ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Οδηγός κυβερνοασφαλείας: Προστατεύοντας τον κατασκευαστικό κλάδο

Ο κατασκευαστικός ή μεταποιητικός κλάδος γνωρίζει την «4η Βιομηχανική Επανάσταση» (Industry 4.0)»: έξυπνα εργοστάσια εξοπλισμένα με βιομηχανικές συσκευές IoT, ρομποτικά μηχανήματα και προηγμένα αναλυτικά στοιχεία φέρνουν την επανάσταση στις κατασκευαστικές λειτουργίες.

Πιο συγκεκριμένα, εντός των «έξυπνων εργοστασίων» βρίσκονται κυβερνο-φυσικά συστήματα που παρακολουθούν και εποπτεύουν τις φυσικές διαδικασίες, δημιουργούν ένα εικονικό αντίγραφο του φυσικού κόσμου και παίρνουν αποκεντρωμένες αποφάσεις. Μέσω του Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT), τα κυβερνο-φυσικά συστήματα επικοινωνούν και συνεργάζονται μεταξύ τους αλλά και με ανθρώπους σε πραγματικό χρόνο τόσο εσωτερικά όσο και σε οργανωτικές υπηρεσίες που προσφέρονται και χρησιμοποιούνται από συμμετέχοντες της αλυσίδας αξίας.

Παρόλα αυτά, η ταχεία ψηφιοποίηση, η έλλειψη προτύπων κυβερνοασφάλειας που συνάδουν με τον ρυθμό ανάπτυξης, η σύγκλιση IT/OT και η χαμηλή ανοχή του κλάδου στις διακοπές λειτουργίας αυξάνουν την επιφάνεια επίθεσης. Οι κατασκευαστές και τα εργοστάσια αναζητούν λύσεις σε απειλές και κινδύνους όπως η εκμετάλλευση ευπαθειών, η διαρροή δεδομένων και η δολιοφθορά στην παραγωγή, δηλαδή σε πράγματα που μαστίζουν τη βιομηχανία σήμερα.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι προκλήσεις στην κυβερνοασφάλεια για τους κατασκευαστές αυξάνονται τόσο σε όγκο όσο και σε πολυπλοκότητα: το 55% των κατασκευαστικών οργανισμών επλήγη από ransomware το 2021 -αύξηση 52% σε σχέση με το 2020. Το 61% των κατασκευαστών επίσης ανέφερε αύξηση στον όγκο των επιθέσεων, το 66% ανέφερε αύξηση στην πολυπλοκότητα των επιθέσεων και το 51% ανέφερε αύξηση στον αντίκτυπο των επιθέσεων.

Το εξελισσόμενο τοπίο απειλών στην μεταποίηση

  • Εκτός από τον αυξανόμενο επαγγελματισμό και τις εξελισσόμενες τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες που χρησιμοποιούνται από τις κυβερνοεγκληματικές ομάδες, υπάρχουν ορισμένοι ακόμη παράγοντες που αυξάνουν τις προκλήσεις για την κυβερνοασφάλεια στον συγκεκριμένο κλάδο:
  • Οι κατασκευαστές οφείλουν να διασφαλίσουν και να προστατεύσουν την πρόσβαση στα κρίσιμα βιομηχανικά συστήματα ελέγχου και στα δεδομένα τους
  • Οι απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος -πιο συγκεκριμένα οι στοχευμένες (spear-phishing) επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος- είναι εύκολοι τρόποι για τους εισβολείς να αποκτήσουν πρόσβαση σε συστήματα παραγωγής και πολύτιμα δεδομένα
  • Κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας όπως σχέδια προϊόντων, φόρμουλες, πατέντες διεργασιών και άλλη μοναδική τεχνογνωσία ενός κατασκευαστικού οργανισμού από κυβερνοεγκληματίες, ανταγωνιστές και πρώην υπαλλήλους
  • Κίνδυνος από υπαλλήλους-κατόχους εμπιστευτικών πληροφοριών που έχουν εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ιδιόκτητα δεδομένα ή ελέγχους σε κρίσιμες παραγωγικές εργασίες, οι οποίοι θα μπορούσαν να καταχραστούν τα προνόμια τους για να κλέψουν εμπορικά μυστικά, να προκαλέσουν δολιοφθορά σε κατασκευαστικές διαδικασίες ή καταστροφή εξοπλισμού μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης
  • Οι κατασκευαστές βασίζονται σε ένα τεράστιο και πολύπλοκο δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας που είναι ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις
  • Οι κατασκευαστές χρειάζεται να προστατεύουν τα παλαιότερα ή μη ενημερωμένα/unpatched συστήματα ελέγχου και τις διαδικασίες τους
  • Οι κυβερνοεγκληματίες προσπαθούν ενεργά να εκμεταλλευτούν τη χρήση τεχνολογιών που βασίζονται στο υπολογιστικό/αποθηκευτικό νέφος καθώς οι πρακτικές κυβερνοασφάλειας είναι λιγότερο δοκιμασμένες/καθιερωμένες από ότι στα παραδοσιακά περιβάλλοντα εσωτερικής εγκατάστασης.

