ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το Sophos Cloud Optix ανταποκρίνεται με άνεση στις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ασφάλεια του δημόσιου cloud

Αποφασίζετε να μεταβείτε στο δημόσιο σύννεφο με το όνειρο της εξοικονόμησης κόστους διαχείρισης της πληροφοριακής υποδομής, της προστιθέμενης ευελιξίας και της πλήρους αξιοποίησης της διαδικασίας devOps για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της παράδοσης προϊόντων.

Η μετακίνηση στις Web Services της Amazon, στο Microsoft Azure ή στην Google Cloud Platform μπορεί να φέρει όλα αυτά τα καλά πράγματα. Αλλά σύντομα θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τη νέα πρόκλησή των ολοένα και πιο πολύπλοκων επιθέσεων που στοχεύουν σε ένα περισσότερο διασκορπισμένο δίκτυο multi-cloud.

Αυτό ακριβώς ανακάλυψε η Sophos στην πιο πρόσφατη έρευνα της σε 10 cloud «honeypots» που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Μόλις ξεκίνησε η λειτουργία των «honeypots», δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστος χρόνος για τους επιτιθέμενους για να ανακαλύψουν την υπηρεσία SSH και να ξεκινήσουν τις προσπάθειες σύνδεσης με αυτά. Σε μια περίπτωση, η επίθεση σε ένα «honeypot» ξεκίνησε μόλις ένα λεπτό μετά το deployment. Και μόλις ξεκίνησαν οι προσπάθειες σύνδεσης, οι επιθέσεις ήταν αμείλικτες και συνεχείς. 

Χαμογελάστε ξανά

Για να λύσετε το πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας cloud και να αρχίσετε και πάλι να αφιερώνετε χρόνο σε έργα που προωθούν την ανάπτυξη της επιχείρησής σας και όχι σε ανησυχίες που σχετίζονται με την ασφάλεια, η Sophos είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το λανσάρισμα του Sophos Cloud Optix.

Η τελευταία προσθήκη στη σειρά Sophos Public Cloud Security, το Cloud Optix είναι ένα νέο, ισχυρό εργαλείο που σας επιτρέπει να βλέπετε με ακρίβεια τι «τρέχετε» στο cloud ανά πάσα στιγμή, συνδυάζοντας τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και του αυτοματισμού για να απλοποιήσετε τη συμμόρφωση, τη διακυβέρνηση και την παρακολούθηση της ασφάλειας στο σύννεφο. Και μπορείτε να ξεκινήσετε να το λειτουργείτε σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Δεν μπορείτε να διασφαλίσετε ότι δεν μπορείτε να δείτε 

Η λειτουργία πολλαπλών περιβαλλόντων σύννεφου, και ενδεχομένως από πολλαπλούς παρόχους, καθιστά δύσκολη υπόθεση την οπτικοποίηση ή την απεικόνιση του πραγματικού δικτύου cloud σας και των περιουσιακών στοιχείων σας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να περάσετε μέρες ή και εβδομάδες προετοιμάζοντας ακριβή διαγράμματα για να βεβαιωθείτε ότι έχουν διαμορφωθεί σωστά ώστε να είναι προετοιμασμένο για έλεγχο. Το Cloud Optix είναι μια «agentless» λύση που κάνει το παραπάνω σε δευτερόλεπτα με πλήρη απογραφή δικτύου, οπτικοποίηση τοπολογίας και συνεχή παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων. Αλλά μην δίνεται σημασία στο τι λέει μόνο η ίδια η Sophos, αλλά διαβάστε και τι λέει η HubSpot που επέλεξε την λύση της Sophos:

                                            «Το Sophos Cloud Optix μας παρέχει ένα ολοκληρωμένο διάγραμμα τοπολογίας δικτύου απεικονίζοντας την κίνηση των δεδομένων στο περιβάλλον cloud σε πραγματικό χρόνο. Τώρα, έχω την καλύτερη εικόνα για τη στάση ασφαλείας του δικτύου cloud από ποτέ άλλοτε».

                                        – Jessica Mazzone, Μηχανικός Ασφαλείας, HubSpot Inc.

Η αλλαγή περιβαλλόντων απαιτεί συνεχή συμμόρφωση 

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο, αυτομάτως κλιμακούμενο δημόσιο περιβάλλον cloud, η αυτόματη ανίχνευση αλλαγών σε πραγματικό χρόνο στα περιβάλλοντα cloud σας εξασφαλίζει πολύτιμο χρόνο. Το Cloud Optix παρακολουθεί συνεχώς τη συμμόρφωση, με προσαρμοσμένα (custom) ή έτοιμα «templates» για πρότυπα όπως τα SOC2, HIPAA και GDPR, και οι αναφορές παράγονται σε δευτερόλεπτα.

Αρκεί να αφήσετε ανοιχτή μία πόρτα 

Το μεγαλύτερο ζήτημα στην ασφάλεια cloud δεν είναι απαραίτητα κάποιο νέο είδος κακόβουλου λογισμικού, αλλά να βεβαιωθείτε ότι η αρχιτεκτονική σας είναι ασφαλής και ότι έχετε εξασφαλίσει την σωστή και απαραίτητη ορατότητα.

Στην έκθεσή της, η Sophos διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, οι διακομιστές cloud υποβλήθηκαν σε 13 απόπειρες επίθεσης ανά λεπτό, ανά «honeypot». Έτσι, εάν αφήσετε κατά λάθος τους storage buckets Amazon S3 εκτεθειμένους δημοσίως ή αν αφήσετε μια βάση δεδομένων MongoDB ανοιχτή στο δημόσιο διαδίκτυο, κινδυνεύετε να βρεθείτε στα πρωτοσέλιδα των τεχνολογικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων για τους λάθος λόγους. 

Το Cloud Optix διαθέτει μια σειρά από δυνατότητες αντιμετώπισης των απειλών και ειδοποιήσεων για να σας βγάλει από την δύσκολη θέση: Από την ανίχνευση ύποπτων μοτίβων κίνησης δεδομένων στο δίκτυο (π.χ μία παραβίαση δεδομένων που πραγματοποιείται τη δεδομένη στιγμή, τα κοινά κλειδιά πρόσβασης στον λογαριασμό του πάροχου cloud, μέχρι την αποθήκευση δεδομένων που παραμένουν εκτεθειμένα στο δημόσιο διαδίκτυο και πολλά άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ευρήματά της Sophos, μπορείτε να διαβάστε την πλήρη έκθεση της εδώ ή μπορείτε να διαβάσετε μία περίληψη της στο άρθρο της ιστοσελίδας Naked Security.

Για να μάθετε περισσότερα για το Sophos Cloud Optix και τους τρόπους που μπορεί να σας βοηθήσει να απλοποιήσετε το «visibility», τη συμμόρφωση και την ανταπόκριση σας ενάντια σε απειλές, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.sophos.com/cloud-optix.