαδίσουν με τις απειλές και τους κυβερνο-ελεγκτικούς μηχανισμούς που σχεδιάστηκαν για να τις σταματήσουν. Και όταν αυτό συνδυάζεται με την παγκόσμια έλλειψη δεξιοτήτων, η οποία έχει καταστήσει απείρως δυσκολότερο για πολλούς παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών να προσελκύσουν και να διατηρήσουν πόρους αναλυτών και μηχανικών κυβερνοασφάλειας, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι MSPs αισθάνονται ότι δεν μπορούν να συμβαδίσουν με το μεταβαλλόμενο τοπίο απειλών».

Μειώνοντας τον αριθμό συνεργασιών

Οι πάροχοι διαχειριζόμενων υπηρεσιών έχουν αρχίσει να απλοποιούν και να μειώνουν τις συνεργασίες τους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, και συνήθως προτιμούν να συνεργάζονται με μικρότερο αριθμό προμηθευτών για την ασφάλεια των πελατών τους. Η μελέτη αποκάλυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς MSPs (53%) συνεργάζονται με έναν ή δύο μόνο προμηθευτές κυβερνοασφάλειας ενώ το 83% χρησιμοποιεί έναν έως πέντε προμηθευτές.

Αντικατοπτρίζοντας την προσπάθεια και τις δαπάνες που συνεπάγεται η λειτουργία πολλαπλών πλατφορμών, οι MSPs εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να μειώσουν τον χρόνο διαχείρισης σε καθημερινή βάση κατά 48% αν μπορούσαν να διαχειριστούν όλα τα εργαλεία κυβερνοασφάλειας από μια ενιαία πλατφόρμα.

Παροχή υπηρεσιών MDR

Σε απάντηση στο σημερινό σύνθετο τοπίο απειλών, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για διαχειριζόμενες υπηρεσίες εντοπισμού και αντιμετώπισης περιστατικών κυβερνοασφαλείας (MDR) για την παροχή διαρκούς και ολοκληρωμένης κάλυψης. Επί του παρόντος, το 81% των MSPs προσφέρουν μια υπηρεσία MDR και σχεδόν όλοι (97%) οι MSPs που δεν προσφέρουν σήμερα κάποια υπηρεσία MDR σχεδιάζουν να την προσθέσουν στο χαρτοφυλάκιό τους τα επόμενα χρόνια.

Το 66% των MSPs χρησιμοποιεί κάποιον τρίτο προμηθευτή για την παροχή της υπηρεσίας MDR και ένα επιπλέον 15% παρέχει από κοινού την υπηρεσία, μέσω του δικού του επιχειρησιακού κέντρου κυβερνοασφαλείας (SOC) και ενός τρίτου προμηθευτή. Στην κορυφή του καταλόγου των βασικών δυνατοτήτων ενός τρίτου παρόχου MDR βρίσκεται η δυνατότητα παροχής υπηρεσίας αντιμετώπισης περιστατικών 24/7.

Επιτάχυνση της ανάπτυξης των MSPs με το πρόγραμμα Sophos MSP

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι MSPs ενισχύουν την πρόταση τους μειώνοντας τις δαπάνες με τη συγχώνευση των πλατφορμών που χρησιμοποιούν και συνεργαζόμενοι με τρίτους προμηθευτές MDR για να επεκτείνουν τις προσφορές υπηρεσιών τους.

Η Sophos παρέχει στους MSPs ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο των καλύτερων στον κλάδο, πλήρως διαχειρίσιμων υπηρεσιών και λύσεων ασφάλειας μέσω της πλατφόρμας ασφάλειας Sophos Central. Αυτό το ολοκληρωμένο σύστημα κυβερνοασφαλείας MSP και οι καινοτομικές, προσαρμοστικές άμυνες παρέχουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη που ενισχύουν την επιτυχία.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.sophos.com/msp ή ζητήστε μια επίδειξη MSP Experience. 

Πηγή: Sophos