ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαθέσιμο το Sophos Firewall v20

Με μεγάλη χαρά, η Sophos ανακοίνωσε τη διάθεση του Sophos Firewall v20. Η τελευταία έκδοση του κορυφαίου προϊόντος της Sophos περιλαμβάνει μια καινοτόμο νέα δυνατότητα απόκρισης σε απειλές εν ενεργεία, αρκετές βελτιώσεις που σχετίζονται με τη δικτύωση, πρόσθετη υποστήριξη για την προστασία του απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού σας και πολλές λειτουργίες που έχουν ζητηθεί από πελάτες.

Το Sophos Firewall v20 είναι μια δωρεάν αναβάθμιση για όλους τους αδειοδοτημένους πελάτες Sophos Firewall.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να έχετε μία πρώτη εικόνα των νέων χαρακτηριστικών, κατεβάστε το αρχείο PDF με τον τίτλο «What’s New» ή διαβάστε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες και παρακολουθήστε τα «deep dive» βίντεο για να εμβαθύνετε ακόμα περισσότερο στα χαρακτηριστικά και στις καινοτομίες του.

Απόκριση σε εν ενεργεία απειλές

Η επέκταση του Synchronized Security στα MDR και XDR παρέχει στους αναλυτές ασφαλείας ένα άμεσο κανάλι για να μοιράζονται πληροφορίες ενεργών απειλών με το τείχος προστασίας, χαρακτηριστικό που του επιτρέπει να αποκρίνεται αυτόματα σε ενεργές απειλές χωρίς να είναι απαραίτητη η δημιουργία κανόνων τείχους προστασίας.

Το χαρακτηριστικό Dynamic Threat Feeds εισάγει ένα νέο threat feed API framework που είναι εύκολα επεκτάσιμο. Επιτρέπει την κοινή χρήση πληροφοριών που σχετίζονται με απειλές από την ομάδα Sophos X-Ops, από άλλα προϊόντα της Sophos, όπως τα MDR και XDR καθώς και από feeds απειλών τρίτων στο μέλλον.

Το Synchronized Security επεκτείνει την ίδια αυτοματοποιημένη απόκριση Red Heartbeat που είχε πάντα το Sophos Firewall και την εφαρμόζει στις απειλές που εντοπίστηκαν από τα MDR και XDR. Έτσι, διασφαλίζει ότι οι εκτεθειμένοι, παραβιασμένοι ή μολυσμένοι υπολογιστές δεν είναι σε θέση να επιτρέψουν την εσωτερική μετακίνηση -των επιτιθέμενων ή της απειλής- στο εταιρικό δίκτυο ή να επικοινωνήσουν προς τα έξω ενώ οι λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων του υπολογιστή, του χρήστη και της διεργασίας, είναι άμεσα διαθέσιμες για διερεύνηση και «follow-up». Το Synchronized Security έχει επίσης βελτιωθεί με πρόσθετη επεκτασιμότητα και μειωμένους ψευδείς «παλμούς» (heartbeats) που σχετίζονται με συσκευές που βρίσκονται σε κατάσταση αναστολής ή αδράνειας.

Παρακολουθήστε το βίντεο επίδειξης Active Threat Response.

Προστασία απομακρυσμένων εργαζομένων και SASE

Η ενσωμάτωση πύλης ZTNA καθιστά την υλοποίηση της δικτυακής πρόσβασης μηδενικής εμπιστοσύνης ακόμη πιο εύκολη. Πλέον, η gateway ZTNA είναι απευθείας ενσωματωμένη στο τείχος προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε οργανισμός που χρειάζεται να παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση σε εφαρμογές που φιλοξενούνται πίσω από το τείχος προστασίας δεν χρειάζεται να υλοποιήσει και να εφαρμόσει μία ξεχωριστή πύλη σε εικονική μηχανή (VM). Πλέον, μπορεί απλώς να επωφεληθεί από την πύλη που βρίσκεται ενσωματωμένη στο τείχος προστασίας του. Η εφαρμογή/ ανάπτυξη επίσης της δικτυακής πρόσβασης μηδενικής εμπιστοσύνης δεν θα μπορούσαν να είναι απλούστερη όταν συνδυάζεται με την ανάπτυξη ενός πράκτορα (agent) στην απομακρυσμένη συσκευή. Είναι κυριολεκτικά zero-touch, zero trust.

Η ενσωμάτωση SD-WAN τρίτου καθιστά εύκολη την ανακατεύθυνση (onramp) της κίνησης SD-WAN στα δίκτυα backbone των Cloudflare, Akami ή Azure για να επωφεληθείτε από την τεράστια υποδομή, την εμβέλεια και τις υπηρεσίες δικτύωσης και ασφάλειας που διαθέτουν.

