ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos Security Heartbeat. Κοιτάξτε ποια “μιλούν” τώρα: το WiFi, κινητά σας και όλα τα τερματικά σας…

Με το λανσάρισμα του Sophos Wireless v2.0 (που συνδυάζει την ισχύ της πλατφόρμας Sophos Central με τη μοναδική στο είδος της λειτουργικότητα Security Heartbeat) και τα νέα APX Series Access Points, η Sophos συνεχίζει να εξελίσσει διαρκώς την προστασία της, προκειμένου να συνδέσει πολλά διαφορετικά προϊόντα μέσα από τη πλατφόρμα διαχείρισης ασφάλειας Sophos Central.

Μόλις συνδεθεί μέσω των νέων Wireless Access Points της σειράς APX, το Sophos Wireless όχι μόνο είναι σε θέση να «μιλήσει» στις τερματικές συσκευές σας (endpoints), αλλά μπορεί να «μιλήσει» και στις φορητές συσκευές σας ή ακόμα και στους διακομιστές σας – εφόσον είναι συνδεδεμένοι μέσω Wi-Fi.

Τι ακριβώς κάνει η συγχρονισμένη ασφάλεια με Wireless;

Σε αυτή την πρώτη φάση, το Sophos Wireless 2.0 δέχεται το Security Heartbeat από οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή Wi-Fi, που είναι διαχειριζόμενη μέσω του ίδιου λογαριασμού Sophos Central.

Ο «καρδιακός παλμός» (heartbeat) επικοινωνεί την κατάσταση υγείας – πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο – και μόλις ανιχνευθεί κάποιος κόκκινος καρδιακός παλμός, που μπορεί να υποδεικνύει οτιδήποτε, από μια μικρή παράβαση συμμόρφωσης για μια φορητή συσκευή, μέχρι μια επίθεση ransomware σε κάποιο τερματικό ή διακομιστή – τότε η συσκευή ή ο υπολογιστής αυτομάτως εισέρχεται σε μία κατάσταση «περίφραξης», σε μία κατάσταση απομόνωσης.

Αυτό σημαίνει ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο περιορίζεται σε μια λίστα προκαθορισμένων διευθύνσεων URL – ένα ασφαλές περιβάλλον – εμποδίζοντας έτσι την απόπειρα κλήσεων τύπου «call home» και την περαιτέρω διάδοση απειλών.

Γενικά, οι…φράκτες, στον κόσμο του WiFi, είναι πολύ λιγότερο διασκεδαστικοί.

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω σύντομο βίντεο για να δείτε πώς λειτουργεί το σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα Sophos Wireless ή ρίξτε μία ματιά στο demo του Sophos Central demo.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.