ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαθέσιμα τα Sophos Mobile 9.5 και Intercept X for Mobile

To Sophos Mobile 9.5 είναι διαθέσιμο στο Sophos Central, φέρνοντας πολλές νέες συναρπαστικές βελτιώσεις. Στις βασικές βελτιώσεις συμπεριλαμβάνονται:

Sophos Intercept X for Mobile

Αξιοποιώντας την τεχνολογία βαθιάς εκμάθησης κατά του κακόβουλου λογισμικού, το Intercept X for Mobile προστατεύει τους χρήστες, τις συσκευές τους και τα εταιρικά δεδομένα από γνωστές και άγνωστες απειλές για φορητές συσκευές (κινητά, tablets κ.ά).

Η προστασία συσκευών, δικτύου και εφαρμογών έρχεται με ένα πλήρως ανασχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης, που επιτρέπει την εύκολη διαχείριση και αναγνώριση τυχόν κενών ασφαλείας (π.χ στις ρυθμίσεις) στις συσκευές των χρηστών.

Η Ασφάλεια Συσκευής (Device Security) παρακολουθεί συνεχώς για ενδεχόμενους κινδύνους για την ασφάλεια και στέλνει σχετικές ειδοποιήσεις ώστε οι διαχειριστές πληροφορικής (IT) να μπορούν να αντιμετωπίζουν και να αποκαθιστούν γρήγορα και αυτομάτως τα ζητήματα και να ανακαλούν αν χρειαστεί την πρόσβαση σε εταιρικούς πόρους.

Η Ασφάλεια Δικτύου (Network Security) παρακολουθεί τις δικτυακές συνδέσεις για ύποπτες δραστηριότητες σε πραγματικό χρόνο, προειδοποιώντας τους διαχειριστές πληροφορικής και τους χρήστες για ενδεχόμενες επιθέσεις τύπου man-in-the-middle (MitM). Χαρακτηριστικά επίσης όπως το φιλτράρισμα Ιστού (Web Filtering) και ο έλεγχος διεύθυνσης URL (URL checking) αποκλείουν επίσης την πρόσβαση σε γνωστές κακόφημες ή κακόβουλες ιστοσελίδες, προστατεύοντας τους χρήστες από ακατάλληλο περιεχόμενο ενώ το χαρακτηριστικό ανίχνευσης ηλεκτρονικού ψαρέματος μέσω SMS (SMS phishing detection) εντοπίζει τις κακόβουλες διευθύνσεις URL.

Το χαρακτηριστικό Ασφάλεια Εφαρμογής (Application Security) εντοπίζει κακόβουλες και ύποπτες εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε συσκευές, και προστατεύει από το malware, το ransomware και τις δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές (PUA) όπως το Fleeceware.

Το Intercept X for Mobile μπορεί να εφαρμοστεί μέσω του Sophos Mobile ή μέσω προϊόντων UEM τρίτων, όπως για παράδειγμα μέσω του Microsoft Intune, επιτρέποντας στους διαχειριστές να δημιουργούν πολιτικές πρόσβασης υπό όρους, αποκλείοντας ή περιορίζοντας την πρόσβαση σε εφαρμογές, δεδομένα και εταιρικούς πόρους όταν εντοπίζονται απειλές.

Ασφάλεια Chromebook – Ασφάλεια επικεντρωμένη στην εκπαίδευση

Με τη νέα αυτή έκδοση, η Sophos προσέθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό, την Ασφάλεια Chromebook.

Είναι ιδανικό όταν εργάζεστε με σχολεία, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά είναι αρκετά έξυπνα σε ότι αφορά την τεχνολογία στις μέρες μας και θα βρουν τρόπους να παρακάμψουν την ασφάλεια. Η Sophos θέλει να βοηθήσει τους διαχειριστές του σχολείου στην αποστολή τους.

  • Προστασία ιστού που είναι ιδανική για την εκπαίδευση
  • Φιλτράρισμα ιστού εντός και εκτός του εκπαιδευτικού
  • Εγγραφή μέσω Sophos Mobile ή G Suite

Ενημερώσεις του Sophos Mobile 9.5

Η ασφαλής λύση UEM της Sophos στο Central επιτρέπει στους πελάτες της να διαχειρίζονται, να ασφαλίζουν και να ρυθμίζουν τις φορητές και παραδοσιακές τερματικές συσκευές τους, τις εφαρμογές και το περιεχόμενο. Η τελευταία ενημέρωση, το Sophos Mobile 9.5, περιλαμβάνει βελτιώσεις στη διαχείριση των συσκευών:

  • Βελτιωμένος οδηγός δέσμης εργασιών
  • Enrollment κωδικών Android Enterprise QR
  • Υποστήριξη Samsung OEM config
  • Ενισχυμένο security reporting

Πως να αποκτήσετε το Sophos Mobile 9.5

Αν είστε πελάτης του Sophos Central Mobile δεν χρειάζεται να κάνετε το παραμικρό, καθώς θα λάβετε την αναβάθμιση αυτομάτως. Για τους πελάτες on premise, θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε χειροκίνητα στην έκδοση 9.5.

Και αν δεν έχετε δοκιμάσει προηγουμένως το Sophos Mobile, μπορείτε να κατεβάσετε το Intercept X for Mobile δωρεάν –σε Android ή iOS– και να δοκιμάσετε την κορυφαία προστασία φορητών συσκευών από μόνοι σας.

Μην βασίζεστε ωστόσο μόνο στα λόγια της Sophos, αλλά δείτε τις ανεξάρτητες συγκριτικές δοκιμές – η Sophos έλαβε την διάκριση «ηγέτης» στην πρόσφατη έκθεση της IDC ενώ αρίστευσε στις δοκιμές των Miercom και AVTest.