ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Παρουσίασε τη νέα υπηρεσία Sophos Managed Risk, Powered by Tenable

Η υπηρεσία Sophos Managed Risk συνδυάζει την τεχνολογία διαχείρισης ευπαθειών της Tenable με την τεχνογνωσία της Sophos σε θέματα απειλών σε μία πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία.

Οι μη-επιδιορθωμένες (unpatched) εκμεταλλεύσιμες ευπάθειες αποτελούν την κύρια αιτία των επιτυχημένων επιθέσεων, όπως άλλωστε αναφέρεται και στην έκθεση Ransomware 2024 της Sophos.

Η σύγχρονη επιφάνεια επίθεσης έχει επεκταθεί πέρα από τα παραδοσιακά όρια IT στις εσωτερικές υποδομές/εγκαταστάσεις, με τους οργανισμούς να λειτουργούν συχνά άγνωστους αριθμούς εξωτερικών ή προσβάσιμων από και διαδίκτυο περιουσιακών στοιχείων που είτε δεν έχουν επιδιορθωθεί είτε δεν προστατεύονται επαρκώς, με αποτέλεσμα να παραμένουν ευάλωτα απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις.

Δεδομένης αυτής της πιεστικής ανάγκης, είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την υπηρεσία Sophos Managed Risk, powered by Tenable. Αυτή η νέα υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να εντοπίζουν και να εξαλείφουν τυχόν τυφλά σημεία καθώς και να παραμένουν μπροστά από πιθανές επιθέσεις, κατανοώντας με σαφήνεια και ιεραρχώντας τα σημεία έκθεσης και τρωτότητας βάσει επικινδυνότητας, με την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων από την ειδική ομάδα της Sophos.

Η υπηρεσία Sophos Managed Risk προσφέρει:

  • Ορατότητα στην επιφάνεια επίθεσης
    Η σύγχρονη επιφάνεια επίθεσης συνεχίζει να αυξάνεται πέρα από τα παραδοσιακά όρια ΙΤ και οι περισσότεροι οργανισμοί δεν γνωρίζουν πλέον ότι κατέχουν περιουσιακά στοιχεία που είναι προσβάσιμα από το διαδίκτυο ή εκτεθειμένα στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να αποτελούν εύκολους στόχους για παράγοντες απειλής και δράστες. Η υπηρεσία Sophos Managed Risk ανακαλύπτει τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού που είναι προσβάσιμα από το διαδίκτυο και αναλύει την εξωτερική επιφάνεια επίθεσης.
  • Συνεχής παρακολούθηση
    Οι εσωτερικές ομάδες πληροφορικής και ασφάλειας ενδέχεται να μην έχουν τη βαθιά γνώση και την εμπειρία του τοπίου εκμετάλλευσης που απαιτείται για την πλήρη κατανόηση της στάσης ασφαλείας του οργανισμού τους όσον αφορά της επιφάνειας επίθεσης. Η υπηρεσία Sophos Managed Risk παρέχει εξειδικευμένη καθοδήγηση και βοηθά στον καθορισμό προτεραιοτήτων αποκατάστασης.
  • Ιεράρχηση ευπαθειών βάσει επικινδυνότητας
    Οι νέες ευπάθειες ανακαλύπτονται ταχύτερα από όσες οι περισσότεροι οργανισμοί μπορούν να επιδιορθώσουν. Η κατανόηση του ποιες από αυτές είναι σχετικές και με ποια σειρά πρέπει να επιδιορθωθούν αποτελεί σημαντική πρόκληση. Η υπηρεσία Sophos Managed Risk εντοπίζει και ιεραρχεί τα σημεία έκθεσης χρησιμοποιώντας εκτεταμένη κάλυψη ευπαθειών και τεχνολογία ιεράρχησης βάσει επικινδυνότητας της Tenable.
  • Προληπτικές ειδοποιήσεις για σημεία έκθεσης υψηλού κινδύνου
    Οι επιτιθέμενοι αναζητούν αδυναμίες στο περιβάλλον πολύ πριν οι οργανισμοί μάθουν ότι υπάρχουν. Ο γρήγορος εντοπισμός των σημείων έκθεσης υψηλού κινδύνου είναι ζωτικής σημασίας. Η υπηρεσία Sophos Managed Risk παρέχει προληπτικές ειδοποιήσεις όταν ανακαλύπτονται νέες, κρίσιμης σημασίας ευπάθειες που επηρεάζουν τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού.

