ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos εξαγόρασε την εταιρεία Refactr και ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της με δυνατότητες SOAR

Τώρα, η Sophos θα βελτιστοποιήσει τις λύσεις Managed Threat Response (MTR) και Extended Detection and Response (XDR) της με δυνατότητες Security Orchestration Automation and Response (SOAR).

Ενθουσιασμένος με την εξαγορά δήλωσε ότι είναι ο John Levy, Chief Technical Officer της Sophos: «Δηλώνω ενθουσιασμένος που μοιράζομαι μαζί σας ότι η Sophos εξαγόρασε την Refactr, μία εταιρεία που αναπτύσσει και εμπορεύεται μια ευέλικτη πλατφόρμα αυτοματισμού DevSecOps που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ DevOps και κυβερνοασφαλείας».

Καθώς οι ομάδες DevOps και ασφαλείας συνεχίζουν να υϊοθετούν προσεγγίσεις «IT-as-Code» για τη διαχείριση των περιβαλλόντων τους, η ικανότητα της Refactr να αυτοματοποιεί οποιαδήποτε από τις συγκεκριμένες διαδικασίες επιτρέπει στις ομάδες να αναπτύσσονται/ κλιμακώνονται. Στο πελατειακό χαρτοφυλάκιο της Refactr βρίσκονται κορυφαίοι οργανισμοί και εταιρείες τόσο από τον ιδιωτικό όσο και τον κυβερνητικό/ δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένου και του Κέντρου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και της Platform One της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η Sophos αυτή την περίοδο βελτιστοποιεί την πλατφόρμα αυτοματοποίησης DevSecOps της Refactr για να προσθέσει τις δυνατότητες Security Orchestration Automation and Response (SOAR) στις λύσεις Managed Threat Response (MTR) και Extended Detection and Response (XDR) της. Οι δυνατότητες SOAR θα βοηθήσουν επίσης στην αυτοματοποίηση του Adaptive Cybersecurity Ecosystem της Sophos, το οποίο αποτελεί την ραχοκοκαλιά και των συνδετικό κρίκο μεταξύ των προϊοντικών λύσεων, των υπηρεσιών και των συμμαχικών ενσωματώσεων της Sophos.

«Οι πρώτης γενιάς λύσεις SOAR βοήθησαν στην ανάπτυξη της βιομηχανία μας σε σημαντικό βαθμό» λέει ο κ. Levy της Sophos, «ωστόσο σήμερα είμαστε μάρτυρες μιας εξέλιξης κατά την οποία όλο και περισσότερες επιχειρήσεις γίνονται εταιρείες λογισμικού και οι λύσεις ασφαλείας μας είναι απαραίτητο να εξελιχθούν παράλληλα» συμπλήρωσε. Όπως διαπιστώθηκε και από πρόσφατα περιστατικά στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι επιτιθέμενοι στοχεύουν όλο και περισσότερο σε αγωγούς ανάπτυξης λογισμικού και οι εταιρείες που υπερασπίζονται τα περιουσιακά στοιχεία τους χρειάζεται να έχουν την ικανότητα να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επίθεση. «Η βιομηχανία χρειάζεται το SOAR να ωριμάσει σε ικανότερες και περισσότερο γενικευμένες λύσεις DevSecOps και η εξαγορά της Refactr από τη Sophos θα μας βοηθήσει να ηγηθούμε» δήλωσε ο John Levy της Sophos.

Με τη Refactr, η Sophos θα επιταχύνει την ενσωμάτωση τέτοιων προηγμένων δυνατοτήτων SOAR στο Adaptive Cybersecurity Ecosystem της, το οποίο αποτελεί τη βάση για το προϊόν XDR και την υπηρεσία MTR της. Έτσι, «θα παρέχει ένα πλήρες φάσμα αυτοματοποιημένων εργαλείων για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, από drag-and-drop έως πλήρως προγραμματιζόμενων, μαζί με ευρύτερες ενσωματώσεις με λύσεις τρίτων μέσω του προγράμματος τεχνολογικών συμμαχιών της Sophos ώστε να λειτουργούν με τα πολυποίκιλα σημερινά περιβάλλοντα πληροφορικής».

Η Sophos θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να προσφέρει την πλατφόρμα της Refactr στην υπάρχουσα και ολοένα αυξανόμενη βάση συνεργατών και οργανισμών που θέλουν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένους αυτοματισμούς πληροφορικής και ασφάλειας τόσο για τους ίδιους όσο και για τους πελάτες τους. Η Community Edition του Refactr θα συνεχίσει επίσης να είναι διαθέσιμη.

«Δημιουργήσαμε την πλατφόρμα Refactr έτσι ώστε κάθε οργανισμός να μπορεί να επιτύχει DevSecOps μέσω μίας ολιστικής αυτοματοποίησης που έχει πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια. Η πλατφόρμα μας σχεδιάστηκε ειδικά για να είναι ευέλικτη, διαλειτουργική και εύκολη στη χρήση. Είμαστε περήφανοι για όσα καταφέραμε στη Refactr και είμαστε ενθουσιασμένοι για το επόμενο μέρος του ταξιδιού μας με τη Sophos για να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς κόσμου μέσω του DevSecOps» δήλωσε ο Michael Fraser, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Refactr.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να προσθέσουμε τις τεχνολογίες της Refactr στο χαρτοφυλάκιο της Sophos ενώ σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε να προσφέρουμε επιλογές SOAR στις αρχές του 2022. Εν τω μεταξύ, εκ μέρους της Sophos, θα ήθελα να απευθύνω ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα στους υπαλλήλους, στους πελάτες και τους συνεργάτες της Refactr στην οικογένεια της Sophos» δήλωσε ο John Levy, Chief Technical Officer της Sophos.

Πηγή: Sophos