ΠΡΟΪΟΝΤΑ

H Sophos εξαγόρασε την DarkBytes για να προσφέρει νέες υπηρεσίες MDR

Η Sophos, παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια δικτύων και τερματικών συσκευών, ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας παροχής λύσεων ασφάλειας τερματικών συσκευών, DarkBytes. H εταιρεία DarkBytes προσφέρει μια ενοποιημένη πλατφόρμα για την παροχή υπηρεσιών «επιχειρησιακού κέντρου ασφαλείας» σε οργανισμούς όλων των μεγεθών.

Η DarkBytes, που ιδρύθηκε με την αποστολή να παράσχει επιχειρησιακής-κλάσης λύσεις ασφάλειας τερματικών συσκευών μέσω αισθητήρων, απογραφής περιουσιακών στοιχείων, διαχειριζόμενου κυνηγιού απειλών και τεχνολογιών αυτοματισμού, ξεκίνησε να λανσάρει τα πρώτα της προϊόντα τον Μάρτιο του 2018 και από τότε έχει κάνει αίσθηση σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο. Η DarkBytes φέρνει στην Sophos μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα με πλούσια εμπειρία στις υπηρεσίες «managed detection and response» (MDR) και «security orchestration automation response» (SOAR).

«Η Sophos εκτιμά ότι όλα τα προϊόντα ασφάλειας πληροφορικής θα εξελιχθούν τελικώς σε προσαρμοστικές, διαχειριζόμενες υπηρεσίες καθώς όλο και περισσότεροι οργανισμοί αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι σε θέση να αυξήσουν τους πόρους τους για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σημερινές απειλές» σχολίασε ο Joe Levy, Chief Technology Officer της Sophos. «Η ισχύς και η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας της DarkBytes θα επιταχύνει τα σχέδια της Sophos για το λανσάρισμα καθολικών διαχειριζόμενων υπηρεσιών που θα επεκταθούν τελικώς και στις τερματικές συσκευές, στα τείχη προστασίας, στις κινητές συσκευές, στα ασύρματα AP και σε πολλά άλλα. Καλωσορίζουμε την ομάδα της DarkBytes στη Sophos και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα λανσάρουμε αυτές τις υπηρεσίες μέσω των συνεργατών μας τους ερχόμενους μήνες» συμπλήρωσε ο Joe Levy.

Μία λύση MDR είναι μια managed υπηρεσία κυβερνοασφάλειας που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει και να αποκρίνεται σε εισβολές, κακόβουλα προγράμματα και κακόβουλες δραστηριότητες που συχνά παραμένουν μη ανιχνεύσιμες, παρέχοντας τη δυνατότητα ταχύτερης απόκρισης στην εξάλειψη και στον μετριασμό αυτών των απειλών.

Η λύση MDR αυξάνει τις δυνατότητες ασφαλείας με την παροχή μίας υπηρεσίας συνεχούς παρακολούθησης μέσω κάποιου αξιόπιστου τρίτου που παρέχεται μέσω της συνδυαστικής ευφυΐας της αυτοματοποιημένης απόκρισης και της ανθρώπινης εμπειρογνωμοσύνης.

«Το «endpoint» είναι η νέα περίμετρος κυβερνοασφαλείας. Εκεί είναι που πραγματοποιούνται επιθέσεις και εκεί που βρίσκονται τα δεδομένα», σχολίασε ο Dennis Griffin, Ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της DarkBytes. «Αναπτύξαμε την ενοποιημένη πλατφόρμα μας για να απλοποιήσουμε τις υψηλών προδιαγραφών λειτουργίες ασφαλείας   χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό αισθητήρων endpoint και cloud-based analytics ως τον καλύτερο τρόπο για να το επιτύχουμε. Το όραμα μας για τη χρήση επόμενης γενιάς cloud-based τεχνολογίας με στόχο να καταστήσουμε απλή υπόθεση την επιχειρησιακής κλάσης κυβερνοασφάλεια, έκανε τη Sophos το νέο μας σπίτι για το επόμενο στάδιο της ανάπτυξής μας. Ανυπομονούμε να παρέχουμε τις πιο ολοκληρωμένες και ευέλικτες λύσεις ασφάλειας endpoint της αγοράς».

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.