 

«Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί για τη βελτίωση της στάσης ασφάλειάς τους είναι η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν πρώτα. Αυτού του είδους η καθοδήγηση βοηθά στην επίλυση αυτού του προβλήματος και μειώνει τον φόρτο εργασίας για τις ομάδες ασφαλείας που έχουν αναλάβει να αντιμετωπίσουν τη διαχείριση των ευπαθειών και των σημείων έκθεσης» δήλωσε ο Craig Robinson, αντιπρόεδρος έρευνας των υπηρεσιών ασφαλείας στην εταιρεία IDC. «Λύσεις όπως η Sophos Managed Risk μπορούν να αποτελέσουν τον παράγοντα που θα κάνει τη διαφορά, επιτρέποντας στις υπερφορτωμένες ομάδες να υιοθετήσουν μια πιο ολιστική προσέγγιση στη συνεχή παρακολούθηση και στη διαχείριση απειλών».

Η συμμαχία Sophos-Tenable

Η υπηρεσία Sophos Managed Risk συνδυάζει την κορυφαία στον κλάδο τεχνολογία της Tenable με την τεχνογνωσία απειλών της Sophos, η οποία παρέχεται ως υπηρεσία προληπτικής διαχείρισης της επιφάνειας επίθεσης. Αυτή η μοναδική συνεργασία φέρνει σε επαφή δύο ιδιαίτερα σεβαστούς ηγέτες της αγοράς κυβερνοασφάλειας για να προσφέρουν ανώτερα αποτελέσματα ασφάλειας για τους πελάτες και τους συνεργάτες τους.

«Η Sophos και η Tenable είναι δύο ηγέτες του κλάδου της ασφάλειας που αποφάσισαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν επείγουσες, όλο και πιο διαδεδομένες προκλήσεις ασφάλειας τις οποίες οι οργανισμοί αγωνίζονται ακατάπαυστα να ελέγξουν. Μπορούμε πλέον να βοηθήσουμε τους οργανισμούς να προσδιορίσουν και να θέσουν προτεραιότητες στην αποκατάσταση των ευπαθειών σε εξωτερικά περιουσιακά στοιχεία, συσκευές και λογισμικό που συχνά παραβλέπονται. Είναι ζωτικής σημασίας για τους οργανισμούς να διαχειριστούν αυτούς τους κινδύνους έκθεσης, επειδή χωρίς επίβλεψη, οδηγούν μόνο σε πιο δαπανηρά και χρονοβόρα ζητήματα και συχνά αποτελούν τις βασικές αιτίες σημαντικών παραβιάσεων» δήλωσε ο Rob Harrison, ανώτερος αντιπρόεδρος για τη διαχείριση προϊόντων endpoint και security operations της Sophos. «Γνωρίζουμε από τα δεδομένα της παγκόσμιας έρευνας της Sophos ότι το 32% των επιθέσεων ransomware ξεκινούν με μια μη επιδιορθωμένη ευπάθεια και ότι αυτές οι επιθέσεις είναι οι πιο δαπανηρές για την αποκατάστασή τους. Τα ιδανικά επίπεδα ασφαλείας για την πρόληψη αυτών των ζητημάτων περιλαμβάνουν μια ενεργή προσέγγιση για τη βελτίωση των στάσεων ασφαλείας, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες παραβίασης με την υπηρεσία Sophos Managed Risk, το Sophos Endpoint και την 24/7 κάλυψη που παρέχει η υπηρεσία Sophos MDR».

