ΠΡΟΪΟΝΤΑ

H συσκευή Sophos Firewall XG 230 (Rev.2) κερδίζει το βραβείο «Business Hardware of the Year 2021»

Τα βραβεία PC PRO Excellence Awards του γνωστού περιοδικού PC PRO με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο διοργανώνονται κάθε χρόνο για την βράβευση των καλύτερων κατασκευαστών-παρόχων και των καλύτερων διαθέσιμων προϊόντων.

Ενώ τα βραβεία για τον «Manufacturer of the Year» (Κατασκευαστή της Χρονιάς) επιλέγονται από τους αναγνώστες του PC PRO, τα βραβεία «Product of the Year» (Προϊόν της Χρονιάς) επιλέγονται από την ομάδα σύνταξης του PC PRO, μαζί με τις ομάδες σύνταξης των αδερφικών μέσων IT Pro και Expert Reviews ανάμεσα σε εκατοντάδες προϊόντα που έχουν αξιολογήσει μέσα στην χρονιά. Σύμφωνα με τις ομάδες σύνταξης, η ψηφοφορία για τα βραβεία του «Manufacturer of the Year» (Κατασκευαστή της Χρονιάς) περιλαμβάνει έντονες συζητήσεις και πολλούς διαξιφισμούς μεταξύ των μελών της συντακτικής ομάδας και επιλέγονται μόνο τα προϊόντα που ξεχωρίζουν.

Η συσκευή Sophos XG 230 (Rev.2) κέρδισε την πρώτη θέση στην περίφημη κατηγορία «Business Hardware of the Year» (Επιχειρησιακό Υλισμικό της Χρονιάς), ανταγωνιζόμενη περισσότερα από εκατό άλλα προϊόντα που απευθύνονται στην αγορά των επιχειρήσεων.

 

 

Το IT Pro είχε αξιολογήσει τη συσκευή XG 230, συμπεριλαμβανομένης και της αρχικής εγκατάστασης με το Sophos Firewall OS (SFOS), στις αρχές της φετινής χρονιάς, απονέμοντας βαθμολογία 5 αστέρων και το βραβείο Editor’s Choice (Επιλογή Σύνταξης).

Στην αξιολόγηση (review) επισημάνθηκαν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Ευέλικτη συνδεσιμότητα – ενσωματωμένη (built-in) και πρόσθετη (add-on) μέσω αρθρωμάτων Flexi Port
  • Δυνατότητα power redundancy και failover μέσω ενσωματωμένων θυρών παράκαμψης
  • Ευκολία εγκατάστασης με τη χρήση installation wizard
  • Ορατότητα που παρέχεται από το Κέντρο Ελέγχου
  • Πολιτικές ασφαλείας σε ζώνες
  • Εκτενείς επιλογές κατηγοριοποίησης φιλτραρίσματος Ιστού (web filtering)
  • Ανίχνευση απειλών με τη χρήση του Sophos Sandstorm (μέρος του Zero-Day Protection σήμερα)
  • Ενσωμάτωση στο Sophos Central, τόσο για λόγους διαχείρισης όσο και για λόγους ανίχνευσης και αντιμετώπισης απειλών μεταξύ προϊόντων (cross-product) μέσω του Sophos Security Heartbeat™.

Ο Dave Mitchell, ο οποίος ανέλαβε την αξιολόγηση του προϊόντος, ήταν βασικός υποστηρικτής της νίκης της Sophos, περιγράφοντας το προϊόν με τα παρακάτω λόγια:

«Η συσκευή XG 230 Rev.2 της Sophos μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα, καθώς αυτή η χωρίς συμβιβασμούς συσκευή gateway (πύλη δικτύου) είναι εύκολη στην εγκατάσταση προσφέροντας ένα αξιοσημείωτο σύνολο μέτρων ασφαλείας για το κόστος της. Το τεράστιο throughput του firewall σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να ανταποκριθεί στη βαριά χρήση ενώ η πλήρης ενσωμάτωση με την υπηρεσία cloud Sophos Central προσθέτει επιπλέον επίπεδα ευελιξίας».

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη κριτική του Dave Mitchell στη ιστοσελίδα του IT Pro.

Η σχετική αξιολόγηση (review) πραγματοποιήθηκε πριν από την κυκλοφορία της νέας σειράς hardware συσκευών XGS, η οποία προσφέρει όλες τις παραπάνω δυνατότητες και πολλά άλλα νέα χαρακτηριστικά.

Πηγή: Sophos