ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Ορόσημο για την υπηρεσία Managed Threat Response

Οι υπηρεσίες ασφαλείας παρέχουν στους οργανισμούς την εμπειρογνωμοσύνη και την εξειδίκευση στον τομέα της ασφάλειας που τόσο χρειάζονται για να καταπολεμήσουν τους ολοένα και πιο εξελιγμένους παράγοντες απειλών, όπως αποδεικνύεται και από την ολοένα αυξανόμενη χρήση της υπηρεσίας Managed Threat Response της Sophos.

Έχουν περάσει λιγότεροι από 11 μήνες από την διάθεση της Sophos Managed Threat Response, της 24/7, καθοδηγούμενης από ανθρώπους, υπηρεσίας κυνηγιού απειλών, εντοπισμού και ανταπόκρισης.

Η απόδοση μας αυτή την εποχή αποτελεί απόδειξη ότι η στρατηγική «συγχώνευσης» των τεχνολογιών, των ανθρώπων και των διαδικασιών με στόχο να λειτουργούν ως επέκταση των ομάδων ασφάλειας πληροφορικής (IT) των οργανισμών είναι μία στρατηγική που κερδίζει. Και μόλις ξεκινήσαμε.

Νιώθω υπερήφανος που ανακοινώνω ότι οι πελάτες που επέλεξαν να τους υπερασπίζεται το Sophos MTR (Managed Threat Response) ξεπέρασαν σε αριθμό τους 1.000, υπογραμμίζοντας τη βαθιά ανάγκη για τεχνογνωσία σε θέματα ασφάλειας σε όλους τους τομείς, τους κλάδους και τις βιομηχανίες.

Πηγαίνοντας κόντρα στο χαοτικό σκηνικό των κοινωνικών και οικονομικών πιέσεων που ασκούνται από την πανδημία, οι επαγγελματίες του κλάδου της πληροφορικής εξακολουθούν να επιτυγχάνουν το φαινομενικά αδύνατο: να κάνουν περισσότερα με λιγότερα, και σε απομόνωση.

Η υποστήριξη του εργατικού δυναμικού εξ αποστάσεως για την επίτευξη των στόχων τους με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια είναι αξιομνημόνευτη. Πριν από την πανδημία, υπήρχε ήδη μια έλλειψη ειδικευμένων επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο: ένα εκτιμώμενο κενό εργατικού δυναμικού 4,07 εκατομμυρίων. Η ασφάλεια ενός οργανισμού ποτέ δεν ήταν ασήμαντη ωστόσο το σημερινό κλίμα ενίσχυσε τις επιπτώσεις αυτής της έλλειψης.

Ως ηγέτες στην κυβερνοασφάλεια στους τομείς endpoint, network και cloud, εμείς είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί. Όταν οι περισσότεροι οργανισμοί αγωνίζονται να προσλάβουν και να διατηρήσουν τους επαγγελματίες ασφαλείας τους, η Sophos δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τέτοιου είδους φαινόμενα λόγω του τρόπου που λειτουργούμε.

Καθώς το προσωπικό μας περπατάει για να πάρει ένα ποτήρι νερό (τώρα βεβαίως «εικονικό») συζητάει για θέματα ασφαλείας με συνεργάτες και άλλα άτομα που μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον. Όταν το προσωπικό χρειάζεται καθοδήγηση, μπορεί να μιλήσει απευθείας με βετεράνους του κλάδου και εμπειρογνώμονες στην ομάδα Sophos MTR, στην ομάδα SophosLabs και σε ολόκληρο τον οργανισμό μας.

Όταν αναζητούν μια νέα πρόκληση, αυτή η πρόκληση υπάρχει ήδη στις διάφορες ομάδες έρευνας, ανάπτυξης και υπηρεσιών, καθώς και στην ποικιλομορφία του τοπίου των πελατών μας. Είναι ένα περιβάλλον που προσελκύει και βελτιώνει τους καλύτερους διαχειριστές στον κλάδο και που παρέχει έναν ενάρετο κύκλο βελτιστοποιήσεων μεταξύ της τεχνολογίας και των ανθρώπων.

Αποτελεί τιμή να έχουμε την εμπιστοσύνη τόσων οργανισμών σε όλο το κόσμο και την ευθύνη να τους βοηθήσουμε να υπερασπιστούν τις υποδομές τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για ένα ορόσημο, που μας επιτρέπει να προστατεύουμε περισσότερους πελάτες από ποτέ με περισσότερο αποτελεσματικό τρόπο. Και αυτό το επίτευγμα μας είναι μόνο η αρχή.

Joe Levy

Sophos Chief Technology Officer (CTO)