ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Sophos εξαγόρασε την Capsule8

Δια στόματος του Dan Schiappa, Chief Product Officer, η Sophos ανακοίνωσε την εξαγορά της Capsule8.

«Είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι μαζί σας ότι η Sophos προχώρησε στην εξαγορά της Capsule8, μίας πρωτοπόρου και ηγέτιδας εταιρείας στον χώρο της ορατότητας, της ανίχνευσης και ανταπόκρισης για διακομιστές Linux και κοντέινερ καλύπτοντας τόσο τις ροές εργασίας στο σύννεφο όσο και στις εγκαταστάσεις (on-premises)» δήλωσε ο Dan Schiappa.

Η Sophos προστατεύει ήδη περισσότερους από δύο εκατομμύρια διακομιστές για περισσότερους από 85.000 πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ολοκληρωμένη προστασία διακομιστή αποτελεί ένα κρίσιμης σημασίας στοιχείο για κάθε αποτελεσματική στρατηγική κυβερνοασφάλειας.

Η συμφωνία με την Capsule8 επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό των λύσεων και υπηρεσιών ανίχνευσης και ανταπόκρισης της Sophos για τα ανεπαρκώς προστατευμένα περιβάλλοντα διακομιστών και cloud. Όπως λέει και ο Dan Schiappa, «αυτά είναι υπέροχα νέα για οποιονδήποτε βρίσκεται σε φάση αναζήτησης ενός ισχυρού και ελαφρού επιπέδου ασφαλείας Linux με τη στρατηγικά σημαντική ορατότητα και ανίχνευση για τους διακομιστές και τα κοντέινερ τους καθώς και για οργανισμούς που επιθυμούν να συνεργαστούν με έναν μεμονωμένο προμηθευτή τόσο για τους τελικούς χρήστες όσο και για τις ροές εργασίας διακομιστή τους.

Διακομιστές Linux: Στόχος για ολοένα και πιο συχνές επιθέσεις

Η χρήση πλατφορμών cloud έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και η πανδημία επιτάχυνε περαιτέρω τη μετάβαση από τους διακομιστές στις εγκαταστάσεις των οργανισμών στους φόρτους εργασίας διακομιστών που βασίζονται στο σύννεφο (cloud). «Με το Linux να αποτελεί πλέον το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα για φόρτους εργασίας διακομιστή, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε» λέει ο Dan Schiappa «για ποιο λόγο οι κυβερνοεγκληματίες προσαρμόζουν και εξατομικεύουν διαρκώς τη προσέγγιση τους για να επιτίθενται σε τέτοια συστήματα».

Η νοημοσύνη απειλών της SophosLabs αποκαλύπτει ότι οι κυβερνοεγκληματίες σχεδιάζουν τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες (TTPs) που στοχεύουν ειδικά σε συστήματα Linux, αξιοποιώντας συχνά το λογισμικό διακομιστή ως αρχικό σημείο εισόδου στις επιθέσεις τους. Η ύπαρξη ενός ισχυρού επιπέδου ασφάλειας Linux είναι απαραίτητη για την άμυνα κάθε οργανισμού ενάντια σε τέτοιες επιθέσεις.

Επέκταση της προστασίας Sophos

Η ομάδα των μηχανικών και των προγραμματιστών της Sophos είναι ήδη απασχολημένη στο σχεδιασμό της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας της Capsule8 στο Adaptive Cybersecurity Ecosystem (ACE). Η Sophos πρόκειται επίσης να προσαρμόσει την τεχνολογία της Capsule8 στις λύσεις Extended Detection and Response (XDR), στα προϊόντα προστασίας διακομιστή Intercept X και στις υπηρεσίες Sophos Managed Threat Response (MTR) και Rapid Response.

Η τεχνολογία της Capsule8 θα παρέχει νέες πληροφορίες τηλεμετρίας και περιστατικών στο Linux ενισχύοντας περαιτέρω τη λίμνη δεδομένων της Sophos με πρόσθετο πλαίσιο για προηγμένο κυνήγι απειλών, λειτουργίες ασφάλειας και πρακτικές προστασίας πελατών. Επιπλέων θα ενισχύσει την ικανότητα των διαχειριστών Sophos MTR και των πελατών που χρησιμοποιούν το Sophos XDR να εντοπίζουν και να εξουδετερώνουν ύποπτες δραστηριότητες προτού γίνουν κακόβουλες.

«Η προσθήκη των τεχνολογιών της Capsule8 στο χαρτοφυλάκιο της Sophos είναι μια συναρπαστική στιγμή για όλους εμάς στη Sophos και ανυπομονώ να μοιραστώ περισσότερες λεπτομέρειες για την επικείμενη ενσωμάτωση τους αργότερα φέτος» δήλωσε ο Dan Schiappa. «Την ίδια ώρα θα ήθελα εκ μέρους της Sophos να απευθύνω ένα θερμό καλωσόρισμα στους υπαλλήλους, στους πελάτες και στους συνεργάτες της Capsule8: χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που θα συνεργαστούμε».

Πηγή: Sophos