ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Tο Sophos Intercept X επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία στην τελευταία ομαδική συγκριτική δοκιμή της NSS Labs με προηγμένες λύσεις ασφάλειας endpoint (AEP)

Η Sophos είναι θερμός υποστηρικτής των δοκιμών προϊόντων κυβερνοασφάλειας που πραγματοποιούνται από ανεξάρτητες εταιρείες. Τέτοιες δοκιμές βοηθούν τους πελάτες να επιλέξουν την καταλληλότερη λύση για το εταιρικό περιβάλλον τους καθώς και τους παρόχους λύσεων ασφαλείας να βελτιώσουν την προστασία που παρέχει η τεχνολογία τους.

Στην ομαδική δοκιμή με λύσεις ασφάλειας endpoint για το 2019 που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την ανεξάρτητη εταιρεία NSS Labs, η λύση προστασίας τερματικών συσκευών επόμενης γενιάς της Sophos, Intercept X αναγνωρίστηκε ότι προσφέρει την υψηλότερη αποτελεσματικότητα ασφάλειας καθώς και το πλέον αποδοτικό TCO (συνολικό κόστος ιδιοκτησίας) μεταξύ 19 προϊόντων ασφαλείας. Στην ομαδική συγκριτική δοκιμή με λύσεις Advanced Endpoint Protection που πραγματοποιήθηκε από την NSS Labs, η Sophos ήταν στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσει ότι η τεχνολογία της ξεπέρασε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα, επιβεβαιώνοντας τόσο τα αποτελέσματα των δικών της εσωτερικών δοκιμών όσο και τις καλές κριτικές που έλαβε από ανεξάρτητα μέσα και φορείς από το λανσάρισμα του προϊόντος.

Και ενώ αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν όλα όσα ήδη ήταν γνωστά, λένε στη Sophos, η εταιρεία ενθαρρύνει κάθε επιχείρηση να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα μιας λύσης χρησιμοποιώντας πολλαπλά ανεξάρτητα σημεία δεδομένων και να προχωρήσει σε μία εκτίμηση της ικανότητά της να λειτουργεί στο ιδιαίτερο εταιρικό περιβάλλον της. Στη Sophos είναι σίγουροι ότι έχουν αναπτύξει τα πλέον αποτελεσματικά προϊόντα, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι και κάθε επιχείρηση είναι μοναδική ακριβώς όπως είναι και οι ανεξάρτητες δοκιμές.

Γίνονται μεγάλα βήματα ώστε να γίνονται επι ίσοις όροις οι δοκιμές προϊόντων κυβερνοασφαλείας. Ο Sophos ενθαρρύνει τις εταιρείες που πραγματοποιούν τις δοκιμές να είναι δίκαιες, αυστηρές, διαφανείς και συνεργατικές ενώ θα πρέπει να επιδιώκουν να αναπαράγουν το περιβάλλον απειλών όπως υπάρχει για τους πελάτες, και όχι μόνο σε εργαστηριακές συνθήκες. Τα εργαστήρια δοκιμών πρέπει να συνεργάζονται με τους προμηθευτές για να διαμορφώνουν σωστά τα περιβάλλοντα, οι εταιρείες κυβερνοασφαλείας θα πρέπει να διευκολύνουν τον έλεγχο των προϊόντων τους και τα εργαστήρια δοκιμών θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους τελικούς χρήστες να συμμετέχουν για να καθορίσουν τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναθεωρηθούν.

Ως υποστηρικτής των προτύπων δοκιμών κατά του κακόβουλου λογισμικού και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του AMTSO, ο Joe Levy, CTO της Sophos αναγνωρίζει ότι ενώ οι δοκιμές προϊόντων και λύσεων κυβερνοασφάλειας από τρίτους δεν είναι ακόμα τέλειες, εξακολουθούν να έχουν μεγάλη αξία.

«Η μέτρηση της αποτελεσματικότητας ενός προϊόντος κυβερνοασφάλειας είναι αδιανόητα περίπλοκη. Με τις απειλές και τις τεχνικές επίθεσης να αυξάνονται και να εξελίσσονται με διαρκώς επιταχυνόμενο ρυθμό, οι εταιρείες δοκιμών θα πρέπει να πραγματοποιούν αξιοσημείωτες επενδύσεις στα εργαστήριά τους, προκειμένου να παράγουν ουσιαστικές και αυστηρές μετρήσεις της αποτελεσματικότητας του προϊόντος. Όμως, όπως όλα τα προϊόντα κυβερνοασφάλειας δεν είναι ίδια, δεν είναι και όλα τα εργαστήρια δοκιμών ίδια και αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο αδιαφανές για τους καταναλωτές που διαβάζουν τις αναφορές τους, και ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει επαρκής διαφάνεια γύρω από τις μεθοδολογίες ή τις λεπτομέρειες εκτέλεσης των δοκιμών. Τα αρμόδια ανεξάρτητα εργαστήρια δοκιμών παρέχουν μεγάλη εξυπηρέτηση στις εταιρείες κυβερνοασφάλειας και στους πελάτες τους και είναι κρίσιμης σημασίας για το οικοσύστημα κυβερνοασφάλειας να οδηγούν σε υψηλότερα πρότυπα προστασίας για όλους».

Στη Sophos δηλώνουν ευχαριστημένοι που θα συνεχίσουν να βλέπουν τα προϊόντα της να είναι κορυφαία ή μεταξύ των κορυφαίων σε δοκιμές τρίτων και να λαμβάνουν βραβεία και σας παροτρύνουν να διερευνήσετε τις λεπτομέρειες των αναφορών δοκιμών στη διεύθυνση www.sophos.com.

Αν θέλετε να δείτε και από μόνοι σας πόσο αποτελεσματικά είναι, μπορείτε να κατεβάσετε το Intercept X για μία δωρεάν δοκιμή από την ιστοσελίδα www.sophos.com/intercept-x σήμερα κιόλας.