ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos Connect 2.0: Διαθέσιμο για δοκιμή μέσω προγράμματος πρώιμης πρόσβασης

Το Sophos Connect είναι ο δωρεάν VPN client της εταιρείας, ο οποίος σχεδιάστηκε ειδικά για να παρέχει τη δυνατότητα σε απομακρυσμένους χρήστες/ υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση σε ένα προστατευμένο από το XG Firewall εταιρικό δίκτυο από οπουδήποτε στον κόσμο.

Σήμερα, το Sophos Connect 2.0 διαθέτει ακόμα περισσότερα νέα χαρακτηριστικά, και μπορείτε να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε άμεσα.

Να γνωρίζετε επίσης, ότι ως νόμιμος πελάτης XG Firewall, δεν θα επωμιστείτε με πρόσθετα κόστη για τις απομακρυσμένες συνδέσεις VPN – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες επιθυμείτε (όσες έχε δυνατότητα να προσφέρει το firewall σας) για να υποστηρίξετε το απομακρυσμένο προσωπικό σας – καθώς προσφέρονται δωρεάν ως μέρος της βασικής άδειας χρήσης.

Τι νέο φέρνει το Sophos Connect 2.0

Το πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης για το Sophos Connect 2.0 βρίσκεται σε εξέλιξη, το οποίο προσφέρει υποστήριξη για SSL VPN στα Windows καθώς και μια σειρά από άλλες βελτιώσεις.

  • Υποστήριξη SSL VPN στα Windows
  • Υποστήριξη μαζικής εφαρμογής διαμορφώσεων SSL ή / και IPSec VPN μέσω ενός provisioning αρχείου
    • Η ίδια, βολική εφαρμογή όπως στην περίπτωση του Sophos Connect v1 για IPSec
    • Υποστήριξη για κωδικούς μίας χρήσης (OTP)
    • Βελτιωμένη υποστήριξη ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) τύπου DUO (κατά τη σύνδεση στο XG Firewall v18)
    • Επιλογή Auto-Connect
    • Επιλογή εκτέλεσης ενός logon script κατά τη σύνδεση
    • Έλεγχος διαθεσιμότητας remote gateway
  • Αυτόματος συγχρονισμός της πιο πρόσφατης πολιτικής χρήστη, αν η πολιτική SSL ενημερώνεται στο τείχος προστασίας (κατά τη χρήση του provisioning αρχείου), καθώς και χειροκίνητος επανασυγχρονισμός της τελευταίας πολιτικής
  • Αυτόματη μετάβαση στον επόμενο σύνδεσμο WAN του τείχους προστασίας στην περίπτωση αποτυχίας ενός συνδέσμου
  • Συσχέτιση επέκτασης αρχείου για αρχεία πολιτικής – εισάγετε ένα αρχείο πολιτικής στο Sophos Connect κάνοντας απλώς διπλό κλικ πάνω του στον Windows Explorer ή ανοίγοντας το αρχείο που επισυνάπτεται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ξεκινώντας

Μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα με το πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης, επισκεπτόμενοι τη κοινότητα XG Firewall της Sophos. Εκεί θα βρείτε την πλήρη λίστα με τις αλλαγές και τα νέα χαρακτηριστικά, οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του provisioning αρχείου καθώς και το ίδιο το αρχείο για να το κατεβάσετε. Η λίστα με όλες τις οδηγίες βρίσκεται επίσης και στο Internet.

SSL vs IPSec

Με το Sophos Connect 2 να υποστηρίζει πλέον τόσο τη τεχνολογία SSL όσο και τη τεχνολογία IPSec VPN, ενδεχομένως να αναρωτηθείτε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθεμιάς καθώς και ποια είναι καλύτερη για να χρησιμοποιήσετε.

Σε γενικές γραμμές, το SSL VPN, που μπορεί να λειτουργήσει μέσω της θύρας 443, όπως κάθε κρυπτογραφημένη σύνδεση ιστοσελίδας, θα παρουσιάσει λιγότερα εμπόδια και θα λειτουργεί από μεγαλύτερη ποικιλία τοποθεσιών, όπως από δημόσια σημεία πρόσβασης WiFi και δίκτυα ξενοδοχείων.

Το IPSec συνήθως είναι αποτελεσματικότερο, αλλά χρησιμοποιεί τις θύρες UDP 500 και 4500 με αποτέλεσμα οι συνδέσεις να αποκλείονται από ορισμένα τείχη προστασίας τρίτων. Αν ωστόσο ο χρήστης έχει τον πλήρη έλεγχο του τείχους προστασίας ή του δρομολογητή και μπορεί να ανοίξει αυτές τις θύρες, τότε θα διαπιστώσει ότι το IPSec προσφέρει περισσότερο προβλέψιμη απόδοση.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Sophos Connect 2 είναι ότι μπορείτε πλέον να προσφέρετε και τις δύο τεχνολογίες με ένα μοναδικό client. Παρόλα αυτά, από τη Sophos ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να εκμεταλλευτούν τη νέα δυνατότητα SSL VPN για την πρόσθετη ευελιξία που προσφέρει.