Το Sophos DNS Protection είναι η νέα cloud-delivered υπηρεσία διαδικτυακής ασφάλειας της Sophos και θα είναι διαθέσιμη ξεχωριστά μέσω προγράμματος πρώιμης πρόσβαση πολύ σύντομα. Παρέχει μια νέα Sophos-hosted υπηρεσία domain name resolution (DNS) με χαρακτηριστικά συμμόρφωσης και ασφάλειας που υποστηρίζονται πλήρως από το Sophos Firewall. Αυτή η υπηρεσία παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας στο διαδίκτυο, αποτρέποντας την πρόσβαση σε γνωστά παραβιασμένα ή κακόβουλα domains σε όλες τις θύρες, τα πρωτόκολλα ή τις εφαρμογές – τόσο με κρυπτογράφηση όσο και χωρίς κρυπτογράφηση. Περισσότερα νέα σχετικά με αυτή τη νέα υπηρεσία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Βελτιώσεις επεκτασιμότητας και ανθεκτικότητας δικτύου

Το νέο VPN portal παρέχει μια σκληρυμένη πύλη αυτοεξυπηρέτησης στους τελικούς χρήστες για τη λήψη clients και διαμορφώσεων VPN καθώς και auto-provisioning και clientless σελιδοδεικτών VPN.

Οι βελτιστοποιήσεις IPsec περιλαμβάνουν απρόσκοπτο failover HA, παρακολούθηση της κατάστασης σήραγγας μέσω SNMP, μοναδική υποστήριξη PSK για τις ίδιες τοπικές και απομακρυσμένες συνδέσεις πύλης και υποστήριξη DH Group 27-30/RFC6954.

Οι βελτιστοποιήσεις SSL VPN περιλαμβάνουν υποστήριξη host και group FQDN (πλήρως πιστοποιημένη ονομασία τομέα) τόσο για απομακρυσμένη πρόσβαση όσο και για site-to-site SSL VPN.

Η επεκτασιμότητα SD-WAN τριπλασιάζει την επεκτασιμότητα της πύλης SD-WAN σε 3072 πύλες και τον αριθμό των προφίλ SD-WAN σε 1024.

Οι βελτιώσεις IPv6 περιλαμβάνουν εκχώρηση προθέματος DHCP για απρόσκοπτη ενσωμάτωση με τον ISP σας και νέες βελτιώσεις στη μηχανή δυναμικής δρομολόγησης που υποστηρίζουν πλέον BGPv6 για βελτιωμένη διαλειτουργικότητα IPv6.

Παρακολουθήστε ένα βίντεο με τις βελτιστοποιήσεις VPN και τις δυνατότητες IPv6 BGPv6 και DHCPv6.

Απλοποιημένη διαχείριση

Η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση διασύνδεσης παρέχει λειτουργία που ζητήθηκε από τους πελάτες για την εύκολη απενεργοποίηση ή ενεργοποίηση των δικτυακών διασυνδέσεων στο τείχος προστασίας χωρίς να χάνεται οποιαδήποτε διαμόρφωση.

Η αναζήτηση αντικειμένου (object) αναφοράς αφορά μια άλλη λειτουργία που ζητήθηκε επίμονα από τους πελάτες, η οποία επιτρέπει να βρείτε που χρησιμοποιείται ένας συγκεκριμένος host ή ένα συγκεκριμένο υπηρεσιακό αντικείμενο σε κανόνες, πολιτικές ή στη δρομολόγηση.

Η υποστήριξη οθονών υψηλής ανάλυσης προσθέτει αυξημένη οριζόντια κλιμάκωση στην κονσόλα διαχείρισης για να εκμεταλλεύεται τις οθόνες υψηλής ανάλυσης και να μειώνει την οριζόντια κύλιση (scrolling).

Η αυτόματη επαναφορά σε αποτυχημένες ενημερώσεις υλικολογισμικού ελαχιστοποιεί την όποια διατάραξη της κανονικής λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων και των deployments υψηλής διαθεσιμότητας.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η επαναφορά περιλαμβάνει τώρα τη δυνατότητα επαναφοράς ενός αντιγράφου ασφαλείας από ένα τείχος προστασίας με ενσωματωμένο Wi-Fi σε ένα τείχος προστασίας χωρίς Wi-Fi.

Το Azure AD SSO για το captive portal προσθέτει υποστήριξη για επαλήθευση/αυθεντικοποίηση χρήστη στο captive portal χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του για Azure AD.

