ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το Sophos Central έγινε 10 ετών!

Η κορυφαία και πλέον έμπιστη πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας προστατεύει πλέον περισσότερες από 25 εκατομμύρια συσκευές!

Η 29η Ιουλίου ήταν ένα συναρπαστικό ορόσημο για τη Sophos καθώς σηματοδότησε την 10η επέτειο του Sophos Central, την πλέον δημοφιλούς cloud-based πλατφόρμας κυβερνοασφάλειας.

Έχοντας διατεθεί με την ονομασία Sophos Cloud, η πλατφόρμα τότε υποστήριζε σε πρώτη φάση τις λύσεις Sophos Endpoint και Server για τους πελάτες της εταιρείας στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σήμερα, η πλατφόρμα Sophos Central αποτελεί την πλατφόρμα διαχείρισης για όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα ασφαλείας επόμενης γενιάς της Sophos για όλους τους πελάτες και συνεργάτες της σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι χρήστες μπορούν να προχωρήσουν στην εγκατάσταση, εφαρμογή και διαχείριση όλων των λύσεων ασφαλείας τους χρησιμοποιώντας μία κονσόλα: από την υπηρεσία MDR και τα εργαλεία λειτουργιών ασφαλείας XDR, μέχρι τη λύση προστασίας τερματικών συσκευών (endpoint), τις λύσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ασφαλείας cloud καθώς και την πλήρη δικτυακή στοίβα της Sophos.

Το Central με αριθμούς

Για όσους από εσάς απολαμβάνετε να βάζετε αριθμούς δίπλα σε πράγματα, η Sophos μοιράστηκε ορισμένα νέα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη χρήση της πλατφόρμας Sophos Central.

  • Πάνω από 432.000 οργανισμοί χρησιμοποιούν επί του παρόντος το Sophos Central για την προστασία του οργανισμού τους -περισσότερο από τον πληθυσμό της Ισλανδίας ή της κοινοπολιτείας των Μπαχαμών
  • Πάνω από 7 εκατομμύρια είναι οι συσκευές που «φιλοξενούνται» στο Sophos Central -περισσότερες από τους συνδυασμένους πληθυσμούς της Σουηδίας, της Σιγκαπούρης και της Νέας Ζηλανδίας!
  • 120 TeraBytes δεδομένων μεταφορτώνονται στη Sophos Data Lake σε καθημερινή βάση -ποσότητα ισοδύναμη με 1MB για κάθε άτομο που κατοικεί στην Ιαπωνία

Με όλα τα σημερινά εργαλεία να βασίζονται στο νέφος (cloud-based), τα δεδομένα παίζουν κυρίαρχο ρόλο στις λήψεις αποφάσεων των πελατών ενώ υπόκειται και σε διάφορες νομοθεσίες για την προστασία τους. Καθώς η ζήτηση για το Sophos Central αυξήθηκε, τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας αυξήθηκαν παράλληλα σε αριθμό: από τρία κέντρα δεδομένων το 2013, η Sophos πλέον διατηρεί εννέα σε ολόκληρη την ΕΕ (x2), τις ΗΠΑ (x2), τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Ινδία και τη Βραζιλία.

Παραδίδοντας ανώτερα αποτελέσματα κυβερνοασφάλειας

Αν και οι αριθμοί αποδεικνύουν τη δημοτικότητα της πλατφόρμας της Sophos, αυτό για το οποίο η Sophos αισθάνεται περήφανη είναι τα εκπληκτικά αποτελέσματα κυβερνοασφάλειας που προσφέρει το Sophos Central για τους πελάτες και τους συνεργάτες της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι οργανισμοί που εκτελούν το Sophos Central για τη διαχείριση των αμυνών τους αναφέρουν με συνέπεια σημαντικά οφέλη προστασίας και αποτελεσματικότητας, τα οποία έχουν πραγματικό καθημερινό αντίκτυπο στη λειτουργία τους, συμπεριλαμβανομένης:

  • Της μείωσης κατά 85% του αριθμού των περιστατικών/ συμβάντων κυβερνοασφάλειας που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες τους
  • Της μείωσης κατά 90% του χρόνου που απαιτείται για την καθημερινή διαχείριση της κυβερνοασφάλειας
  • Του διπλασιασμού της αποτελεσματικότητας της ομάδας πληροφορικής τους (IT team)

Η πλατφόρμα Sophos Central επιτρέπει στις ομάδες πληροφορικής να μην μεταπηδούν από κονσόλα σε κονσόλα για τη διαχείριση της κυβερνοασφαλείας του οργανισμού αλλά να διαχειρίζονται τα πάντα από ένα μέρος και μία, μοναδική και ενιαία κονσόλα. Αν απαιτηθεί η διερεύνηση μίας ειδοποίησης/ ενός συναγερμού, μπορείτε να ακολουθήσετε το ίχνος απρόσκοπτα σε όλες τις τεχνολογίες προστασίας για να φτάσετε γρήγορα στη ρίζα του ζητήματος και να το αποκαταστήσετε καταλλήλως. Οι με βάση τον χρήστη πολιτικές καθιστούν απλή και γρήγορη την συνεπή εφαρμογή των κατάλληλων προσεγγίσεων σε όλα τα εργαλεία ασφάλειας δικτύου και τερματικών συσκευών (endpoint, network).

Η Sophos αναγνωρίζει ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και το Sophos Central αποτελεί ένα εξαιρετικά ευέλικτο εργαλείο που προσαρμόζεται στις ανάγκες των πελατών της. Οι διαισθητικοί πίνακες ελέγχου και οι διορθώσεις με ένα κλικ υπάρχουν για να προσφέρουν υποστήριξη στις ιδιαίτερα πιεσμένες (και υπόστελεχωμένες πολλές φορές) ομάδες πληροφορικής ενώ τα επιχειρησιακής κλάσης χαρακτηριστικά και τα λεπτομερή στοιχεία ελέγχου παρέχουν στους ειδικούς ασφάλειας το βάθος και το επίπεδο ελέγχου που απαιτούν.

Ατενίζοντας το μέλλον

Αν και το περιβάλλον χρήσης, το εύρος και το βάθος των δυνατοτήτων μας έχουν αλλάξει σημαντικά -προς το καλύτερο- τα τελευταία δέκα χρόνια, το πάθος μας να αυξήσουμε τη χρηστικότητα, τη χρησιμότητα και την επεκτασιμότητα δεν έχει αλλάξει.

Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους η αφοσιωμένη ομάδα μηχανικών του Sophos Central που συνεργάζεται στενά με τις εξαιρετικές ομάδες προϊόντων και υπηρεσιών μας, θα πραγματοποιήσει περαιτέρω άλματα προς τα εμπρός ώστε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν μεγαλύτερες δυνατότητες και ακόμα καλύτερη χρηστικότητα και λειτουργικότητα, διασφαλίζοντας ότι εξακολουθούμε να παρέχουμε στους οργανισμούς τα καλύτερα εργαλεία για τη διαχείριση των άμυνων τους.

Καθώς η Sophos γιορτάζει αυτή την επέτειο ορόσημο, να είστε βέβαιοι ότι η πλατφόρμα Sophos Central θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της καινοτομίας, των προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών της Sophos και για την επερχόμενη δεκαετία.

Πηγή: Sophos