ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαθέσιμα τα Sophos Firewall OS v18.5 MR1 και Central Orchestration

Μετά από ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης, τα Sophos Firewall OS v18.5 MR1 και Sophos Central SD-WAN VPN Orchestration στο Sophos Central είναι ευρέως διαθέσιμα σε όλους.

SFOS v18.5 MR1

Η τελευταία έκδοση του SFOS περιλαμβάνει πολλές βελτιώσεις απόδοσης, ασφάλειας και νέα ή βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Περιλαμβάνει όλες τις εξαιρετικές δυνατότητες που λανσαρίστηκαν το τελευταίο έτος σε μία μεγάλη έκδοση που είναι τώρα διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές SFOS, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών XG Series, XGS Series, virtual, software, AWS, Azure – όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες.

Η έκδοση SFOS v18.5 MR1 επί του παρόντος έχει προωθηθεί σε όλες τις ενεργές συσκευές Sophos Firewall ωστόσο η ενημέρωση είναι διαθέσιμη για από το portal αδειοδότησης MySophos αν θέλετε να το εγκαταστήσετε πριν εμφανιστεί η σχετική ειδοποίηση για αναβάθμιση στη συσκευή σας. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

Διατηρήστε το firmware του firewall σας ενημερωμένο!!!

Και μην ξεχνάτε, μπορείτε να προγραμματίσετε τις ενημερώσεις υλικολογισμικού (firmware updates) μέσω του Sophos Central αν τα firewalls σας τρέχουν την έκδοση v18 MR4 ή νεότερη.

Sophos Central SD-WAN VPN Orchestration

Αν έχετε στήσει ποτέ κάνα δυο VPN tunnels ανάμεσα σε διαφορετικά firewalls, τότε θα γνωρίζετε πόσο χρονοβόρα και κουραστική μπορεί να είναι η διαδικασία. Το Sophos Central Orchestration καθιστά την διασύνδεση των VPN tunnels μεταξύ πολλαπλών Sophos Firewalls μία απλή και εύκολη εργασία.

<span
data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px;
overflow: hidden; line-height: 0;”
class=”mce_SELRES_start”></span>

Τι χρειάζεστε για να το αξιοποιήσετε

Υπάρχουν τρία προ-απαιτούμενα για το Central SD-WAN VPN orchestration:

  1. Τα firewalls που συμμετέχουν θα πρέπει να τρέχουν SFOS v18.5 MR1 (δείτε παραπάνω)
  2. Τα firewalls που λαμβάνουν μέρος θα πρέπει να είναι διαχειριζόμενα μέσω του Sophos Central (θα βρείτε οδηγίες εδώ)
  3. Τα firewalls που λαμβάνουν μέρος θα πρέπει να διαθέτουν άδεια ή δοκιμαστική άδεια για το Central Orchestration (δείτε παρακάτω)

Το Central Orchestration είναι μία νέα συνδρομητική άδεια διαθέσιμη και δοκιμαστικά για 30 ημέρες σε όλες τις συσκευές Sophos (XG) Firewall που τρέχουν το SFOS. Το Central Orchestration συμπεριλαμβάνεται χωρίς πρόσθετη χρέωση στο νέο bundle Xstream Protection για το Sophos Firewall αλλά είναι και διαθέσιμη ξεχωριστά ως συνδρομητική άδεια.

Αν και όλες οι άδειες Sophos (XG) Firewall επί του παρόντος βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης σε νέο σχήμα αδειοδότησης για τις επόμενες εβδομάδες, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Central Orchestration  trial οποιαδήποτε στιγμή μέσω του MySophos για να ξεκινήσετε άμεσα με το EAP:

  1. Συνδεθείτε στο MySophos Portal στη διεύθυνση Sophos.com/MySophos
  2. Προηγηθείτε στο: Network Protection > View Devices και κάντε κλικ στη συσκευή που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε το trial για να ανοίξετε και να δείτε τις λεπτομέρειες άδειας για τη συσκευή σας
  3. Τσεκάρετε το κουτάκι για τον έλεγχο του Central Orchestration και στη συνέχεια πατήστε Try Now (δείτε το screen shot που ακολουθεί)
  4. Η ενημέρωση άδειας θα συγχρονιστεί με το firewall εντός 24 ωρών ωστόσο μπορείτε να προχωρήσετε με το συγχρονισμό και χειροκίνητα από το firewall και στην ρύθμιση Administration > Licensing

Central Firewall Reporting Advanced

Η νέα συνδρομητική άδεια Central Orchestration περιλαμβάνει επίσης το Central Firewall Reporting Advanced με διατήρηση των δεδομένων στο Sophos Central για 30 ημέρες. Έτσι, σας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε όλες τις νέες εξαιρετικές αναφορές του Sophos Central αλλά και τα εργαλεία προσαρμοσμένων αναφορών για να λάβετε πληροφόρηση εις βάθος για όλα τα firewall σας ή οποιαδήποτε ομάδα firewall.

Μπορείτε εύκολα να επεκτείνετε τη διατήρηση δεδομένων για έως και ένα χρόνο μέσω πρόσθετων αδειών αποθηκευτικού χώρου. Ρίξτε μία ματιά στο εργαλείο εκτίμησης αποθηκευτικού χώρου για να πάρετε μία ιδέα για το τι είναι καλύτερο για τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Επιπλέον, το Central Firewall Reporting Advanced περιλαμβάνει τον connector Sophos XDR/MTR που επιτρέπει τον διαμοιρασμό δεδομένων του firewall για cross-product Extended Detection and Response και στην υπηρεσία 24/7 Managed Threat Response.

Επερχόμενα νέα χαρακτηριστικά για το Sophos Central Firewall

Η ομάδα εργάζεται ανελλιπώς προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά στο Sophos Central για τη διαχείριση του firewall και τη δημιουργία αναφορών. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες έρχονται δύο νέα πρόσθετα χαρακτηριστικά στο Central Orchestration που θα κάνουν αυτές τις δυνατότητες ακόμα πιο χρήσιμες…

  • Υποστήριξη Multiple WAN link – ενεργοποίηση σταθερών tunnels κατά μήκος δύο WAN links. Η τωρινή εφαρμογή υποστηρίζει μόνο ένα μοναδικό WAN link. Το νέο χαρακτηριστικό που θα υποστηρίζει πολλαπλούς συνδέσμους WAN αναμένεται τον Σεπτέμβριο.
  • Βελτιστοποιημένη NAT’d υποστήριξη firewall – υποστήριξη firewalls πίσω από συσκευές NAT σε περισσότερα σενάρια για αύξηση της ευελιξίας. Το χαρακτηριστικό αναμένεται να διατεθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Εκτός από τα παραπάνω, ετοιμάζονται νέα χαρακτηριστικά για να διατεθούν αργότερα μέσα στη χρονιά και τα οποία αφορούν το Central Management και Reporting, συμπεριλαμβανομένων των:

  • Βελτιστοποιημένη εικόνα αποθεματικού στο Partner Dashboard
  • Εξορθολογισμένη ένταξη νέων τειχών προστασίας για συνεργάτες
  • «Καρφίτσωμα» κανόνων τείχους προστασίας
  • Βελτιστοποιήσεις για ειδοποιήσεις και αντίγραφα ασφαλείας
  • Διαχείριση APIs
  • Προσθήκη υποστήριξης για περιοχές AWS
  • Διάφορες βελτιστοποιήσεις χρηστικότητας

Θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα και συναρπαστικά νέα για προϊόντα Sophos Network Security τους επόμενους μήνες.

Πηγή: Sophos