Η Sophos μπορεί να βοηθήσει

Κατεβάστε το whitepaper της Sophos με την ονομασία «Cybersecurity Guide for Manufacturing Industry» για να μάθετε πως μπορεί η Sophos να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν οι πιο κοινές προκλήσεις στην κυβερνοασφάλεια με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο κατασκευαστικός τομέας σήμερα.

Η υπηρεσία Sophos MDR είναι μία πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία, διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, η οποία παρέχεται από μηχανικούς και αναλυτές που εξειδικεύονται στον εντοπισμό απειλών και στην απόκριση στην περίπτωση προηγμένων κυβερνοεπιθέσεων, τις οποίες οι τεχνολογικές λύσεις από μόνες τους δεν μπορούν να αποτρέψουν. Ως ο πιο αξιόπιστος πάροχος MDR στον κόσμο και με πολλές εκατοντάδες πελατών στον εκπαιδευτικό κλάδο, η Sophos έχει απαράμιλλο βάθος και εύρος τεχνογνωσίας όσον αφορά τις απειλές που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός τομέας. Το Sophos MDR εφαρμόζει διδάγματα από την υπεράσπιση ενός κατασκευαστικού οργανισμού σε όλους τους υπόλοιπους στον κλάδο, δημιουργώντας «κοινοτική ασυλία» και ενισχύοντας τις άμυνες όλων.

«Με το Sophos MDR μειώσαμε δραματικά τον χρόνο ανταπόκρισης στις απειλές».

Tata BlueScope Steel

«Η ικανότητα του Sophos MDR να εφιστά την προσοχή μας στις απειλές και να τις αντιμετωπίζει ή να τις αφαιρεί γρήγορα, λειτουργεί απελευθερωτικά και μας επιτρέπει να εστιάσουμε σε υψηλότερης αξίας εργασίες».

Tomago Aluminium

«Η Sophos απελευθερώνει τις ομάδες πληροφορικής ώστε να αναλαμβάνουν περισσότερο προληπτικές εργασίες αντί να παρασύρονται στη διαχείριση προκλήσεων ασφάλειας».

AG Barr

Το Sophos ZTNA εξαλείφει τους ευάλωτους VPN clients, παρέχοντας τη δυνατότητα να προσφέρετε ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε πόρους για τους απομακρυσμένους χρήστες που ορίζονται από τις πολιτικές σας. Καταργεί την ενυπάρχουσα/υπονοούμενη εμπιστοσύνη στις εφαρμογές, στους χρήστες και στις συσκευές του περιβάλλοντός σας, επιτρέποντας την τμηματοποιημένη πρόσβαση στα συστήματα και στους πόρους σας αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων ασφαλούς πρόσβασης της Sophos (Sophos Secure Access Portfolio) δίνει τη δυνατότητα σε κατασκευαστές και εργοστάσια να συνδέουν απομακρυσμένα γραφεία και παραρτήματα, να παρέχουν πρόσβαση σε κρίσιμες εφαρμογές νέφους και SaaS όπως είναι οι Dropbox, Salesforce και άλλες και να μοιράζονται δεδομένα και πληροφορίες μεταξύ τοποθεσιών.

Περιλαμβάνει:

  • Sophos ZTNA για υποστήριξη ασφαλούς πρόσβασης σε εφαρμογές.
  • Remote Ethernet συσκευές Sophos SD-RED για την ασφαλή επέκταση του δικτύου σας σε τοποθεσίες υποκαταστημάτων και απομακρυσμένες συσκευές.
  • Σημεία πρόσβασης Sophos Wireless για εύκολη και ασφαλή ασύρματη δικτύωση
  • Sophos Switches για ασφαλή πρόσβαση στο δίκτυο (LAN).

Επιπλέον, για την απλοποίηση της διαχείρισης, τα πάντα είναι διαχειριζόμενα μέσω μίας ενιαίας πλατφόρμας ασφάλειας που βασίζεται στο νέφος, την Sophos Central. 

Μιλήστε με έναν ειδικό

Για να μάθετε περισσότερα και να συζητήσετε το πως μπορεί η Sophos να σας βοηθήσει, επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο της Sophos ή ζητήστε να σας καλέσουν οι ειδικοί μας σε θέματα ασφάλειας.

Πηγή: Sophos