ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. To Intercept for Server – τώρα με EDR

Η Sophos ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του Intercept X Advanced for Server with EDR, φέρνοντας την ισχύ της λύσης Endpoint Detection and Response (EDR, Ανίχνευση και Ανταπόκριση σε επίπεδο Τερματικής συσκευής) στο προϊόν Intercept X for Server.

Το EDR σας δίνει την δυνατότητα να «κυνηγήσετε» προληπτικά «evasive» απειλές (με απλά λόγια, πρόκειται για προηγμένες απειλές που διαφεύγουν/ ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές μεθόδους ανίχνευσης) σε όλες τις τοποθεσίες των διακομιστών σας (και των τερματικών συσκευών σας με το Intercept X Advanced με EDR), να κατανοήσετε το εύρος και τον αντίκτυπο των συμβάντων ασφαλείας και να αναφέρετε με σιγουριά την στάση ασφαλείας σας ανά πάσα στιγμή.

Το EDR σας επιτρέπει επίσης:

  • Να αναζητήσετε δείκτες παραβίασης σε όλο το δίκτυο
  • Να προτεραιοποιήσετε γεγονότα για περαιτέρω έρευνα
  • Να αναλύετε αρχεία για να προσδιορίσετε αν πρόκειται για δυνητικά ανεπιθύμητες ή πραγματικές απειλές
  • Να απαντήσετε σε δύσκολες ερωτήσεις που σχετίζονται με την συμμόρφωση στην περίπτωση παραβίασης

Εξελίσσοντας το EDR

Το EDR έχει σχεδιαστεί για να διερευνά την γκρίζα περιοχή των αρχείων που είναι ύποπτα, και δεν είναι δυνατός ο άμεσος προσδιορισμός και διαχωρισμός τους σε κακόβουλα ή καλοπροαίρετα. Κάτι τέτοιο θεωρητικά είναι φανταστικό, αλλά στην πραγματικότητα, για πολλές εταιρείες και οργανισμούς, τα εργαλεία EDR απαιτούν κάποιο επίπεδο γνώσεων καθώς και αρκετό χρόνο που απλά δεν είναι σε θέση ή δεν είναι διατεθειμένες να επενδύσουν.

Στη Sophos όμως ακολουθείται μία διαφορετική προσέγγιση. Ξεκινούν με το ισχυρότερο επίπεδο προστασίας που εμποδίζει τις πλέον προηγμένες και τελευταίες απειλές, όπως το ransomware και τα exploits, και επιπλέον μειώνει την γκρίζα περιοχή των ύποπτων αρχείων που χρειάζεται να διερευνηθούν. Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, απαιτείται λιγότερη διερεύνηση και είναι ευκολότερο και ταχύτερο να βρείτε την… βελόνα ανάμεσα στα άχυρα.

Επιπλέον, έχετε στην διάθεση σας την πιο πρόσφατη ενημέρωση/ πληροφόρηση για τις τελευταίες απειλές (threat intelligence) από την SophosLabs που θα σας βοηθήσει να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την κατάσταση των αρχείων, και αν πρόκειται για καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα και κακόβουλα.

Κατεβάστε αυτό το datasheet για να μάθετε περισσότερα για το Intercept for Server with EDR και στη συνέχεια μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν. Αν είστε χρήστης του Sophos Central μπορείτε να ξεκινήσετε απευθείας την δοκιμή από την κονσόλα.