ΠΡΟΪΟΝΤΑ

H Sophos στην λίστα του CRN με τις «100 Coolest Cloud Companies»

Το CRN, ένα brand της The Channel Company, αποκάλυψε πρόσφατα τη λίστα με τις «100 Coolest Cloud Companies» για το 2020, και η Sophos ήταν στην λίστα ως ο κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφαλείας cloud.

H Sophos επιλέχθηκε για τις καινοτομίες της στην ανάπτυξη προϊόντων, την ποιότητα των υπηρεσιών και των προγραμμάτων συνεργατών της, καθώς και για την επιτυχία της στο να παρέχει στους πελάτες της όλα όσα χρειάζονται για να εξοικονομούν χρήματα και πόρους και παράλληλα να μεγιστοποιούν τον αντίκτυπο της τεχνολογίας υπολογιστικού νέφους τους.

Η Sophos επίσης αναγνωρίστηκε επειδή δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να διαχειρίζονται μία πολυεπίπεδη στρατηγική ασφαλείας στα γραφεία τους, στα κέντρα δεδομένων και στο σύννεφο (cloud) από μία ενιαία, και μοναδική κονσόλα, το Sophos Cloud.

Με τα εργαλεία cloud της Sophos, μπορείτε να προστατεύσετε τα περιβάλλοντα AWS, Azure, GCP (Google Cloud Platform), Kubernetes και IaC (Infrastructure as code) σας από το κακόβουλο λογισμικό (malware), το ransomware και διάφορες ευπάθειες και κενά ασφαλείας.

Η Sophos παρέχει προστασία φόρτου εργασίας διακομιστή (server workload) επόμενης γενιάς, σειρά εικονικών τειχών προστασίας (virtual firewall) και το Sophos Cloud Optix, ένα ιδιαίτερα ισχυρό εργαλείο που αυτοματοποιεί και απλοποιεί την διερεύνηση και την ανταπόκριση σε ευπάθειες ή λανθασμένες ρυθμίσεις της ασφάλειας cloud για την μείωση της έκθεσης σε κινδύνους.

Μεταξύ των πολλών σημείων που διαφοροποιείται η σουίτα ασφαλείας cloud της Sophos από τα ανταγωνιστικά προϊόντα, είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) που βρίσκεται στην καρδιά του Cloud Optix. Αντί να «υπερφορτώσει» τις ομάδες ασφάλειας πληροφορικής με τεράστιο αριθμό μη διαφοροποιούμενων προειδοποιήσεων/ συναγερμών, το Sophos Cloud Optix χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις επαναλαμβανόμενες κουραστικές προειδοποιήσεις/ συναγερμούς και να ελαχιστοποιήσει τους χρόνους ανταπόκρισης και τους χρόνους ανάλυσης.

Το Sophos Cloud Optix επιτυγχάνει το παραπάνω με την αναγνώριση κινδύνων ασφάλειας και συμμόρφωσης που ταιριάζουν με συγκεκριμένα προφίλ κινδύνου, παρέχοντας συναφείς προειδοποιήσεις που ομαδοποιούν τους επηρεαζόμενους πόρους και λεπτομερή βήματα αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων και των άμεσων συνδέσεων με την κονσόλα του πάροχου cloud. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι ομάδες επικεντρώνονται στις κρισιμότερες ευπάθειες ασφαλείας για να τις διορθώσουν γρήγορα.

Επιπροσθέτως, το Sophos Cloud Optix καθιστά την ανάπτυξη λογισμικού γρήγορη και ασφαλή καθώς η API-driven αρχιτεκτονική ενσωματώνεται απρόσκοπτα στα υπάρχοντα εργαλεία και στις διαδικασίες DevOps.

Το Cloud Optix αυτόματα ή κατ’ απαίτηση αναλύει την υποδομή ως πρότυπα κώδικα σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας ανάπτυξης και διασφαλίζει ότι τα πρότυπα δεν δημιουργούν ευπάθειες ή δεν αφήνουν κενά ασφαλείας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε μία κυβερνοεπίθεση. Αυτή η προενεργητική προσέγγιση βοηθά τους οργανισμούς να πληρούν τα πρότυπα ασφάλειας και συμμόρφωσης.

Ο Bob Skelley, Διευθύνων Σύμβουλος της The Channel Company, δήλωσε για τα βραβεία:

«Το κανάλι πληροφορικής βασίζεται στις υπηρεσίες cloud ως βάση για την οικοδόμηση σύγχρονων λύσεων μετασχηματισμού. Ο ετήσιος κατάλογος “100 Coolest Cloud Companies” του CRN επιδιώκει να τιμήσει τους κορυφαίους παρόχους cloud, η αποστολή και οι δράσεις των οποίων υποστηρίζουν την καινοτομία στις τεχνολογίες που βασίζονται στο cloud. Η ομάδα μας συγχαίρει όσους τιμήθηκαν και τους ευχαριστεί για τη δέσμευσή τους να προχωρήσουν σε θετικές αλλαγές στην τεχνολογία cloud».

Οι έπαινοι και τα βραβεία από αξιόπιστους τρίτους στην ασφάλεια cloud δεν είναι κάτι νέο για την Sophos. Το περιοδικό Cloud Computing ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Sophos ήταν ο μεγάλος νικητής και έλαβε το Cloud Computing Security Excellence Award για το 2019 ενώ τίμησε το Cloud Optix σε δύο κατηγορίες: εκείνες που εκμεταλλεύονται αποτελεσματικότερα τις πλατφόρμες cloud για να προσφέρουν ασφάλεια δικτύου και εκείνες που παρέχουν ασφάλεια για τις εφαρμογές cloud.