ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. H διαχείριση όλων σας των firewall μόλις έγινε απλούστερη

Από την ώρα που το XG Firewall εντάχθηκε στο Sophos Central στις αρχές της χρονιάς, η Sophos ξεκίνησε να του προσθέτει χαρακτηριστικά για να διευκολύνει την καθημερινή διαχείριση των firewall σας. Πρόσφατα, η ομάδα της Sophos βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματος πρόωρης πρόσβασης Firewall Group Management.

Οι νέες λειτουργίες του Sophos Central περιλαμβάνουν:

  • Διαχείριση και αποθήκευση προγραμματισμένων αντιγράφων ασφαλείας
  • Διαχείριση ενημερώσεων υλικολογισμικού
  • Εγκατάσταση/ ανάπτυξη νέων συσκευών XG Firewall χωρίς άγγιγμα (zero-touch)
  • Δυνατότητα ομαδικής διαχείρισης τειχών προστασίας για την εύκολη διατήρηση της σταθερότητας και συνέπειας κατά μήκος μίας ομάδας από τείχη προστασίας

Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας

Τα αντίγραφα ασφαλείας συνήθως δεν αποτελούν προτεραιότητα, μέχρι που πραγματικά να τα χρειαστείτε.

Η λειτουργία διαχείρισης αντιγράφων ασφαλείας παρέχει ηρεμία, αυτοματοποιώντας την διαδικασία διαχείρισης προγραμματισμένων αντιγράφων ασφαλείας. Τα αποθηκεύει για εσάς στο Sophos Central, οπότε στην περίπτωση που χρειαστεί να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας για κάποιο λόγο, η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή.

Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει:

  • Να προγραμματίζετε αντίγραφα ασφαλείας καθημερινά, σε εβδομαδιαία ή σε μηνιαία βάση για οποιοδήποτε από τα firewall σας ή για όλα τα firewalls σας
  • Να αποθηκεύετε τα τελευταία 5 αντίγραφα ασφαλείας για κάθε τείχος προστασίας
  • Να αποθηκεύετε μόνιμα ένα προτιμώμενο αντίγραφο ασφαλείας της επιλογής σας
  • Να προχωρήσετε στη λήψη ενός αρχείου αντιγράφου ασφαλείας ανά πάσα στιγμή ώστε να είναι έτοιμο για επαναφορά

Διαχείριση αναβάθμισης υλικολογισμικού

Για να διασφαλίσετε ότι το δίκτυό σας επωφελείται από τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, από τις τελευταίες βελτιστοποιήσεις, διορθώσεις και βελτιώσεις στην απόδοση, είναι σημαντικό να αναβαθμίζετε και να ενημερώνετε τα τείχη προστασίας (firewalls) σας. Αλλά, η ενημέρωση του υλικολογισμικού (firmware) σε διάφορα τείχη προστασίας ενδέχεται να απαιτεί πολύ χρόνο. Όχι πια όμως!

Αυτή η λειτουργία καθιστά την ενημέρωση του υλικολογισμικού του τείχους προστασίας τόσο εύκολη όσο είναι ένα απλό κλικ σε ένα κουμπί. Αφού ενεργοποιηθεί, όλη η διαδικασία λήψης της ενημέρωσης του υλικολογισμικού και η επανεκκίνηση της συσκευής γίνεται απροβλημάτιστα, χωρίς να απαιτείται κάποια πρόσθετη ενέργεια από μέρους σας.

Zero-Touch Deployment

Ορισμένες φορές χρειάζεται να ρυθμίσετε ένα τείχος προστασίας σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία και ίσως να μην έχετε την τεχνογνωσία που απαιτείται εκείνη την ώρα για να το ρυθμίσετε πλήρως. Σε αυτό το σημείο εισέρχεται η δυνατότητα «zero-touch deployment».

Τώρα, μπορείτε να «περάσετε» το τείχος προστασίας απευθείας στην απομακρυσμένη τοποθεσία και να το διαμορφώσετε από το Sophos Central χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε την συσκευή οι ίδιοι.

Χρειάζεστε μόνο κάποιον εκεί για να αποσυσκευάσει, να το συνδέσει, να τοποθετήσει ένα USB stick που διαθέτει το αρχείο ρύθμισης παραμέτρων που δημιουργήσατε και να το εκκινήσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να το ρυθμίσετε πλήρως από το Sophos Central.

Εφαρμογή zero-touch deployment σε τρία απλά βήματα:

Ομαδική Διαχείριση Firewalls

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε την πολιτική, objects και άλλες ρυθμίσεις σε μια ομάδα από τείχη προστασίας για λόγους συνέπειας. Μπορείτε να κάνετε μια αλλαγή μία φορά και να την εφαρμόσετε αυτόματα σε όλα τα τείχη προστασίας της ομάδας.

Αυτές οι νέες δυνατότητες στο Sophos Central είναι ιδανικές για τους εταίρους MSP και κάθε πελάτη που διαχειρίζεται πολλαπλά τείχη προστασίας.

  • Απλά και εύκολα διατηρείτε τη συνέπεια σε ένα μεγάλο κατανεμημένο δίκτυο
  • Εξοικονομείτε χρόνο και προσπάθεια στην διαχείρισης μιας ομάδας από τείχη προστασίας
  • Μπορείτε να παρακολουθείτε και να έχετε πρόσβαση σε όλα τα firewalls σας μέσω του Sophos Central – χωρίς επιπλέον χρέωση.

Ξεκινώντας με το Πρόγραμμα Πρόωρης Πρόσβασης

Θα χρειαστεί να έχετε τείχη προστασίας που να εκτελούν την έκδοση EAP του XG Firewall v18 για να τα προσθέσετε σε ομάδες για να αξιολογήσετε τις νέες δυνατότητες διαχείρισης ομάδας τείχους προστασίας.

Πως να ενταχθείτε στο EAP (πρόγραμμα πρόωρης πρόσβασης) σε 3 απλά βήματα:

  1. Συνδεθείτε στον κεντρικό λογαριασμό της Sophos Central
  2. Στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε “Πρόγραμμα πρόωρης πρόσβασης” από το μενού κάτω από το όνομά σας
  3. Αναζητήστε την ιδιότητα μέλους της ομάδας Firewall και κάντε κλικ στην επιλογή Join

Οι νέες δυνατότητες ομαδικής διαχείρισης θα βρίσκονται στη συνέχεια στο τμήμα Διαχείρισης Τείχους προστασίας του Sophos Central.

Επισκεφθείτε τα Community Forums της Sophos για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να κάνετε τα πολύτιμα σχόλιά σας.