ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαθέσιμο το Sophos Firewall OS v18.5 MR4

Το Sophos Firewall OS v18.5 MR4 αποτελεί μία πλήρως υποστηριζόμενη αναβάθμιση από την έκδοση 17.5 MR14 και μεταγενέστερες εκδόσεις, από την v18 MR3 και νεότερες εκδόσεις και όλες τις προηγούμενες εκδόσεις της έκδοσης 18.5.

Αν και πολλοί οργανισμοί έχουν ήδη προχωρήσει με την αναβάθμιση SFOS v19 για να επωφεληθούν από όλες τις μεγάλες νέες βελτιώσεις SD-WAN, VPN και τις βελτιώσεις ποιότητας-ζωής, πολλοί από εσάς ενδεχομένως αποφασίσατε να περιμένετε την πρώτη έκδοση συντήρησης (MR, Maintenance Release) της v19 προτού προχωρήσετε στην αναβάθμιση. Η ομάδα της Sophos εργάζεται σκληρά για την πρώτη MR της έκδοσης 19, αλλά στο μεταξύ, κυκλοφόρησε μία δυνατή ενημέρωση MR4 για την έκδοση 18.5.

Τι νέο υπάρχει στο SFOS v18.5 MR4

  • Static multicast βελτιστοποιήσεις (στατικής πολλαπλής εκπομπής)
    • Yποστήριξη CLI για «multicast-decrement-ttl enable/disable» για τον έλεγχο της τιμής TTL σε περιπτώσεις χρήσης static multicast route forwarding. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να αποτρέψει την απόρριψη την κίνηση πολλαπλής εκπομπής λόγω των τιμών TTL που λήγουν τη στιγμή της προώθησης (forwarding).
    • Αύξηση του προεπιλεγμένου ορίου για το multicast group σε 250 για να υποστηρίξει έναν αυξημένο αριθμό γειτόνων OSPF. Αυτό μπορεί να αλλάξει μέσω της ρύθμισης CLI “multicast-group-limit”
  • Βελτιωμένος χειρισμός αρχείων καταγραφής και βελτιωμένο CSC logging για ακόμα καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων
  • Προστασία μηδενικής ημέρας (zero-day) – Μια πρόσθετη τοποθεσία κέντρου δεδομένων για την cloud-based ανάλυση αρχείων μηχανικής εκμάθησης είναι πλέον διαθέσιμη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού: Στο Σίδνεϋ, στην Αυστραλία.
  • Προστέθηκε υποστήριξη QMI driver για Cellular WAN
  • Αρκετές σημαντικές βελτιώσεις ασφάλειας, απόδοσης και αξιοπιστίας
  • Διορθώνει 85+ ζητήματα που αναφέρθηκαν

Ελέγξτε τις σημειώσεις έκδοσης v18.5 MR4 για πλήρεις λεπτομέρειες.

Φυσικά, αυτές οι νέες βελτιώσεις θα συμπεριληφθούν και στην v19 MR1 όταν διατεθεί.

Πως να αποκτήσετε την έκδοση 18.5 MR4 

Η διάθεση του v18.5 MR4 ακολουθεί την τυπική διαδικασία έκδοσης firmware, ώστε να μπορείτε να το κατεβάσετε τώρα από την ιστοσελίδα MySophos ή να περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί στην κονσόλα σας τις επόμενες εβδομάδες.

Το Sophos Firewall OS v18.5 MR4 είναι μια πλήρως υποστηριζόμενη αναβάθμιση από την έκδοση 17.5 MR14 και μεταγενέστερες εκδόσεις, την έκδοση 18 MR3 και τις νεότερες εκδόσεις καθώς και όλες τις προηγούμενες εκδόσεις v18.5. Ανατρέξτε στην καρτέλα Πληροφορίες Αναβάθμισης στις σημειώσεις έκδοσης για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η σημασία της ενημέρωσης και της αναβάθμισης

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ασφάλεια του δικτύου σας να διατηρείτε ενημερωμένες όλες τις συσκευές τείχους προστασίας σας, είτε διαθέτετε εγκατεστημένη την έκδοση 18.5 MR4 είτε την έκδοση 19, καθώς κάθε έκδοση του SFOS περιλαμβάνει σημαντικές επιδιορθώσεις ασφαλείας. Γνωρίζουμε ότι πολλοί πελάτες έχουν συσκευές που εκτελούν παλιές εκδόσεις του firmware που βρίσκονται προς το τέλος της ζωής τους καθώς και μη υποστηριζόμενες εκδόσεις firmware που θέτουν τα δίκτυά τους σε κίνδυνο -φροντίστε να ελέγξετε όλες τις συσκευές Sophos Firewall που διαθέτετε και είτε να τις ενημερώσετε και να τις αναβαθμίσετε ή να τις παροπλίσετε και να τις αποσυνδέσετε από το δίκτυο. 

Αν διαθέτετε συσκευές XG 85(w) ή XG 105(w), πρέπει να αναβαθμιστούν στη σειρά XGS το ταχύτερο δυνατόν, καθώς είναι EOL (End-of-Life) και δεν θα υποστηρίζονται πλέον από τις 17 Αυγούστου του 2022.

Πηγή: Sophos