ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Επεκτείνετε την ορατότητα σε όλο το περιβάλλον σας στο cloud

H Sophos βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το προϊόν «Intercept X for Server Advanced with EDR» ενισχύθηκε με ισχυρά χαρακτηριστικά «cloud visibility» δανεισμένα από το Cloud Optix.

Τώρα, οι πελάτες της Sophos, εκτός από λεπτομερέστερη εικόνα για τους φόρτους εργασίας τους στο σύννεφο ανεξαρτήτως παρόχου ή πλατφόρμας (π.χ AWS, Azure ή GCP) αποκτούν και πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες για τα περιβάλλοντα cloud τους σε ευρύτερο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για ομάδες ασφαλείας, hosts, κοινόχρηστους χώρους αποθήκευσης, βάσεις δεδομένων, λειτουργίες άνευ διακομιστή (serverless), κοντέινερ κ.ά.

Δείτε όλο το περιβάλλον cloud σας

Η δυναμική φύση των περιβαλλόντων cloud – με τα διάφορα εταιρικά δεδομένα και περιουσιακά στοιχεία να «ανεβαίνουν» και να «κατεβαίνουν»- όπως και όταν είναι απαραίτητο για να καλυφθούν οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις – ενδέχεται να κάνει τις αξιολογήσεις ασφάλειας και συμμόρφωσης χρονοβόρες. Σε αρκετές περιπτώσεις, είναι απαραίτητη η σύνδεση σας σε πολλές διαφορετικές κονσόλες και η χειροκίνητη συγκέντρωση πληροφοριών για να αποκτήσετε την πλήρη εικόνα.

Με τη Sophos ωστόσο κάτι τέτοιο είναι απλό. Στη διάθεση σας και άμεσα, λαμβάνετε λεπτομερή πληροφόρηση για ολόκληρη την υποδομή σας στο σύννεφο από διάφορους παρόχους υπηρεσιών δημόσιου cloud, σε μία οθόνη και σε μία μόνο κονσόλα διαχείρισης.

Μπορείτε να προχωρήσετε σε λεπτομερή έλεγχο των δεδομένων σας για να αποκτήσετε λεπτομερή εικόνα για τα περιουσιακά στοιχεία σας αλλά και για την στρατηγική ασφάλειας σας στο cloud.

Προστατεύστε όλο το περιβάλλον cloud σας

Αυτοματοποιημένες σαρώσεις θα ανιχνεύσουν τυχόν μη ασφαλή deployments, ενώ παρέχεται καθοδήγηση για την επίλυση ενδεχόμενων προβλημάτων. Μπορούν επίσης να εφαρμοστούν guardrails για το κλείδωμα των ρυθμίσεων, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν μπορούν να παραβιαστούν ως συνέπεια κάποιας εκούσιας (π.χ. για κακόβουλους σκοπούς) ή μη ηθελημένης ενέργειας παραμένοντας σε μη ασφαλή κατάσταση.

Η τεχνητή νοημοσύνη παρακολουθεί τα φυσιολογικά μοτίβα συμπεριφοράς, προχωρώντας στην αναζήτηση οποιασδήποτε ύποπτης δραστηριότητας, όπως είναι για παράδειγμα ανώμαλα μοτίβα επισκεψιμότητας ή ασυνήθιστες προσπάθειες σύνδεσης σε λογαριασμούς cloud. Τα ζητήματα στη συνέχεια επισημαίνονται και ιεραρχούνται βάσει επικινδυνότητας στη περίπτωση που απαιτηθεί χειροκίνητη παρέμβαση.

Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος όσων παρέχονται:

  • Απόθεμα περιουσιακών στοιχείων στο cloud – μπορείτε να δείτε με λεπτομέρεια το απόθεμα ολόκληρης της υποδομής cloud (π.χ. υπολογιστές νέφους, λειτουργίες άνευ διακομιστή, κάδοι S3, βάσεις δεδομένων και φόρτους εργασίας cloud) εξαλείφοντας την ανάγκη να προχωρήσετε στη χρονοβόρα χειροκίνητη συγκέντρωση τους.
  • Ανίχνευση ανωμαλιών πρόσβασης και κίνησης – ασυνήθιστες προσπάθειες σύνδεσης και ύποπτα μοτίβα επισκεψιμότητας εντοπίζονται αυτόματα και αποκλείονται ή επισημαίνονται στον διαχειριστή αναλόγως την περίπτωση.
  • Σαρώσεις ασφαλείας – οι καθημερινές και κατ’ απαίτηση σαρώσεις παρακολουθούν το περιβάλλον σας στο cloud για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του διαρκώς. Τα ζητήματα επιλύονται αυτόματα όπου είναι δυνατόν, ενώ αν απαιτηθεί χειροκίνητη παρέμβαση ειδοποιείται ο διαχειριστής.
  • Guardrails ρυθμίσεων – σταματήστε τις παραβιάσεις εξαιτίας εκούσιων ή ακούσιων παρεμβάσεων στις ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη στάση ασφαλείας σας.
  • Πολιτικές συμμόρφωσης – βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον cloud βρίσκεται σε συμμόρφωση με τις βέλτιστες πρακτικές του Center for Internet Security (CIS), συμβάλλοντας στη διατήρηση της στρατηγικής ή της στάσης ασφαλείας σας στο βέλτιστο επίπεδο.
  • Ενσωματώσεις διαχείρισης ειδοποιήσεων – λάβετε ειδοποιήσεις μέσω email όταν απαιτείται μη αυτόματη παρέμβαση.

Ισχυρή ορατότητα και προστασία για κάθε εγκατάσταση

Αυτή η συναρπαστική νέα λειτουργικότητα cloud είναι διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες του Intercept X Advanced for Server with EDR χωρίς πρόσθετο κόστος. Συνδεθείτε στην κεντρική κονσόλα Sophos, επιλέξτε Cloud Optix και θα είστε σε θέση να ξεκινήσετε άμεσα.

Όσοι από τους σημερινούς πελάτες της Sophos που χρησιμοποιούν το Sophos Central θέλουν να δοκιμάσουν αυτή τη νέα λειτουργικότητα – μαζί με τις λειτουργίες EDR IT που διατέθηκαν πρόσφατα και τις δυνατότητες κυνηγιού απειλών (threat hunting)- μπορούν να ξεκινήσουν τη δοκιμή μέσα από τη κονσόλα Sophos Central.

Αν δεν έχετε λογαριασμό Sophos Central, μπορείτε να προχωρήσετε σε εγγραφή για μια δοκιμή στο Sophos.com.

Το Intercept X Advanced for Server with EDR και το Intercept X Advanced with EDR παρέχουν στους οργανισμούς απαράμιλλη ορατότητα και προστασία σε όλο το cloud, στις εγκαταστάσεις ρους και στα εικονικά κέντρα τους. Το Cloud Optix ρίχνει φως στο πλήρες εύρος των περιβαλλόντων cloud, δείχνοντας τι υπάρχει, τι χρειάζεται προστασία και διασφαλίζει ότι όλα είναι ασφαλή και προστατευμένα.