ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαθέσιμο το πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης για το Sophos Firewall OS v18.5 MR1

Η ομάδα προϊόντων της Sophos είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματος πρώιμης πρόσβασης για το Sophos Firewall OS v18.5 MR1 για όλες τις συσκευές Sophos (XG) Firewall και όλους τους form factors του Sophos Firewall OS, είτε πρόκειται για τις σειρές XGS ή XG είτε για τις virtual και software συσκευές καθώς και για όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες cloud.

Το Sophos Firewall OS v18.5 MR1 ή για συντομία SFOS v18.5 MR1 περιλαμβάνει υποστήριξη για νέες δυνατότητες Sophos Central Orchestration καθώς και μία σειρά σημαντικών επιδιορθώσεων και βελτιώσεων ασφαλείας.

Ποια νέα χαρακτηριστικά έρχονται με το v18.5 MR1

Με την υποστήριξη για τη νέα συνδρομή Central Orchestration (περιλαμβάνεται στο νέο bundle αδειών χρήσης Xstream Protection) έρχονται:

  • Το Central SD-WAN VPN Orchestration επιτρέπει την εύκολη, point-and-click και site-to-site ενορχήστρωση VPN από το Sophos Central – διαμορφώνοντας αυτόματα τα απαραίτητα tunnels και τους απαραίτητους κανόνες πρόσβασης του τείχους προστασίας για το επιθυμητό δίκτυο επικάλυψης SD-WAN.
  • Το Central Firewall Reporting Advanced με διατήρηση δεδομένων 30 ημερών για πλήρεις, multi-firewall αναφορές στο Sophos Central με πρόσβαση σε όλες τις προ-συσκευασμένες αναφορές καθώς και ευέλικτες δυνατότητες προσαρμοσμένων αναφορών μαζί με δυνατότητες αποθήκευσης, προγραμματισμού ή εξαγωγής των αναφορών.
  • Ο connector Sophos MTR / XDR επιτρέπει τη χρήση των πληροφοριών και των δεδομένων του Sophos Firewall ως μέρος της 24/7 υπηρεσίας της Sophos, Managed Threat Response ή ως μέρος της δικής σας αυτοδιαχειριζόμενης, cross-product εκτεταμένης λύσης ανίχνευσης και ανταπόκρισης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Central Orchestration και πως να το αξιοποιήσετε θα βρείτε εδώ.

Πρόσθετες βελτιώσεις:

  • Διορθώσεις σε ευπάθειες FragAttack που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην προδιαγραφή Wi-Fi για όλες τα εσωτερικά και add-on WiFi modules για τις desktop συσκευές firewall των σειρών Sophos (XG). Όλες οι υπόλοιπες ενημερώσεις θα ακολουθήσουν όπως περιγράφεται εδώ.
  • Η ενισχυμένη υποστήριξη δημιουργίας/ επαναφοράς αντιγράφων ασφαλείας βελτιώνει τις λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας/ επαναφοράς σε διαφορετικά μοντέλα, αντιστοιχίζοντας καλύτερα τις θύρες διαχείρισης. Η έκδοση v18.5 MR1 μπορεί επίσης να επαναφέρει αντίγραφα ασφαλείας από την έκδοση v18 MR5 ή και παλαιότερα, συμπεριλαμβανομένων οποιονδήποτε παλαιότερων v17.5 MR.
  • Το κουμπί hardware reset της σειράς XGS σας δίνει τη δυνατότητα με ένα παρατεταμένο πάτημα να προχωρήσετε σε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στις συσκευές XGS Series (XGS 116 ή και νεότερα μοντέλα) για να προχωρήσετε σε ανάκτηση μετά από μία κακή διαμόρφωση.
  • Το VPN tunnel logging προσθέτει βελτιωμένη καταγραφή συμβάντων VPN tunnel flap και βελτιωμένο rekeying IPsec IKEv2
  • Η λειτουργία του Sophos DDNS (myfirewall.com) θα διακοπεί και δεν θα υποστηρίζει πλέον νέες εγγραφές. Είναι προγραμματισμένο να μην λειτουργεί από τις 31 Ιανουαρίου του 2022. Ανατρέξτε στο KBA-41764 για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πως να κάνετε εγγραφή στο πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης και να παρέχετε feedback

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι διαθέσιμη μέσω του προγράμματος πρώιμης πρόσβασης σε όλες τις συσκευές firewall, Sophos (XG) όπως στις XGS Series, XG Series, στις virtual και cloud συσκευές καθώς και σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες που εκτελούν το SFOS.

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες και τους συνδέσμους λήψης εδώ.

Μπορείτε να παρέχετε σχόλια πρώιμης πρόσβασης απευθείας στην προϊοντική ομάδα της Sophos χρησιμοποιώντας τον νέο και βελτιωμένο μηχανισμό feedback εντός του προϊόντος που εισήγαγε η εταιρεία με την έκδοση v18.5. Απλώς κάντε κλικ στο σύνδεσμο σχολίων στην επάνω δεξιά γωνία του περιβάλλοντος χρήσης στην κονσόλα web. Εναλλακτικά, μπορείτε να παρέχετε feedback μέσω της κοινότητας της Sophos.

Η νέα έκδοση αναμένεται να είναι διαθέσιμη αυτόματα για όλες τις συσκευές των πελατών της Sophos στις αρχές Αυγούστου.

Πηγή: Sophos