Η εισαγωγή ομάδας Azure και το RBAC λαμβάνουν υποστήριξη για έναν νέο βοηθό εισαγωγής για ομάδες Azure AD και αυτόματη προώθηση για αλλαγές διαχειριστών βάσει ρόλου.

Παρακολουθήστε βίντεο που καλύπτουν τα νέα χαρακτηριστικά διαχείρισης και τις δυνατότητες Azure AD.

Άλλες βελτιώσεις

Οι βελτιώσεις του Web Application Firewall (WAF) περιλαμβάνουν την επιβολή πολιτικής geo IP, προσαρμοσμένη διαμόρφωση cipher και ρυθμίσεις έκδοσης TLS, καθώς και βελτιωμένη ασφάλεια με επιβολή HSTS και επιβολή X-Content-Type-Options.

Η υποστήριξη εγκατάστασης Azure Single Arm επιτρέπει την επιλογή μίας μικρότερου μεγέθους instance για την μείωση του κόστους υποδομής και τη μείωση της δικτυακής και λειτουργικής πολυπλοκότητας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις καινοτομίες

Κατεβάστε τον πλήρη οδηγό What‘s New για να αποκτήσετε μία ολοκληρωμένη εικόνα για όλες τα σπουδαία χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις της έκδοσης 20.

Ελέγξτε τις σημειώσεις έκδοσης και την τεκμηρίωση.

Παρακολουθήστε τη παρακάτω σειρά βίντεο επίδειξης:

Πως να αποκτήσετε το v20

Όπως συμβαίνει με κάθε νέα έκδοση του τείχους προστασίας, το Sophos Firewall v20 είναι μια δωρεάν αναβάθμιση για όλους τους αδειοδοτημένους πελάτες του Sophos Firewall και θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές firewall το συντομότερο δυνατό καθώς η συγκεκριμένη έκδοση δεν περιέχει μόνο σπουδαία χαρακτηριστικά και βελτιώσεις απόδοσης αλλά και σημαντικές επιδιορθώσεις ασφαλείας.

Αυτή η έκδοση υλικολογισμικού θα ακολουθήσει την τυπική διαδικασία ενημέρωσης.

Σημειώστε ότι οι ενημερώσεις υλικολογισμικού του Sophos Firewall παραδίδονται και λαμβάνονται πλέον από το Sophos Central. Λάβετε όλες τις λεπτομέρειες από εδώ ή ακολουθήστε τον παρακάτω γρήγορο οδηγό για να λάβετε την ενημερωμένη έκδοση υλικολογισμικού v20 για το firewall σας:

1.Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Sophos Central και επιλέξτε «Licensing» (Αδειοδότηση) από το αναπτυσσόμενο μενού κάτω από το όνομα του λογαριασμού σας στην επάνω δεξιά πλευρά της κονσόλας Sophos Central.

 

 

2.Επιλέξτε Firewall Licenses στην άνω αριστερή γωνία της οθόνης.

 

3.Επεκτείνετε τη συσκευή firewall που σας ενδιαφέρει να ενημερώσετε κάνοντας κλικ στο «>» για να εμφανιστούν οι άδειες χρήσης και οι ενημερώσεις υλικολογισμικού που είναι διαθέσιμες για τη συγκεκριμένη συσκευή.

 

4.Κάντε κλικ στην έκδοση υλικολογισμικού που θέλετε να κατεβάσετε (σημειώστε ότι επί του παρόντος υπάρχει ένα πρόβλημα με τις λήψεις στο Safari, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης, όπως το Chrome).

5.Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο «Other downloads» (Άλλες λήψεις) στο ίδιο πλαίσιο παραπάνω για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχικές εγκαταστάσεις και ενημερώσεις υλικολογισμικού πλατφορμών λογισμικού.

Το νέο υλικολογισμικό v20 θα κυκλοφορήσει σταδιακά σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές τις επόμενες εβδομάδες. Θα εμφανιστεί μία ειδοποίηση στην τοπική σας συσκευή ή στην κονσόλα διαχείρισης Sophos Central όταν η ενημέρωση είναι διαθέσιμη, επιτρέποντάς σας να προγραμματίσετε την ενημέρωση κατά την κρίση σας.

Το Sophos Firewall v20 είναι μια πλήρως υποστηριζόμενη αναβάθμιση από οποιαδήποτε υποστηριζόμενη έκδοση υλικολογισμικού του Sophos Firewall.

Ανατρέξτε στις σημειώσεις έκδοσης v20.0 GA για περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της λίστας γνωστών προβλημάτων. Η πλήρης τεκμηρίωση προϊόντος είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο και εντός του προϊόντος.

Πηγή: Sophos