ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Sophos. Μία συνδεδεμένη προσέγγιση στην ασφάλεια του mailbox

Το mailbox σας είναι πολυτιμότερο από ποτέ για τους επιτιθέμενους, με το 93% των εταιρικών παραβιάσεων να ξεκινούν από τα μηνύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος».

Σε κάθε περίπτωση, είτε οι χρήστες σας είναι στόχος λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing), είτε το mailbox (inbox) τους έχει παραβιαστεί και χρησιμοποιείται για την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων και ιών από το domain της εταιρείας σας, οι κίνδυνοι για τον οργανισμό σας είναι μεγάλοι.

Τα συμπτώματα ενός mailbox που έχει παραβιαστεί:

Όταν το domain σας χρησιμοποιείται για τη διάδοση κακόβουλων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενδέχεται να επηρεαστεί η φήμη σας ως νόμιμης επιχείρησης και ως αξιόπιστου αποστολέα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στον αποκλεισμό των μηνυμάτων σας. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε για μερικά κοινά συμπτώματα αυτού του είδους δραστηριότητας, που οι πολυάσχολοι χρήστες σας ενδέχεται να δυσκολευτούν να παρατηρήσουν,  οδηγώντας σε μη ανιχνεύσιμες απειλές:

  • Το mailbox του χρήστη ενδέχεται να έχει αποκλειστεί από την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είτε απουσιάζουν (δεν βρίσκονται), είτε έχουν διαγραφεί από τα εισερχόμενα.
  • Οι παραλήπτες αναφέρουν ότι λαμβάνουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά ο χρήστης δεν λαμβάνει το αντίστοιχο στοιχείο αποστολής.
  • Η ύπαρξη κανόνων εισερχομένων που δεν έχει δημιουργήσει ούτε ο χρήστης ούτε ο διαχειριστής. Αυτοί οι κανόνες ενδέχεται να προωθήσουν μηνύματα στο φάκελο των ανεπιθύμητων.
  • Η προώθηση αλληλογραφίας προστέθηκε πρόσφατα στο λογαριασμό χωρίς συναίνεση.

Μια συνδεδεμένη προσέγγιση

Χάρη στον κοινόχρηστο κατάλογο χρηστών, το Sophos Central είναι πλέον σε θέση να συνδέσει τα γραμματοκιβώτια που προστατεύονται από το Sophos Email με τους σχετικούς υπολογιστές που προστατεύονται από την Sophos Endpoint.

Μόλις πραγματοποιηθεί η σύνδεση και το Sophos Email εντοπίσει ότι εντός δέκα λεπτών αποστέλλονται πέντε ή περισσότερα μηνύματα ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή μηνύματα με ιούς, αποκλείει το mailbox αυτόματα ενώ παράλληλα ενεργοποιείται σάρωση endpoint. Η μόλυνση στη συνέχεια αφαιρείται και οι ειδοποιήσεις κοινοποιούνται μέσω του Sophos Central.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τη λειτουργία Sophos Email Compromised Mailbox Detection: