ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos Managed Threat Response: 10.000 πελάτες και το νούμερο ανεβαίνει διαρκώς

Όλο και περισσότεροι οργανισμοί στρέφονται στη διαχειριζόμενη υπηρεσία εντοπισμού απειλών και ανταπόκρισης της Sophos για να απολαμβάνουν καλύτερα αποτελέσματα κυβερνοασφαλείας.

Η Sophos είναι ενθουσιασμένη που ανακοινώνει ότι η Sophos Managed Threat Response (MTR), η υπηρεσία κυνηγιού, εντοπισμού απειλών και ανταπόκρισης που καθοδηγείται από ανθρώπους και είναι στην διάθεση των πελατών 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, υποστηρίζει πλέον πάνω από 10.000 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Καθώς οι κυβερνοαπειλές αυξάνονται τόσο σε όγκο όσο και σε πολυπλοκότητα, οργανισμοί όλων των μεγεθών και των βιομηχανικών κλάδων στρέφονται όλο και περισσότερο στη Sophos για να ενισχύσουν την κυβερνοάμυνα τους. Απόδειξη της ποιότητας της υπηρεσίας και της προστασίας από κάθε είδους απειλή που παρέχει, είναι ότι σε ανεξάρτητες αξιολογήσεις στο Gartner Peer Insights, οι πελάτες βαθμολογούν την υπηρεσία με 4,7/5 από τον Ιούλιο του 2022.

Παράλληλα με τη βάση πελατών της, η Sophos επεκτείνει επίσης τις υπηρεσίες MDR της για να υποστηρίξει τους πελάτες της στο «ταξίδι» της ασφάλειας τους. Για παράδειγμα, μετά την πρόσφατη εξαγορά της SOC.OS, η Sophos σχεδιάζει να συμπεριλάβει πρόσθετη τηλεμετρία και πλαίσιο (context) από ειδοποιήσεις και συμβάντα σε πολλές τερματικές συσκευές τρίτων, διακομιστές, τείχη προστασίας, λύσεις διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης (IAM), φόρτους εργασίας στο cloud, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και προϊόντα ασφαλείας σε φορητές συσκευές. Αυτό θα επιτρέψει στις ομάδες επιχειρήσεων ασφαλείας να κατανοήσουν γρήγορα και να ανταποκριθούν στις πιο επείγουσες ειδοποιήσεις σε ολόκληρη την περιουσία τους.

Η ασφάλειά σας. Eυθύνη της Sophos.

Η Sophos αναγνωρίζει και εκτιμά την εμπιστοσύνη που της δείχνουν οι πελάτες όταν επιλέγουν το Sophos MTR. Από τους κυνηγούς απειλών πρώτης γραμμής και τους ειδικούς ανταπόκρισης στην ομάδα MTR μέχρι το κακόβουλο λογισμικό, την τεχνητή νοημοσύνη και τους μηχανικούς που εργάζονται στα παρασκήνια, όλοι στη Sophos είναι πλήρως επικεντρωμένοι στη βελτίωση των αποτελεσμάτων κυβερνοασφαλείας τους.

Φυσικά, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο η εταιρεία προσφέρει ευέλικτες επιλογές υπηρεσιών που δίνουν στους οργανισμούς τη δυνατότητα να επιλέξουν το επίπεδο υποστήριξης που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους.

  • Διαχείριση από την Sophos. Πλήρες κυνήγι και εξουδετέρωση απειλών, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, από ειδικούς σε επιχειρήσεις ασφαλείας της Sophos
  • Διαχείριση από κοινού. Οι ειδικοί της Sophos συνεργάζονται με τους ειδικούς του οργανισμού, για να ενισχύσουν τις λειτουργίες ασφαλείας τους και να επεκτείνουν την προστασία τους, συμπεριλαμβανομένης και της βραδινής κάλυψης, τα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές.
  • Διαχείριση από τον οργανισμό σας. Το Sophos XDR εξουσιοδοτεί και προσφέρει τη δυνατότητα στην ομάδα σας να διεξάγει η ίδια εσωτερικά το κυνήγι απειλών αξιοποιώντας τις πιο πρόσφατες πληροφορίες απειλών και τεχνολογίες επόμενης γενιάς.