«Αν και η τελευταία ευπάθεια μηδενικής ημέρας μπορεί να κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, η μεγαλύτερη απειλή για τους οργανισμούς, με μεγάλη διαφορά, εξακολουθούν να είναι οι γνωστές ευπάθειες – ή οι ευπάθειες για τις οποίες τα επιδιορθωτικά προγράμματα είναι άμεσα διαθέσιμα» δήλωσε ο Greg Goetz, αντιπρόεδρος των παγκόσμιων στρατηγικών συνεργατών και MSSP της Tenable. «Μια νικηφόρα προσέγγιση περιλαμβάνει την ιεράρχηση βάσει κινδύνου με αναλύσεις καθοδηγούμενες από το κατάλληλο πλαίσιο για την προληπτική αντιμετώπιση των σημείων έκθεσης πριν αποτελέσουν πρόβλημα. Η υπηρεσία Sophos Managed Risk, που υποστηρίζεται από την πλατφόρμα «Tenable One Exposure Management Platform» προσφέρει εξωτερική προληπτική διαχείριση κινδύνων, επιτρέποντας στους οργανισμούς να προβλέπουν/προλαμβάνουν τις επιθέσεις και να μειώνουν τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο».

Συνεργασία με την πιο αξιόπιστη υπηρεσία MDR στον κόσμο

Το Sophos Managed Risk είναι διαθέσιμο ως διευρυμένη υπηρεσία μαζί με τη Sophos MDR, η οποία προστατεύει ήδη περισσότερους από 21.000 οργανισμούς παγκοσμίως. Η εξειδικευμένη ομάδα Sophos Managed Risk είναι πιστοποιημένη από την Tenable και συνεργάζεται στενά με την υπηρεσία Sophos MDR για την ανταλλαγή βασικών πληροφοριών σχετικά με τις ευπάθειες μηδενικής ημέρας, τις γνωστές ευπάθειες και τους κινδύνους έκθεσης για την αξιολόγηση και τη διερεύνηση πιθανών περιβαλλόντων εκμετάλλευσης. Οι οργανισμοί επωφελούνται από την τακτική αλληλεπίδραση, που συμπεριλαμβάνει προγραμματισμένες συναντήσεις με εμπειρογνώμονες της Sophos για την αξιολόγηση πρόσφατων ανακαλύψεων, πληροφόρηση σχετικά με το τρέχον τοπίο απειλών και συστάσεις για την αποκατάσταση και την ιεράρχηση ενεργειών.

Για παράδειγμα, όταν η Sophos ανακαλύπτει μια νέα, υψηλού κινδύνου ευπάθεια μηδενικής ημέρας που θα μπορούσε να αφήσει έναν οργανισμό εκτεθειμένο, η υπηρεσία Sophos Managed Risk σαρώνει τα εταιρικά περιουσιακά στοιχεία για το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης και ενημερώνει προληπτικά τον πελάτη. Οι οργανισμοί μπορούν να συνδεθούν με την ομάδα Sophos Managed Risk για την βολική διαχείριση υποθέσεων κλιμάκωσης ευπαθειών παράλληλα με τις έρευνες MDR σε μια ενιαία κονσόλα της Sophos.

Διαθέσιμη σύντομα

Με τους εμπειρογνώμονες της υπηρεσίας Sophos Managed Risk να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις ευπάθειες της επιφάνειας επίθεσης, οργανισμοί όλων των μεγεθών μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, να επιταχύνουν τα προγράμματα επιδιόρθωσης (patching) και να βελτιώσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα. Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Απριλίου του 2024.

Για να μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία Sophos Managed Risk και να μάθετε πως μπορεί να σας υποστηρίξει, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα ή μιλήστε με έναν εμπειρογνώμονα σε θέματα ασφαλείας της Sophos σήμερα.

Πηγή: Sophos