ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Οι μισοί χρήστες κάνουν κλικ σε επικίνδυνους συνδέσμους. Απλώς δεν γνωρίζετε ποιοι

Το 50% των υπαλλήλων παραδέχεται ότι κάνει κλικ σε συνδέσμους από άγνωστους αποστολείς. Αλλά ποιο 50%; Ήρθε η ώρα για μια στοχοθετημένη προσέγγιση στην κατάρτιση για την ασφάλεια στον  κυβερνοχώρο.

Η εκπαίδευση των χρηστών με προσομοιωμένες επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος και η κατάρτιση τους είναι μόνο η μισή μάχη στον αγώνα κατά των επιθέσεων ηλεκτρονικού “ψαρέματος”. Όμως τι γίνεται με τις δοκιμασίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι χρήστες στην πραγματικότητα; Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing), τα μη επαληθευμένα USB flash drives, και όλα όσα «γονατίζουν» τη βάση δεδομένων των πελατών την Κυριακή στις 01.00 τα χαράματα;

Το Sophos Phish Threat συμπεριλαμβάνει στα χαρακτηριστικά του μία καινοτομία, μία πραγματική αποκάλυψη για την εκπαίδευση στην κυβερνοασφάλεια με το Sophos Synchronized Security. Συνδέοντας το Sophos Email με το Phish Threat, είστε σε θέση να γνωρίζετε –βγάζοντας από την εξίσωση τις εικασίες και τις εκτιμήσεις- ποιοι χρήστες σας είναι εκείνοι που παίρνουν τα περισσότερα ρίσκα στον οργανισμό σας – και επομένως ποιοι είναι εκείνοι που χρειάζονται περισσότερο στοχευμένη προσέγγιση στην εκπαίδευση τους.

Μια σημαντική ανακάλυψη για την κατάρτιση στην κυβερνοασφάλεια

Το 50% των εργαζομένων παραδέχονται ότι έχουν κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιον άγνωστο αποστολέα τους τελευταίους 6 μήνες, και που ο σύνδεσμος αποδείχθηκε ότι οδηγούσε σε κακόβουλο λογισμικό (malware) ή σε κάποια απάτη. Οι τακτικές προσομοιώσεις επιθέσεων και η εκπαίδευση στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια κάνουν τη διαφορά, με τους υπάρχοντες πελάτες του Phish Threat να είναι σε θέση να μειώσουν την επιδεκτικότητα σε επιθέσεις κατά 31% μέσα σε μόλις τέσσερις δοκιμές.

Αλλά την ώρα που εκπαιδεύετε όλους τους χρήστες πάνω στις κυβερνοαπειλές, πως βρίσκετε και εκπαιδεύετε τους πιο αδύναμους «κρίκους» στον οργανισμό σας;

Η Συγχρονισμένη Ασφάλεια της Sophos σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε και το παραπάνω, με την σύνδεση του Sophos Email με το Phish Threat. Έτσι, σας βοηθάει να εντοπίζετε χρήστες που κάνουν τακτικά κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους ή παραβιάζουν άλλες πολιτικές ασφαλείας και σας επιτρέπει να τους καταχωρίσετε ή «εγγράψετε» απευθείας για στοχευμένη εκπαίδευση.

Sophos Email και Phish Threat

Το Sophos Email Advanced, που είναι άμεσα διαθέσιμο, είναι η πρώτη Secure Email Gateway που τροφοδοτεί με πληροφορίες απευθείας την όποια λύση εκπαίδευσης πάνω στην ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας για καλύτερα αποτελέσματα.

Ο νέα έκθεση Sophos Email Advanced At Risk Users επισημαίνει ποιοι χρήστες κάνουν κλικ σε συνδέσμους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν ξαναγραφεί από την προστασία URL Time-of-Click και εντοπίζουν εκείνους που είτε έχουν προειδοποιηθεί είτε έχουν αποκλειστεί από την επίσκεψη σε έναν ιστότοπο λόγω του επικίνδυνου προφίλ του. Στη συνέχεια, με ένα μόνο κλικ, μπορείτε να καταχωρίσετε και εγγράψετε αυτούς τους χρήστες σε προσομοιώσεις του Phish Threat και σε μαθήματα ενημέρωσης σχετικά με την ασφάλεια – για να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση τους πάνω στις απειλές και για να μειώσετε συνολικά τους κινδύνους.

Αφαιρέστε τον παράγοντα «εικασία» από την εξίσωση της κατάρτισης  

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τους επιτιθέμενους δεν είναι οι ατομικές εκστρατείες, αλλά οι συντονισμένες επιθέσεις, όπου οχήματα όπως το phishing χρησιμοποιούνται για να κάμψουν τις άμυνες σας.

Η Sophos είναι η μόνη εταιρεία που προσφέρει μία πολυεπίπεδη άμυνα, προσφέροντας προστασία σε κάθε σημείο της αλυσίδας επίθεσης. Η Συγχρονισμένη Ασφάλεια πηγαίνει ακόμα μακρύτερα επίσης για να αφαιρέσει τον παράγοντα «εικασία» ή «εκτίμηση» από την εξεύρεση των χρηστών που χρειάζονται μια πιο στοχοθετημένη προσέγγιση στην εκπαίδευση.

Μάθετε περισσότερα για το Sophos Email και το Sophos Phish Threat σήμερα και «κατεβάστε» τη δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών.