ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαθέσιμο το Sophos Firewall OS v19 MR1

Το Sophos Firewall OS v19 MR1 φέρνει μία σειρά από πρόσθετες βελτιώσεις και επιδιορθώσεις και είναι μία από τις καλύτερες ενημερώσεις για το τείχος προστασίας της Sophos που έχουν γίνει ποτέ.

Το Sophos Firewall OS v19 κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγους μήνες και έχει ήδη υιοθετηθεί από έναν τεράστιο αριθμό συνεργατών και πελατών.

Οι συνεργάτες και οι πελάτες της εταιρείες εγκατέστησαν το νέο Sophos Firewall OS v19 για να επωφεληθούν από τις πολλές βελτιώσεις Xstream SD-WAN και VPN. H τελευταία ενημέρωση, v19 MR1, φέρνει επίσης μία σειρά από πρόσθετες βελτιώσεις και επιδιορθώσεις που κάνουν ακόμα καλύτερη μία από τις καλύτερες ενημερώσεις τείχους προστασίας που έγιναν ποτέ.

Βελτιώσεις VPN και SD-WAN

  • Απομακρυσμένη πρόσβαση SSLVPN – η υποστήριξη εκμίσθωσης στατικής IP επιτρέπει τη χαρτογράφηση των απομακρυσμένων χρηστών με στατικές διευθύνσεις IP για τη βελτίωση της ιχνηλασιμότητας, της παρακολούθησης και της ορατότητας. Το παραπάνω περιλαμβάνει επίσης και εκμισθώσεις στατικής IP με εξωτερικό διακομιστή Radius.
  • Βελτιώσεις IPsec VPN – περιλαμβάνει την προσθήκη προεπιλεγμένων πολιτικών IPsec site-to-site IKEv2 για βελτιωμένες σήραγγες από τα κεντρικά γραφεία στα υποκαταστήματα, εξαλείφοντας τη χειροκίνητη βελτιστοποίηση της ρύθμισης re-key interval, τις ενέργειες DPD (Dead Peer Detection) και τη διαπραγμάτευση key. Οι προεπιλογές ενημερώθηκαν επίσης για να αποτραπεί το flapping των συνδέσεων UDP (VoIP, Skype, RDP, Zoom, κ.λπ.). Για νέες διαμορφώσεις είναι απενεργοποιημένο το «vpn conn-remove-tunnel-up» και ενεργοποιημένο «vpn conn-remove-on-failover» (δεν επηρεάζονται τα υπάρχοντα deployments).
  • SD-RED – υποστηρίζει πλέον πολλαπλούς διακομιστές DHCP για διασυνδέσεις RED.
  • SD-WAN Profiles – H στήλη ευρετηρίου (index) και αναγνωριστικού κανόνα (Rule-ID) προστέθηκαν στη σελίδα διαχείρισης προφίλ SD-WAN για ευκολότερη αντιμετώπιση προβλημάτων (troubleshooting). 

Άλλες βελτιώσεις

  • Μηχανή antimalware – oι μηχανές anti-malware και τα σχετικά στοιχεία αναβαθμίστηκαν σε πλήρη λειτουργία 64-bit για να παρέχουν βέλτιστη απόδοση και μελλοντική υποστήριξη. Λάβετε υπόψη ότι η δευτερεύουσα μηχανή σάρωσης malware, Avira, δεν θα παρέχει πλέον ενημερώσεις ανίχνευσης για την έκδοση 32-bit μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Όποιος χρησιμοποιεί το Avira θα χρειαστεί να προβεί σε αναβάθμιση στην έκδοση v19 MR1 ή στην v18.5 MR5 (θα κυκλοφορήσει σύντομα) πριν στο τέλος του έτους. Αλλιώς, μεταβείτε στη χρήση μόνο της μηχανής της Sophos.
  • Synchronized Security – βελτιωμένη ανθεκτικότητα Sophos Central Firewall Management σε περιβάλλοντα με χιλιάδες πιστοποιητικά τερματικών συσκευών που χρησιμοποιούνται για το Synchronized Security Heartbeat.
  • Email – προστέθηκε μια επιλογή για να αναφέρετε ένα ανεπιθύμητο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ψευδώς θετικό από την οθόνη έκδοσης καραντίνας.
  • Sophos Assistant – προστέθηκε μια επιλογή εξαίρεσης από το Sophos Assistant
  • Πρόσθετες επιδιορθώσεις – Περιλαμβάνονται επίσης άνω των 50 επιδιορθώσεων και βελτιώσεων απόδοσης, σταθερότητας και ασφάλειας.

Δείτε τις σημειώσεις έκδοσης για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημαντική αλλαγή στην άδεια χρήσης για μελλοντικές ενημερώσεις υλικολογισμικού

Όπως καλύπτεται και σε αυτήν την πρόσφατη ανάρτηση στο blog της κοινότητας, το SFOS v19 MR1 εισάγει μια απαίτηση όσον αφορά την υποστήριξη για αναβαθμίσεις υλικολογισμικού, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ για πελάτες χωρίς έγκυρη συνδρομή υποστήριξης αφού χρησιμοποιήσουν μία αρχική δωρεάν κατανομή αναβάθμισης.

Συνοψίζοντας:

  • Δεν υπάρχει καμία αλλαγή για πελάτες με έγκυρη συνδρομή υποστήριξης (περίπου το 80% των πελατών)
  • Θα απαιτηθεί μελλοντική δράση από το υπόλοιπο 20% που δεν έχει συνδρομή υποστήριξης, αλλά επίσης δεν τίθεται ζήτημα άμεσης αλλαγής.

Πλήρεις λεπτομέρειες και συχνές ερωτήσεις.

Πως να το αποκτήσετε

Αυτή η κυκλοφορία ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα και την τυπική διαδικασία αναβάθμισης του Firewall της Sophos.

Πηγή: Sophos