Οι ειδικοί της Sophos χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία επόμενης γενιάς της εταιρείας με τους δικούς σας ειδικούς, καθιστώντας εύκολη την εναλλαγή των επιπέδων υποστήριξης όταν αλλάζουν οι απαιτήσεις σας.

Η υπηρεσία Sophos MTR σε δράση: Εξουδετερώνοντας το ransomware Cuba

Παρακάτω θα βρείτε ένα πρόσφατο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η υπηρεσία Sophos MTR εντόπισε και εξουδετέρωσε μια επίθεση ransomware σε έναν οργανισμό από τον κατασκευαστικό κλάδο, αποτρέποντας την «εξαγωγή» δεδομένων, την κρυπτογράφηση δεδομένων, τη διακοπή της επιχείρησης, τα χαμένα έσοδα και το κόστος αποκατάστασης. 

  • Οι ειδικοί της Sophos εντόπισαν ύποπτους δείκτες στο περιβάλλον ενός πελάτη με 200 θέσεις εργασίας που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο. Παρατήρησαν την ύπαρξη εργαλείων που σχετίζονται με ομάδες ransomware μαζί με το Cobalt Strike, ένα εργαλείο προσομοίωσης που συνήθως καταχρώνται οι διάφοροι παράγοντες απειλών.
  • Η ομάδα Sophos MTR ειδοποίησε άμεσα τον πελάτη και ξεκίνησε τις έρευνες, διαμοιραζόμενη παράλληλα δείγματα με τη SophosLabs για λεπτομερή ανάλυση.
  • Μέσα σε 30 λεπτά η SophosLabs επιβεβαίωσε ότι ένας παράγοντας απειλής είχε πρόσβαση στο περιβάλλον του πελάτη και πως οι τακτικές, οι τεχνικές και οι διαδικασίες που παρατηρήθηκαν (TTP) αντιστοιχούσαν στα αρχικά στάδια της επίθεσης ransomware Cuba.
  • Η ομάδα της Sophos εξουδετέρωσε και εκδίωξε γρήγορα τον αντίπαλο, αποτρέποντας τόσο την «εξαγωγή» δεδομένων από το εταιρικό δίκτυο όσο και την κρυπτογράφηση δεδομένων ενώ παράλληλα εξοικονόμησε στον πελάτη εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε κόστη αποκατάστασης, χώρια ότι αποτράπηκε και η διακοπή της επιχείρησης και τυχόν αρκετά χαμένα κέρδη.
  • Η ομάδα της Sophos επίσης φρόντισε να καθοδηγήσει τον πελάτη για το πως να ενισχύσει τις άμυνες του για να μειώσει την πιθανότητα μελλοντικών συμβάντων.

Βελτιώνοντας τα αποτελέσματα κυβερνοασφάλειας του London South Bank University

Το Sophos MTR έδωσε τη δυνατότητα στο London South Bank University στο Ηνωμένο Βασίλειο να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια για τους 20.000 φοιτητές και τους 2.500 υπαλλήλους του απελευθερώνοντας παράλληλα την ομάδα πληροφορικής του (IT team) να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αυξήσει την ικανοποίηση των φοιτητών. Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε τι έχουν να πουν.

Πως μπορεί να σας βοηθήσει η Sophos

H Sophos μπορεί να προστατεύσει και να ενδυναμώσει τον οργανισμό σας, όπως ακριβώς έκανε στην περίπτωση του London South Bank University και χιλιάδες άλλους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Μιλήστε με τους ειδικούς συμβούλους της εταιρείας για να μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία Sophos MTR και να συζητήσετε μαζί τους για το πως μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια.    

Πηγή: Sophos